
Hoofdgerecht
2 personen
1 uur en 15 minuten
Ingrediënten
- 200 gram Tamme Kastanjes
Overige benoigdheden
- Een gietijzeren pannetje of schaal die geschikt is voor de BBQ
Bereiding
Leg de kastanjes in een pan met lauwwarm water en week ze hier ongeveer een half uur in.
Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor een temperatuur van 180 graden en een indirect deel, zodat je pan of schaal met kastanjes niet direct boven de kolen komen te staan.
Giet de kastanjes na een half uurtje af en snijd met een scherp mes een inkeping in iedere kastanje. Bij het poffen gaat deze iets meer open staan, zodat je de kastanjes uit hun schil kunt halen.
Doe de kastanjes in de pan of schaal en zet op de BBQ. Pof ze nu ongeveer 40 tot 45 minuten en haal ze van de BBQ. Laat een beetje afkoelen, zodat de schil goed vast te pakken is.
De schil pel je, door de inkeping, eenvoudig van de kastanje. Eet smakelijk!
Inkepen heeft nog een belangrijker functie dan het makkelijk kunnen pellen. Dichte kastanjes bouwen druk op met als pofmais. Bij te hoge druk explodeert de kastanje in meer of mindere mate. Het eetbare deel spuit uit de schil. Door het inkepen kan de stoom ontsnappen en kan de kastanje garen zonder uit elkaar te barsten
Goede aanvulling Patrick! En logisch ook eigenlijk. Gelukkig heb ik het niet ervaren 🙂
Ik helaas wel… had daardoor te weinig kastanjes om puree van te maken. #leermomentje
Leuke site trouwens!