Pizza Burgers

Het is weer vrijdag en dus tijd voor hamburgers! Deze Burger Friday hebben we echter een speciale, want we gaan op de pizza toer! Ik zag laatst namelijk een video van Pitmaster X, waarin hij Pizza Burgers maakte en dat zag er zó lekker uit! Die moest ik dus ook gaan proberen en ik kan je vertellen: Dit wil je! Ja je kent vast die reclame van die combinatie van de hamburger en pizza die tegenwoordig in het diepvriesvak van de lokale supermarkt ligt. Maar nee, daarmee is dit niet te vergelijken. Kijk alleen al naar onderstaande foto. Dan weet je toch genoeg?

Dit hamburger recept is er voor de liefhebbers van pizza én hamburgers, die kiezen te moeilijk vinden!

Hoofdgerecht

4 personen

1 uur en 45 minuten

Ingrediënten

- 450 gram Bloem
- 315 ml Lauwwarm Water
- 15 gram Gedroogde Gist
- 1,5 eetlepel Suiker
- 1,5 theelepel Zout
- 4 eetlepels Olijfolie
- 500 gram Rundergehakt
- 8 plakken Chorizo
- 8 plakken Salami
- 150 gram Geraspte Kaas
- 50 gram Geraspte Cheddar
- Ingelegde Jalapeños
- 2 Uien
- 0,5 Rode Paprika
- 2 eetlepels BBQ Rub

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
Pizzaschep (optioneel)

Bereiding

Voor het bereiden van de pizza burgers beginnen we met de bereiding van het deeg. Dit moet een uur rijzen, dus begin hier op tijd mee!

Neem voor het deeg een kom en doe hierin het water, de suiker en de gist. Neem vervolgens nog een kom en doe hierin de bloem en het zout. Voeg hier vervolgens het mengsel van water, suiker en gist aan toe en roer dit met een lepel goed door elkaar. Voeg tot slot ook 2 van de eetlepels olijfolie toe en meng dit ook door het deeg.

Bebloem je werkblad en stort het deeg er op. Bebloem ook het deeg en kneed het deeg nu, gedurende een minuut of 10, goed door tot er een elastische deegbal ontstaat.

Neem een schone kom en leg hier je deeg in. Dek de kom af met een natte theedoek en laat het deeg een uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld.

De toppings klaarzetten en de BBQ aansteken

Terwijl het deeg staat te rijzen is het tijd om de vulling van de pizza burgers klaar te zetten. Pak er dus het gehakt, de geraspte kaas en cheddar, de salami, de chorizo, de ui, de paprika, de rub en de jalapeños bij. Snijd de ui in dunne ringen en de rode paprika in dunne repen.

Steek nu ook de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Wanneer deze is bereikt kun je de pizzasteen op het rooster leggen, zodat deze warm kan worden.

Deeg uitrollen en burgers bouwen

Is het deeg verdubbeld in omvang? Bebloem dan nog een keer je werkblad en stort het deeg er op. Verdeel het in 4 gelijke delen en pak er 1 deel bij. Rol dit uit tot een ronde deeglap van ongeveer 0,5 cm dik. Hierna is het tijd om de pizza burgers te gaan bouwen. Dit doen we eigenlijk ondersteboven. We beginnen dus met de toppings die uiteindelijk boven moeten zitten. We beginnen daarom met de geraspte kaas en cheddar, gevolgd door wat ingelegde jalapeños. Hierna volgen wat reepjes paprika en een paar ringen ui, gevolgd door 2 plakken salami en 2 plakken chorizo. Tot slot gaat er het gehakt op. Druk dit uit tot een dunne burger, van ongeveer 0,5 cm dik. Strooi als allerlaatst wat BBQ rub over het gehakt en vouw de pizza burger daarna dicht, tot er een soort van ronde calzone ontstaat. Draai deze vervolgens om en leg hem aan de kant.

Vervolg het uitrollen van het deeg en bouwen van de burgers met de overige ingrediënten en leg alles pizza burgers klaar.

Het bakken van de Pizza Burgers

Heb je alle voorbereidingen getroffen en is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de pizza burgers op de BBQ. Leg ze op de pizzasteen en sluit de BBQ met de deksel. Bak de burgers 7 minuutjes. Bestrijk ze vervolgens met de resterende olijfolie en strooi er nog wat BBQ rub overheen. Sluit de BBQ wederom met de deksel en bak de burgers nog ongeveer 8 minuten, tot ze goudbruin zijn en het deeg knapperig aanvoelt.

De pizza burgers mogen nu van de BBQ en het is tijd om te eten. Het makkelijkst is om deze burgers met mes en vork te eten, maar je mag het uiteraard met de handen proberen! Eet smakelijk!

Benieuwd hoe het bereiden van dit recept er uit ziet? Check dan onderstaand de video van Pitmaster X!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

2 reacties

  1. Leuk recept, blijf alleen met Chorizo en salami zitten. Deze staan wel in de ingredientenlijst, maar komen later niet in. Het recept terug.
    Morgen maar opnieuw proberen:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *