geroosterde pompoen uitgelicht

Geroosterde Pompoen

Naast mooie stukken vlees probeer ik altijd wat groenten te bereiden op de BBQ. Zo maak je er een hele maaltijd van en zit je niet alleen vlees te eten. Groenten roosteren op de BBQ is heel makkelijk en door mee te gaan met de groenten die het seizoen te bieden heeft maak je steeds weer wat anders. Deze keer ging ik voor geroosterde pompoen, met rozemarijn en knoflook. Heerlijk!

gegrilde knolselderij uitgelicht

Gegrilde Knolselderij

Vandaag het meest simpele, maar o zo lekkere bijgerecht van de BBQ dat je maar kunt bedenken. De herfst is weer van start gegaan en dus komen de knollen weer in het assortiment. Eén van mijn favorieten is de knolselderij. En die kun je dus ook heerlijk bereiden op de BBQ! Maak je gelijk een complete maaltijd van je avondje BBQ. Probeer maar eens!

dutch baby uitgelicht

Dutch Baby

Nog op zoek naar een simpel, maar erg lekker nagerecht? Probeer dan eens deze Dutch Baby. Niets Nederlands aan trouwens, want deze superluchtige pannenkoek is een Amerikaanse uitvinding. Maar goed, wel erg lekker dus. Ik liet me inspireren door Uit Pauline’s Keuken en serveerde de Dutch Baby met een compote van blauwe bessen en mascarpone.

groente rozen uitgelicht

Groente Rozen

Soms heb je van die gerechten die je langs ziet komen en die je gelijk ook een keer zelf wilt proberen. Deze groente rozen vielen onder die categorie. Hoewel ze er misschien wel te mooi uitzien om op te eten kan ik je garanderen dat je dit toch gaat willen, want ze zijn ook nog eens heerlijk. Dit bladerdeeghapje van de BBQ is dan ook ideaal als voorgerecht of als bijgerecht! Ze zijn overigens makkelijker te maken dan ze er uit zien, dus dit durf je wel aan!

drunken onion burger uitgelicht

Drunken Onion Burgers

Ook vandaag starten we het weekend weer met een heerlijk hamburger recept! Deze Burger Friday een mooi recept voor een ietwat over-the-top burger. De naam en de foto zeggen eigenlijk al genoeg: Deze wil je proberen. Maar pas op, want zelfs ik als ervaren burger eter kreeg deze niet weg zonder te knoeien. Zeker niet als je zorgt dat je eigeel niet stolt. Heerlijk!

fajitas uitgelicht

Kip Fajitas

Een tijdje geleden ontving ik een mooie Petromax Dutch Oven. De deksel van deze pan kun je ook gebruiken als koekenpan en dat bracht me op het idee om fajitas te gaan maken! Ik ging voor een variant met kip. Dit recept is een eenvoudige manier om een volledige maaltijd op de BBQ te bereiden. Het is daarnaast een snel recep, maar vol met smaak. Zeker een aanrader om eens te proberen dus!

mexicaanse bonenburgers uitgelicht

Mexicaanse Bonen Burgers

Een speciale editie van de Burger Friday vandaag, want deze keer maak het recept voor de vegetarische BBQ’er onder ons. Ik maakte deze Mexicaanse bonen burgers, waarbij de hamburgers zijn gemaakt van zwarte bonen en maïs. Maak dit af met guacamole en een tomatensalsa en je hebt een heerlijke Mexicaanse burger, die zelfs de liefhebbers van vlees zullen waarderen!

mini paprikas feta olijven uitgelicht

Mini Paprika’s met Feta & Olijven

Een lekker bijgerecht hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en gaat dus ook niet ten koste van je andere gerechten. Probeer die dus ook zelf te maken, want zo maak je pas echt indruk op je eters! Tijdens mijn vakantie in Amerika maakte ik deze, met een heerlijk mengsel van feta en olijven, gevulde mini paprika’s en die zijn echt supersnel voorbereid en minstens zo snel klaar. Echt een aanrader dus!

runder kebabs yoghurt saus uitgelicht

Runder Kebabs met Yoghurt Saus

Zelf lekkere BBQ gerechten maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt het vlees uit de supermarkt sowieso al beter laten liggen, maar ook naar de slager gaan voor kant-en-klaar BBQ vlees is niet nodig. Zelf voorbereiden hoeft namelijk helemaal niet zo lang te duren. En daarbij weet je zeker dat jouw gasten eens iets nieuws krijgen voorgeschoteld. Spiesen zijn tijdens het BBQ altijd wel makkelijk. Ik ging deze keer voor kebabs van rundergehakt, die ik serveerde met een saus van Griekse yoghurt en komkommer. Erg lekker!

asian pork burgers uitgelicht

Asian Pork Burgers

Ook deze Burger Friday natuurlijk weer een heerlijke burger! Waar we met hamburgers vaak aan rundergehakt denken en soms aan kipgehakt, denken we eigenlijk te weinig aan het varken. En dat terwijl je er heerlijke hamburgers mee kunt maken. Ik maakte varkensburgers van het Livar Kloostervarken en gaf ze een Aziatisch tintje. Het resultaat? Een heerlijke burger, met zowel pit als een frisse smaak. En door de glaze die de burger krijgt, sowieso een plaatje. Dit wil je toch proberen?

rendang dutch oven uitgelicht

Rendang uit de Dutch Oven

Een tijdje terug bedacht ik me dat mijn kamado na het BBQ’en altijd nog heel lang warm blijft en gedurende de nacht helemaal afkoelt. Met die warmte wilde ik wel eens aan de slag om stoofvlees te maken. Want dat zou toch mooi zijn? Als ik met die warmte, zonder er naar om te kijken een heerlijk gerecht kon bereiden? Ik koos voor Rendang, want als het om stoofvlees gaat is dat toch wel een favoriet van mij. Op vrijdagavond maakte ik hamburgers, om vervolgens de Dutch Oven op de […]

pulled beef nachos uitgelicht

Pulled Beef Nachos

Sinds ik een setje skillets kocht vind ik het erg leuk om deze te gebruiken om een voorgerecht klaar te maken op de BBQ. Is weer eens wat anders dan dat stokbroodje en kruidenboter dat je vaak neerzet en je hebt mooi even tijd om verder te gaan met je overige voorbereidingen. Deze keer maakte ik een skillet met pulled beef nacho’s, met een restje pulled beef uit dit recept, en deze was binnen no-time leeggegeten. Dat is een goed teken toch?