Côte a L'os met Chimichurriboter

Côte a L’os met Chimichurri Boter

Een Côte de Boeuf heb je wellicht al eens geprobeerd. Maar ben je ook bekend met de Côte a L’os? Het is eigenlijk een entrecote, maar dan met het been er nog aan. En nu hoor ik je al vragen: ‘Waarom neem je dan niet gewoon een entrecote?’ Nou, allereerst omdat vlees aan het bot bereid er toch wel erg mooi uit ziet. Daarnaast geeft het ook extra smaak wanneer je vlees aan het bot bereid. De Côte a L’os is dan ook zeker een aanrader om eens te proberen. […]

Kaasstengels van de BBQ

Kaastengels

Ik vind het misschien wel de lekkerste snack voor bij de borrel: kaastengels. En ja, dat heb ik goed geschreven. Kaasstengels zijn namelijk die dingen die je bij de bakker vindt en kaastengels vind je in je bittergarnituur. Kaas Tengels dus eigenlijk, maar dan van de BBQ. Want waarom niet? Ook als je lekker met vrienden of familie aan het borrelen bent mag de BBQ gewoon aan. En als jij dan deze kaastengels van de BBQ tovert, dan weet ik zeker dat je gasten blij met je zullen zijn. Snel […]

Mexicaanse Taco's met Carne Asada

Taco’s met Carne Asada

Heb je een flinke groep die komt eten en wil je de BBQ aansteken? Dan zijn taco’s wat mij betreft altijd een goed idee! Je kunt de toppings meestal gemakkelijk voorbereiden, hoeft dan alleen het vlees nog maar te garen en de taco’s op te warmen en daarna kan iedereen zelf zijn taco’s samenstellen. Neem bijvoorbeeld deze Taco’s met Carne Asada. Heerlijke gegrilde reepjes bavette, avocado en pico de gallo op een kort geroosterde gordita. Kneepje limoensap er overheen. Wat wil je nog meer?

DJ BBQ Burger

DJ BBQ Burger

Als je me al even volgt weet je dat ik een enorm liefhebber ben van hamburgers! Mede daardoor ben ik ook fan van DJ BBQ. Wellicht ken je hem wel van een aantal samenwerkingen met Jamie Oliver of omdat je net zo’n burger verslaafde bent als ik. Een tijd terug bracht DJ BBQ een nieuw boek uit, The Burger Book. Een boek vol hamburger recepten, die moest ik uiteraard op de plank hebben! En nu deel ik één van de recepten uit het boek: de DJ BBQ Burger. Een heerlijke […]

Lams Tournedos

Lams Tournedos

Een tijdje terug ontving ik een prachtig pakket met vlees van The Butchery. In dat pakket zaten ook 2 lams tournedos. Iets dat ik nog niet eerder bereid en gegeten had, dus ik was erg benieuwd. Ik besloot niets geks met het vlees te doen en ze enkel met wat peper en grof zeezout te bereiden middels de reverse sear methode. Hierbij gaar je het vlees eerst middels indirecte warmte, waarna je het kort af grilt. Voor mij de beste methode om een mooie steak te bereiden en heerlijk om […]

Bacon Bourbon Chicken Kebabs

Bacon Bourbon Chicken Kebabs

Een tijdje geleden schreef ik een review over het laatste boek van Jord Althuizen, No Worries BBQ. In die review schreef ik ook over mijn favoriete recept tot dan toe. Dat waren de Bacon Bourbon Chicken Kebabs. Een eenvoudig, maar heerlijk BBQ gerecht (daar staat het boek sowieso vol mee), waarvan ik nu het recept met je deel. Deze kebabs moet je zeker eens proberen op de BBQ, want ze zijn een regelrechte aanrader!  

Groente Kebabs

Groente Kebabs

Als ik de BBQ aan steek voor een maaltijd, hoort daar over het algemeen ook een portie groenten bij. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn hoor, want gril een paar paprika’s en maiskolven en je bent al een heel eind. Ben je toch op zoek naar een leuk groente gerecht om te bereiden op de BBQ? Dan zijn deze groente kebabs iets voor jou! Allerlei heerlijke groenten van de BBQ, aan één spies. Heerlijk toch?

Cakespiesen met Aardbeien

Cakespiesen met Aardbei

Een toetje na het BBQ’en is natuurlijk het lekkerst als het ook van de BBQ komt! Omdat je met een BBQ een oven na kunt bootsen kun je eenvoudig een cake bakken op de BBQ, maar alleen een plakje cake serveren is wat saai. Ik maakte daarom spiesen met cake en aardbeien die ik serveerde met slagroom. Het resultaat? Leuke dessertspiesen die ook nog eens heel lekker zijn!

Tomapork van de BBQ

Tomapork

Als het om rundvlees gaat heb je verschillende steaks aan het bot, die je heerlijk kunt bereiden. Het zijn stoere stukken vlees die iedereen graag eet. Maar ook van het varken heb je een mooi stoer stuk vlees dat je aan het bot bereidt en serveert: De Tomapork. Een mooie steak van varkensvlees aan het bot. Mooi om in zijn geheel te serveren en aan tafel aan te snijden.

Rosemary Lemon Potatoes

Rosemary Lemon Potatoes

Bijgerechten horen bij een goede BBQ en bij mij komen de bijgerechten bijna altijd ook van de BBQ. Dat kunnen gerechten met groenten zijn, of een aardappelgerecht als deze Rosemary Lemon Potatoes. Een eenvoudig recept met veel smaak, dat heerlijk is om te serveren bij een mooi stuk vlees van de BBQ. Dus print dit recept, haal de boodschappen en serveer dit bijgerecht eens als je de volgende keer de BBQ aansteekt!

Zalm van een Plankje

Zalm van een Plankje

Gerookte zalm, warm of koud, ik vind het heerlijk! En warm gerookte zalm kun je heel eenvoudig zelf bereiden op de BBQ. Hiervoor heb je in feite alleen een BBQ met deksel en een cederhouten rookplankje voor nodig. Oké, een mooi stuk zalm is ook niet onbelangrijk! Zonder verder veel smaken is warm gerookte zalm al erg lekker, maar in deze klassieke combinatie met citroen en dille wordt het helemaal smullen!  

Biefstuk Kebabs van de BBQ

Biefstuk Kebabs met Avocado Salsa

Een heerlijke steak van de BBQ doet het altijd goed en ook biefstuk spiesen mag ik hier altijd serveren. Maar hoe lekker het vlees ook is, alleen een spies met vlees serveren vind ik een beetje saai. Maakte ik eerder al biefstukspiesen met chimichurri, serveer ik de spiesen nu met een lekkere avocado salsa. Deze heeft een heerlijk frisse smaak en past erg goed bij biefstuk. Deze spiesen met biefstuk en avocado salsa zijn dan ook zeker het proberen waard!