japanse burgers uitgelicht

Japanse Burgers

Zoals je wellicht weet werk ik regelmatig samen met The Butchery. Een tijdje terug startten ze een Burger Battle, waar ik natuurlijk aan mee moest doen! Ik ging voor mooie Japanse burgers, met knoflook-gember-mayonaise, een panko korst, ingelegde komkommer en wasabi ketchup. Zelfs de hamburger broodjes maakte ik zelf, volgens dit recept. Het resultaat? Heerlijke burgers, bomvol smaak. Aanrader dus!

japanse burgers recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voordat je de BBQ aansteekt en de burgers er op gooit is het handig om het een en ander voor te bereiden. Op die manier kun je de burgers direct opbouwen als ze van de BBQ komen.
  • Begin hiervoor met de komkommer. Die gaan we namelijk even inleggen, zodat de komkommer lekker zoetzuur wordt. Neem hiervoor een ruime mengkom en doe hier de azijn, het water en de suiker in. Meng goed door elkaar. Snijd nu met de kaasschaaf lange linten van de komkommer en doe deze in de kom met water, azijn en suiker.
  • Pak er vervolgens de mayonaise, knoflook en gember bij. Neem weer een mengkom en doe hier de mayonaise in. Knijp de tenen knoflook ook uit in de kom en voeg de geraspte gember toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
  • Nu is het tijd voor de wasabi ketchup. Neem hiervoor weer een kom en doe hier de sojasaus en wasabi pasta in en roer dit goed door, zodat de wasabi pasta zich vermengt met de sojasaus. Voeg dan de ketchup toe en meng er doorheen.
  • Nu is het tijd om de BBQ aan te steken en de burgers te gaan grillen. Ga bij het aansteken van de BBQ voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Haal de burgers alvast uit de verpakking en laat ze even staan tot de BBQ gereed is. Strooi nu ook alvast de panko op een bord en giet de komkommerlinten af.
  • Is de BBQ op temperatuur? Breng de burgers dan op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zout. Leg de burgers vervolgens op de BBQ en gril ze 3 a 4 minuten. Keer de burgers vervolgens om en bestrijk de gegrilde kant met de soy topping. Gril de burgers nu nog eens 3 á 4 minuten en haal ze vervolgens van de BBQ.
  • Bestrijk dezelfde kant van de burgers nog eens met de soy topping en leg ze vervolgens met deze kant in de panko, zodat de panko aan de burgers blijft plakken.
  • Snijd ondertussen de hamburgerbroodjes open, zodat je ze even kunt roosteren op de BBQ.
  • Broodjes geroosterd? Pak dan de onderste helften en bestrijk ze met de knoflook-gember-mayonaise. Hierop gaan de burgers met soy topping en panko korst, gevolgd door wat linten ingelegde komkommer. Bestrijk tot slot de bovenste helften van de broodjes met de wasabi ketchup en maak de Japanse burgers hier mee af. Druk eventueel nog een prikker in de burgers en serveer ze direct. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *