Gevulde Zoete Aardappelen

BBQ'en hoeft niet altijd alleen maar om vlees te draaien. Je kunt ook heerlijke bijgerechten op de BBQ bereiden. Vorige week maakte ik bijvoorbeeld deze gevulde zoete aardappelen. Supermakkelijk, super lekker en als je het met een vlees gerecht combineert heb je een volwaardige maaltijd, compleet van de BBQ. Combineer deze gevulde zoete aardappelen bijvoorbeeld met mijn recept voor Turkse Kipgehakt Spiesen.
Met dit recept voor gevulde zoete aardappel bereid je een heerlijk bijgerecht op de BBQ!

Hoofdgerecht

4 personen

1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

- 4 grote Zoete Aardappelen
- 100 gram Feta
- 1 bosje Koriander
- 1 Rode Peper
- 1 Rode Ui
- 2 Tomaten
- 1 Limoen
- Peper en Zout

Overige benodigdheden

- Aluminium Folie
- BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga voor een temperatuur van ongeveer 200 graden, waarbij ongeveer de helft van het grill rooster geschikt is voor indirect BBQ'en.

Maak de zoete aardappelen schoon onder de kraan en droog ze af met wat keukenpapier. Smeer ze vervolgens licht in met olijfolie en besprenkel ze met grof zeezout. Pak iedere zoete aardappel strak in, in aluminium folie.

Wanneer de BBQ heet is mogen de ingepakte zoete aardappelen een uur garen op het indirecte deel van het grill rooster, dus niet direct boven de kolen.

Terwijl de zoete aardappelen rustig garen op de BBQ heb je alle tijd om de vulling te maken. Neem hiervoor een kom waarin je alle ingrediënten goed kunt mengen.

Snipper de rode ui en de rode peper fijn en doe deze in de kom. Verbrokkel vervolgens de feta boven de kom. Snijd nu de tomaten in kwarten en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan de kom en voeg daarna het sap van de limoen toe. Neem het bosje koriander en snijd hier de steeltjes van af. Hak de koriander grof en voeg ook toe aan de vulling. Breng het geheel tot slot op smaak met versgemalen zwarte peper. En roer het geheel door elkaar.

Het vullen van de aardappelen
Wanneer de zoete aardappelen een uur op de BBQ hebben gelegen kun je deze van het rooster halen en uitpakken. Snijd nu een v-vormige inkeping in iedere zoete aardappel, die net niet door de aardappel heen gaat.

Snijd de uitgesneden stukken zoete aardappel klein en meng dit door de eerder gemaakte vulling. Schep tot slot een paar flinke lepels van de vulling in de inkeping van iedere zoete aardappel en je bent klaar! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *