limoen kruidenboter kip uitgelicht

Limoen Kruidenboter Kip

Laatst kocht ik het nieuwe kookboek van Jan Braai, Braai. Een boek vol lekkere gerechten die je op Zuid-Afrikaanse wijze kunt braaien. Een braai is eigenlijk heel simpel. Je hebt eigenlijk alleen een vuur nodig en een paar bakstenen met daarboven een rooster waarop je kunt grillen. Geen deksels, thermometers en andere poespas. In het boek stond een heerlijk kiprecept, waar ik een variatie op maakte in dit recept. Deze limoen kruidenboter kip is om te watertanden en moet je zeker eens proberen!

courgette ras el hanout uitgelicht nieuw

Courgette met Ras el Hanout

Dat heerlijke bijgerechten en groenten van de BBQ makkelijk zijn bewijst dit recept voor gegrilde courgette met ras el hanout wel. In 5 minuten voorbereid en dus zo op tafel. Een heerlijk kruidige smaak, groenten op tafel tijdens de BBQ en dat alles in een handomdraai. Wat wil je nog meer?

cheese steak sandwich uitgelicht 1

Cheese Steak Sandwich

Ik had dit gerecht al vaak langs zien komen en het leek me wel een prima lunchgerecht voor het weekend. De cheese steak sandwich. Een heerlijk broodje gevuld met steak en kaas. Ik heb de biefstuk gecombineerd met geroosterde groene paprika en gepofte ui en het geheel afgemaakt met een honing mosterd mayonaise. Al met al is dit cheese steak sandwich recept wel een aanradertje. Proberen dus!

biefstuk kebabs uitgelicht

Biefstuk Kebabs

Biefstuk doet het altijd goed op de BBQ. Een lekkere grilsmaak en heerlijk mals vlees. Wat wil je nog meer? Met dit recept voor biefstuk kebabs krijg je naast overheerlijk biefstuk ook nog wat groentes binnen. Deze vrolijk gekleurde spiesjes met biefstuk, paprika, rode ui en tomaat zullen gegarandeerd in de smaak vallen. Daar komt bij dat je ze binnen no time voorbereid en dat ze ook maar kort op de BBQ hoeven. Gegarandeerd een succes dus!

pesto parmezaanse kaas breekbrood uitgelicht

Pesto Parmezaanse Kaas Breekbrood

Een goede BBQ draait niet enkel om vlees op het rooster en saté eten. Ook de bijgerechten zijn belangrijk. En lekkere bijgerechten kun je makkelijk zelf maken. Soms snel, zoals een heerlijke salade. Soms moet je iets meer geduld hebben en kost een heerlijk bijgerecht iets meer tijd. Dit breekbrood is zo’n bijgerecht wat iets meer tijd kost. Maar als je gasten dit brood eten en daarna horen dat je het helemaal zelf hebt gemaakt kunnen ze niet wachten tot ze nog een keer worden uitgenodigd voor een BBQ!

indiase raita burgers uitgelicht

Indiase Burgers Met Raita

Vorige week kregen we onverwacht eters en moest ik mijn reputatie als burger bouwer waarmaken. De winkels waren echter al dicht, dus ik moest het doen met wat ik in huis had. En dat is gelukt! Waar je normaal van me gewend bent dat mijn burgers flinke stapels zijn, valt dat nu mee. Deze Indiase burger gaat namelijk in een pitabroodje en probeer daar maar eens in te stapelen.. Al met al erg tevreden met het resultaat en de smaak van deze Indiase burgers met Raita, dus ik zou zeggen: […]

Franse Hamburgers Uitgelicht

Franse Hamburgers

Ja hoor! Daar ben ik weer met een burger recept! Ik kan er maar niet mee ophouden om burgers te bouwen. Dit keer werden het burgers met een Frans tintje. Kaas uien bollen, brie, mosterd, alles om een lekkere Franse burger voor te schotelen. Het broodje was een gok, maar erg geslaag en de mosterd mayo maak het helemaal af. Probeer dit Franse hamburger recept dus!

Kip Piri Piri Uitgelicht

Portugese Kip Piri Piri

Afgelopen jaar ben ik op vakantie geweest naar Portugal. Een land vol met lekker eten en drinken. En wat je dan zeker niet mag missen is Kip Piri Piri. Ik heb er een aantal keren van mogen genieten en moest dat thuis toch ook eens proberen na te maken. Met dit Kip Piri Piri recept zet je een goed pittig gerecht op tafel. Serveer het met heerlijke aardappeltjes uit de oven en wat gegrilde groenten en je eters zullen er gegarandeerd van genieten. Als ze van pittig houden natuurlijk!

Australische Burgers Uitgelicht

Australische Entrecôte Burgers

Vorige keer maakte ik met mijn eerste porties Cow Under entrecôte heerlijke gerookte entrecôtes met een pittige paprikasaus. Met de tweede porties wilde ik iets met een Australisch tintje maken. Het zijn Australische Burgers geworden, met onder andere rode biet, ananas en een gebakken ei. Het betere stapelwerk dus. En nee, het is niet zonde om hamburgers te maken van entrecôte!

Thaise Frikadel Spiesjes Uitgelicht

Thaise Frikadel Spiesjes

Een kleine maand geleden kreeg ik het boek ‘Smart BBQ’ van Julius Jaspers cadeau voor mijn verjaardag. Een boek vol heerlijke gerechten, waarvan er nog veel op de to do list staan. Een paar weken geleden maakte ik het recept voor Thaise Frikadel Spiesjes. Het is uiteindelijk een eigen draai op het recept geworden, want ik had niet alle ingrediënten in huis en ben voor half om half gehakt gegaan in plaats van varkensgehakt. Het resultaat was heerlijk en zeker de moeite waard om te proberen als je gasten krijgt.

Gevulde Zoete Aardappel Uitgelicht

Gevulde Zoete Aardappelen

BBQ’en hoeft niet altijd alleen maar om vlees te draaien. Je kunt ook heerlijke bijgerechten op de BBQ bereiden. Vorige week maakte ik bijvoorbeeld deze gevulde zoete aardappelen. Supermakkelijk, super lekker en als je het met een vlees gerecht combineert heb je een volwaardige maaltijd, compleet van de BBQ. Combineer deze gevulde zoete aardappelen bijvoorbeeld met mijn recept voor Turkse Kipgehakt Spiesen.

kip spinazie burgers uitgelicht

Kip Spinazie Burgers

Niks leukers dan experimenteren met nieuwe recepten en dan iets heerlijks op tafel zetten! Zo maakte ik nog niet zo lang terug heerlijke kipburgers met spinazie, honing, geitenkaas en gekarameliseerde rode uien. Totaal iets anders dan het gemiddelde hamburger recept, maar wat mij betreft een schot in de roos! En, niet geheel onbelangrijk, de andere eters waren het met me eens! De smaken van de burger passen erg goed bij elkaar en maken het een speciale burger.