pizza boten gegrilde groenten uitgelicht

Pizza Boten met Gegrilde Groenten

Onlangs maakte ik al pizza boten met BBQ pulled chicken. Die bevielen erg goed, dus gingen we voor een andere, vegetarische variant. Pizzaboten met gegrilde groenten en geitenkaas. Zelfde soort pizzaboten, maar toch totaal anders dan degene die ik eerder maakte met kip. Maar ook deze variant is erg lekker en zeker een aanrader om eens te proberen! Of je maakt er 1 met BBQ Pulled Chicken en 1 met gegrilde groenten. Kan ook nog!

gorgonzola burgers uitgelicht

Gorgonzola Burgers

Met gorgonzola is het hetzelfde als met koriander. Je houdt er van of je haat het. Ik behoor tot de eerste groep (ook met koriander trouwens). Onlangs bereidde ik pizza’s quattro formaggi en daarvan hadden we wat gorgonzola over. Tijd om heerlijke burgers met deze kaas te maken dus. Want wat kan er nou verkeerd gaan in de combinatie van burgers, spek, gorgonzola en gekaramelliseerde rode ui? Precies, helemaal niets! Tenzij je dus een gorgonzola hater bent, dan zou ik deze burgers overslaan.

bacon cheddar aardappelsalade uitgelicht

Bacon & Cheddar Aardappelsalade

De aardappelsalade is waarschijnlijk nog altijd het meest geserveerde bijgerecht tijdens de BBQ. Op zich niet zo’n probleem, behalve dan dat het meestal zo’n kant-en-klare bak aardappelsalade uit de supermarkt is. Dat kan echt niet meer jongens! Deze aardappelsalade van de BBQ, met bacon en cheddar daarentegen, die kan zeker wel! Kost iets meer tijd dan een ritje naar de buurtsuper, maar is zoveel lekkerder!

plukbrood bbq uitgelicht

Plukbrood

BBQ en een avondje borrelen gaan natuurlijk perfect samen. Op mijn blog vind je dan ook meer dan genoeg borrelhapjes, maar een plukbrood stond er nog niet tussen. Niet dat ik er nog nooit één gemaakt had, maar ik vergat ze iedere keer op de foto te zetten. Maar dit keer is het gelukt. En ik durf wel te stellen dat je deze wilt proeven als er de volgende keer geborreld wordt.

broodje rookworst uitgelicht

Broodje Rookworst

Een goede lunch van de BBQ is zo nu en dan wel lekker. Eerder maakte ik al eens de perfecte steak sandwich en in het kader van Burger Friday staan er natuurlijk flink wat hamburger recepten online waar je mee kunt lunchen. Dit keer ging ik echter met een Livar rookworst aan de slag en maakte er een heerlijk broodje rookworst, met ui en mosterdmayonaise van. Perfect als lunch dacht ik zo!

japanse burgers uitgelicht

Japanse Burgers

Zoals je wellicht weet werk ik regelmatig samen met The Butchery. Een tijdje terug startten ze een Burger Battle, waar ik natuurlijk aan mee moest doen! Ik ging voor mooie Japanse burgers, met knoflook-gember-mayonaise, een panko korst, ingelegde komkommer en wasabi ketchup. Zelfs de hamburger broodjes maakte ik zelf, volgens dit recept. Het resultaat? Heerlijke burgers, bomvol smaak. Aanrader dus!

hasselback flespompoen uitgelicht

Hasselback Flespompoen

Als we aan in het oog springende BBQ gerechten denken komen we al gauw uit bij de grote roasts en steaks of rollades die mooi gegrild en aangesneden zijn. Is ook erg lekker natuurlijk, maar ook met een vegetarisch gerecht kun je indruk maken! Bekijk deze hasselback flespompoen bijvoorbeeld eens. Een plaatje om te zien en ook nog eens erg lekker. En dat terwijl de voorbereiding en bereiding verre van ingewikkeld zijn. Klinkt als een perfect bijgerecht toch?

burger buns uitgelicht

Burger Buns

Bij een goede hamburger horen goede hamburger broodjes. Ik heb al 2 burger broodjes recepten online staan, waarvan met name dat voor Brioche Hamburger Broodjes best een mooi resultaat geeft. Toch wilde ik aan de slag met een nieuw recept en via het YouTube kanaal van Joshua Weissman vond ik een mooi, maar ingewikkeld recept. Ik plande een dag en ging aan de slag met het recept. Met als resultaat de beste burger buns die ik ooit maakte. De broodjes zijn inmiddels ook allemaal weer gebruikt, dus het is tijd […]

chocolate marshmallow crumble uitgelicht

Chocolate Marshmallow Crumble

Ja je leest het goed. Een chocolade marshmallow crumble. Suiker, suiker en suiker. Dit gerecht kan dus alleen maar door een vrouw zijn bedacht. Dat is ook de waarheid, want deze mierzoete crumble is in opdracht gemaakt. Zo gaat het overigens wel vaker met desserts van de BBQ, bijvoorbeeld bij de Oreo Skillet Brownie. Maar heb je na de BBQ nog wat ruimte over voor een dessert en houd je wel van extreem zoet? Dan is deze chocolate marshmallow crumble iets voor jou!

geblakerde prei uitgelicht

Geblakerde Prei

Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou delen, want makkelijker dan deze geblakerde prei wordt het niet. Slechts 1 ingrediënt heb je nodig en het is ook nog eens zo klaar. Maar ondanks dat het zo’n eenvoudig gerecht is, kan ik deze geblakerde prei écht aanraden! De prei wordt namelijk heerlijk zacht en zoet en de bereiding doet de wenkbrauwen bij je gasten wel even fronsen. Tot ze deze geblakerde prei proeven als bijgerecht bij een mooi stukje vlees, dan zijn ze om!

rosbief rollade mosterdsaus uitgelicht

Rosbief Rollade met Mosterdsaus

Eerder schreef ik al eens een aantal rosbief recepten voor op de BBQ. Dit keer ging ik met een Black Angus rosbief rollade aan de slag, die ik langzaam gaarde en vervolgens serveerde met een heerlijke mosterdsaus. Een combinatie die verrassend goed samenging en die ik je dus zeker kan aanraden. Die Black Angus rosbief rollade trouwens ook. Ik heb de rollade uiteraard ook zonder de saus geproefd en dit vlees was erg lekker kan ik je vertellen!

tomaten tarte tatin uitgelicht

Tomaten Tarte Tatin

Eerder maakte ik al eens een rode uien tarte tatin op de BBQ. Een mooi gerecht om als voorgerecht of bijgerecht te serveren. Dit keer ging ik voor een variant met tomaatjes en die ziet er zowaar nóg mooier uit! Het gaat overigens niet alleen om de looks bij deze tomaten tarte tatin, want ook de smaak is heerlijk. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader om eens te serveren als voorafje.