Courgette Bootjes

Vandaag een recept voor een mooi bijgerecht, waarmee je ook je dagelijkse behoefte aan groenten weer binnen krijgt. Of natuurlijk voor de vegetarische BBQ’ers onder ons! Deze courgette bootjes bevatten flink wat groenten en krijgen extra smaak door de feta. De voorbereiding stelt niet zo veel voor en ook op de BBQ hebben ze niet lang nodig. Ideaal bijgerecht dus! 

Dit recept voor courgette bootjes is het ideale bijgerecht: makkelijk, snel en heerlijk!

Bijgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 2 Courgettes
– 1 Rode Paprika
– 1 Gele Paprika
– 1 Rode Ui
– 100 gram Feta
– 1 eetlepels Gedroogde Peterselie
– 2 eetlepels Olijfolie
– Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur tussen de 180 en 200 graden.

Was de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden. Hol de helften met een lepel uit, zodat er 4 ‘bootjes’ ontstaan. Snijd het vruchtvlees dat je hebt weg geschept in kleine stukjes en doe dit in een kom.

Snipper de rode ui fijn en snijd ook de paprika’s en de feta in kleine blokjes. Doe dit in de kom met de courgette. Voeg hier de olijfolie en de peterselie aan toe, breng flink op smaak met zwarte peper en meng alles door elkaar.

Vul nu de courgette bootjes met je groenten en kaas mengsel en zet ze op de BBQ wanneer deze op temperatuur is. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de courgette bootjes 12 minuutjes, zodat alle groenten goed warm en gaar zijn. Serveer direct, samen met een mooi stukje vlees. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *