Guacamole Braaibroodjes

Guacamole Braaibroodjies

Een tijd geleden maakte ik al eens deze Zuid-Afrikaanse Braaibroodjies. De Zuid-Afrikaanse tosti, die wordt gegrild boven de braai, het Zuid-Afrikaanse equivalent van de BBQ. Ik kwam voor het eerst in aanraking met deze heerlijke braaibroodjies in 2012, toen we een reis maakten door Afrika. Sindsdien maken we ze regelmatig. En het leuke is dat je, net als bij tosti’s, eindeloos kunt variëren! Je kunt dus nog wel meer braaibroodjies recepten verwachten dit jaar.

gevulde flespompoen uitgelicht

Gevulde Flespompoen

Groenten van de BBQ zijn vaak nog een probleem. Althans, dat is wat ik in mijn omgeving zie. Vlees, vis, toetjes, dat gaat allemaal wel. Maar groenten mis ik vaak. En juist een groentegerecht van de BBQ maakt je BBQ maaltijd compleet. Een gevulde flespompoen van de BBQ is dan ook zeker een aanrader. Weinig werk, een paar ingrediënten en wat geduld. En dan eet je er met meerdere personen van. Zeker het proberen waard!

valentines burgers uitgelicht

Valentijns Burgers

Je geliefde op Valentijnsdag verrassen met een romantisch diner voor twee van de BBQ? Het kan! Met deze hartvormige Valentijns Hamburgers scoor je zeker punten. Ze zien er niet alleen mooi uit, ze smaken ook heerlijk! Als je echt uit wil pakken doe je er ook nog een mooie bos bloemen bij, maar met deze burgers ben je al een heel eind! Zo zie je maar, de BBQ kan altijd aan!

spiesjes gehaktbal uitgelicht

Spiesjes Gehaktbal

Ik ben fan van spiesjes van de BBQ. Tenminste, als je ze zelf maakt. Saté en shaslicks van de supermarkt maak je me niet gelukkig van. Ik vind spiesjes vooral makkelijk wanneer er veel mensen komen eten, want als je je gerechten een beetje op smaak brengt hebben mensen geen saus nodig en dus ook geen bord. Scheelt dus ook weer een hoop afwas! Deze spiesjes gehaktbal zijn eenvoudig, maar super lekker. Prima vervanger voor een spiesje van de supermarkt!

Deze tarte tatin van rode uien moet je proeven!

Rode Uien Tarte Tatin

Weer een keer een mooi bijgerecht van de BBQ. Of een voorgerecht. Dat kan ook. Een tarte tatin met rode ui. Je hebt er wel een gietijzeren pan voor op de BBQ voor nodig, maar daar kun je zo veel mee. Aardappeltjes bakken, desserts maken en dus ook een tarte tatin op de BBQ bereiden. Prachtig toch? Wij aten de tarte tatin als bijgerecht met 4 personen, maar met 6 moet ook prima kunnen, want we zaten bomvol na het eten!

gevulde champignons uitgelicht

Gevulde Champignons

Ik maakte ze een tijd terug al tijdens een winter BBQ, maar zag dat ik het recept nog niet had verwerkt. Deze gevulde champignons vallen zelfs bij mij in de smaak (en ik ben dus totaal geen fan van champignons). Wellicht is het gerucht dat bacon alles beter maakt dan toch waar. Deze champignons zijn gevuld met kruidenkaas, gekruid gehakt en omwikkeld met spek. En dan ook nog op een prikkertje. Zei er iemand ‘Tapas van de BBQ’?  

Gevulde tomaten van de BBQ

Gevulde Tomaten

Zoals al vaker gezegd kan een BBQ niet zonder bijgerechten. En ja, daarvoor kan je in de supermarkt een stokbrood, een bak aardappelsalade en ander standaard spul kopen, maar je kunt ook zelf iets maken met verse ingrediënten. En we kunnen zelfs een stapje verder gaan, want naast een mooi stukje vlees kun je je bijgerechten ook op de BBQ bereiden. Hoeft helemaal niet moeilijk te zijn namelijk. Deze gevulde tomaten heb je bijvoorbeeld zo voorbereid en staan in een handomdraai op tafel. Heerlijk toch?  

courgette haloumi rolletjes uitgelicht

Courgette Halloumi Rolletjes

Laatst maakte ik deze courgette geitenkaas rolletjes en die bevielen goed. Gelijk dacht ik ‘Dit kan ook met andere kazen’. Dus deze keer werden het dezelfde rolletjes, maar dan met halloumi. Halloumi is een kaas, gemaakt van een mengsel van schapenkaas en geitenkaas. Halloumi smelt niet, heeft een heerlijke smaak en past goed bij de courgette. Proberen dus!  

big fat burgers uitgelicht

Big Fat Burgers

Ken je dat? Dat je broertje komt eten en je je natuurlijk uit moet sloven? Nou, dat had ik dus laatst. Omdat de BBQ hier vaak aan staat, worden de verwachtingen ook steeds hoger. Het kan zijn dat ik dat zelf verzin, maar ik moet mezelf toch steeds weer proberen te overtreffen. Dus het werden Big Fat Burgers. Als je deze een keer op hebt, ga je niet meer naar de McDonald’s. Dat weet ik bijna zeker.

spruiten spiesjes met bacon uitgelicht

Spruiten Spiesjes met Bacon

Vandaag een bijgerecht met spruitjes. Je weet wel, die groene dingen die iedereen als kind vies vond. Ik dus niet. Sterker nog, het was misschien wel mijn lievelingseten. Die moesten dus ook een keer de BBQ op. Spruitjes combineren goed met spek, dus werden het deze spiesjes met spruiten en bacon. Makkelijk, voedzaam en lekker. Zeker eens proberen dus!

gepofte kastanjes uitgelicht

Gepofte Kastanjes

Een paar weken terug ging ik voor het eerst in de weer met mijn nieuwe BBQ: The Bastard. Een prachtige door Nederlanders ontworpen kamado, waarmee mijn BBQ avontuur weer een nieuw hoofdstuk krijgt. Tijdens het doen van de boodschappen kwam ik bij de groenteman tamme kastanjes tegen en die kende ik nog wel van vakanties naar Spanje, waar ze vaak boven houtskool werden gepoft. Dat moest ik ook maar eens proberen dus, want ik vond het toen altijd super lekker!

Nacho's met Pulled Chicken van de BBQ. Wordt het nog beter?

Pulled Chicken Nachos

Laatst kocht ik op Bol.com een setje mooie gietijzeren pannetjes die ik kan gebruiken op de BBQ. Ik had ze nog niet gebruikt, dus dat moest maar eens gebeuren. Ik ging voor een voorgerecht in Mexicaanse stijl; Pulled Chicken Nachos. Met heerlijke stukjes kip, nachos, jalapeños, cheddar en uiteraard guacamole! Heerlijk om met zijn allen uit een pannetje te smullen, terwijl de rest van het eten onderweg is! Recept Video De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd. Zie daarvoor hieronder! Vind je dit […]