groente rozen uitgelicht

Groente Rozen

Soms heb je van die gerechten die je langs ziet komen en die je gelijk ook een keer zelf wilt proberen. Deze groente rozen vielen onder die categorie. Hoewel ze er misschien wel te mooi uitzien om op te eten kan ik je garanderen dat je dit toch gaat willen, want ze zijn ook nog eens heerlijk. Dit bladerdeeghapje van de BBQ is dan ook ideaal als voorgerecht of als bijgerecht! Ze zijn overigens makkelijker te maken dan ze er uit zien, dus dit durf je wel aan!

Met een muffinvorm bak je deze prachtige groente rozen gewoon op de BBQ!

Voor-/Bijgerecht

4-8 personen

40 minuten

Ingrediënten

- 8 plakjes Bladerdeeg
- 1 Courgette
- 1 Winterpeen
- 2 eetlepels Olijfolie
- 2 eetlepels Italiaanse Kruiden

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Muffin Bakvorm

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.

Maak ondertussen de courgette en de wortel schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd vervolgens dunne plakken van de gehalveerde courgette en wortel.

Is het bladerdeeg ontdooid? Snijd ieder plakje dan doormidden en plak ze met de korte zijden aan elkaar, zodat je van een vierkante plak deeg naar een lange rechthoek gaat.

Beleg iedere lange rechthoek bladerdeeg dakpansgewijs met plakjes courgette, waarbij de ronde kant van je plakjes gelijk liggen met de rand van de plak bladerdeeg. Verdeel vervolgens ook een paar plakjes wortel over de plakken courgette, wederom met de ronde kant gelijk met de rand van het bladerdeeg. Bestrijk de groenten met olijfolie en bestrooi met wat Italiaanse kruiden.

Vouw nu het bladerdeeg langs de lange zijde dubbel, zodat de groenten zijn ingepakt. Rol het deeg op tot een roos en doe deze in de een van de muffinvormen. Herhaal dit voor alle deegplakken.

Met een muffinvorm bak je deze prachtige groente rozen gewoon op de BBQ!

Is de BBQ op temperatuur? Zet de bakvorm dan op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en bak de groenterozen in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de bakvorm hierna van de BBQ en haal je groenterozen er direct uit. Laat een paar minuutjes afkoelen en serveer ze daarna aan je gasten, samen met een mooi stukje vlees. Eet smakelijk!

Met een muffinvorm bak je deze prachtige groente rozen gewoon op de BBQ!

2 reacties

  1. ze zijn superlekker. Ik heb ze vorig jaar gemaakt voor met de kerst als bijgerecht. Nu ga ik binnenkort bij vrienden op hun bruiloft voor het eten zorgen. Ik wil ze dan weer maken. Maar omdat ik er dan 30 moet hebben wil ik ze van te voren maken en in de vriezer doen en ze dan ter plekke op te warmen in de smoker. Nu is mijn vraag of dit kan of zou het dan een beetje vochtig/ sompig worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *