Dat heerlijke bijgerechten en groenten van de BBQ makkelijk zijn bewijst dit recept voor gegrilde courgette met ras el hanout wel. In 5 minuten voorbereid en dus zo op tafel. Een heerlijk kruidige smaak, groenten op tafel tijdens de BBQ en dat alles in een handomdraai. Wat wil je nog meer?


Bijgerecht
6 personen
15 minuten
Ingrediënten
- 1 Courgette
- Olijfolie
- 2 eetlepels Ras el Hanout
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur tussen de 160 en 200 graden.
Snijd de courgette over de lengte doormidden en snijd iedere helft vervolgens in 4 parten. Snijd alle parten vervolgens doormidden en bestrijk beide zijden van de courgette parten met olijfolie. Bestrooi de courgette daarna rondom met de Ras el Hanout.
Gril de parten Courgette op de BBQ. Keer ze regelmatig. Gril de courgette tot ze wat zachter worden en een mooi donker grilstreepje krijgen. Dat duurt ongeveer een minuut of 8. Serveer de courgette vervolgens direct. Eet smakelijk!
Echt een leuk gerecht voor erbij!
Top, thanks!