gepofte kastanjes uitgelicht

Gepofte Kastanjes

Een paar weken terug ging ik voor het eerst in de weer met mijn nieuwe BBQ: The Bastard. Een prachtige door Nederlanders ontworpen kamado, waarmee mijn BBQ avontuur weer een nieuw hoofdstuk krijgt. Tijdens het doen van de boodschappen kwam ik bij de groenteman tamme kastanjes tegen en die kende ik nog wel van vakanties naar Spanje, waar ze vaak boven houtskool werden gepoft. Dat moest ik ook maar eens proberen dus, want ik vond het toen altijd super lekker!
Gepofte kastanjes van de BBQ? Het kan! En het is ook nog eens erg lekker!

Hoofdgerecht

2 personen

1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

- 200 gram Tamme Kastanjes

Overige benoigdheden

- Een gietijzeren pannetje of schaal die geschikt is voor de BBQ

Bereiding

Leg de kastanjes in een pan met lauwwarm water en week ze hier ongeveer een half uur in.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor een temperatuur van 180 graden en een indirect deel, zodat je pan of schaal met kastanjes niet direct boven de kolen komen te staan.

Giet de kastanjes na een half uurtje af en snijd met een scherp mes een inkeping in iedere kastanje. Bij het poffen gaat deze iets meer open staan, zodat je de kastanjes uit hun schil kunt halen.

Doe de kastanjes in de pan of schaal en zet op de BBQ. Pof ze nu ongeveer 40 tot 45 minuten en haal ze van de BBQ. Laat een beetje afkoelen, zodat de schil goed vast te pakken is.

De schil pel je, door de inkeping, eenvoudig van de kastanje. Eet smakelijk!

3 reacties

  1. Inkepen heeft nog een belangrijker functie dan het makkelijk kunnen pellen. Dichte kastanjes bouwen druk op met als pofmais. Bij te hoge druk explodeert de kastanje in meer of mindere mate. Het eetbare deel spuit uit de schil. Door het inkepen kan de stoom ontsnappen en kan de kastanje garen zonder uit elkaar te barsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *