Het stokbroodje kruidenboter bij de BBQ, of als voorafje terwijl jij je vlees staat te grillen, kan echt niet meer. Daar moeten we iets leukers mee doen. Ja, ik vind het ook wel leuk om alvast wat te serveren als mijn hoofdgerecht nog in de maak is. Ik ga dan meestal voor een voorgerecht dat ik op de BBQ maak. Deze kaasdip bijvoorbeeld. Ideaal om alvast te serveren met een beetje tortillachips of een broodje. Makkelijk, snel en super lekker!

Voorgerecht
4 personen
20 minuten
Ingrediënten
– 100 gram Crème Fraîche
– 50 gram Geraspte Cheddar
– 50 gram Mozzarella
– 3 eetlepels Maïs
– 4 plakken Gerookt Ontbijtspek
– 1 teentje Knoflook
– Peper & Zout
Overige Benodigdheden
– BBQ met Deksel
– Gietijzeren skillet of koekenpan
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Is de BBQ op temperatuur? Zet de skillet of koekenpan dan op het rooster en laat even warm worden. Snijd ondertussen het ontbijtspek in kleine stukjes. Doe deze in de warme pan en bak 4 minuutjes aan. Haal de pan vervolgens even van de BBQ.
Neem nu een mengkom en doe hierin de creme fraiche, de geraspte cheddar, de mais en de zojuist gebakken ontbijtspek. Snijd nu de mozzarella in kleine blokjes en het teentje knoflook goed fijn. Voeg ook dit toe. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de pan of skillet en zet deze weer op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en laat de kaasdip in 10 minuten warm en zacht worden.
Haal de pan hierna van de BBQ en serveer de kaasdip met tortillachips of een stokbroodje. Eet smakelijk!