dutch baby uitgelicht

Dutch Baby

Nog op zoek naar een simpel, maar erg lekker nagerecht? Probeer dan eens deze Dutch Baby. Niets Nederlands aan trouwens, want deze superluchtige pannenkoek is een Amerikaanse uitvinding. Maar goed, wel erg lekker dus. Ik liet me inspireren door Uit Pauline’s Keuken en serveerde de Dutch Baby met een compote van blauwe bessen en mascarpone.

Pannenkoeken van de BBQ? Probeer deze Dutch Baby eens!

Dessert

2 personen

25 minuten

Ingrediënten

- 2 Eieren (maat M)
- 140 milliliter Melk
- 75 gram Bloem
- 200 gram Blauwe Bessen
- 1 eetlepel Suiker
- Sap van een halve citroen
- 2 theelepels Maizena
- 1 eetlepel Water
- 3 eetlepels Mascarpone
- 1 klontje Boter

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Gietijzeren Skillet

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden.

Klop in een ruime mengkom de eieren los en hier eerst de melk doorheen, gevolgd door het bloem en het zout. Meng het tot een glad beslag.

Is de BBQ op temperatuur? Zet de gietijzeren skillet er dan 5 minuutjes op om voor te verwarmen en smelt het klontje boter er in.

Giet vervolgens het beslag in de pan en zet de skillet op de BBQ. Sluit deze met de deksel en bak de Dutch Baby in 12 tot 15 minuten gaar.

Zet ondertussen een steelpannetje op laag vuur. Doe hier driekwart van de blauwe bessen in, met het citroensap en de suiker. Laat 8 minuutjes pruttelen. Meng in een klein kommetje de maizena met het water en voeg dit toe aan de blauwe bessen. Laat het geheel een klein beetje indikken en haal de pan daarna van het vuur.

Is de Dutch Baby gaar? Haal hem dan van de BBQ. Je zult zien dat hij eerst onwijs luchtig is, maar daarna een stukje inzakt. Schep de mascarpone en je compote van blauwe bessen over de Dutch Baby en strooi de achtergehouden blauwe bessen er overheen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.