gorgonzola burgers uitgelicht

Gorgonzola Burgers

Met gorgonzola is het hetzelfde als met koriander. Je houdt er van of je haat het. Ik behoor tot de eerste groep (ook met koriander trouwens). Onlangs bereidde ik pizza’s quattro formaggi en daarvan hadden we wat gorgonzola over. Tijd om heerlijke burgers met deze kaas te maken dus. Want wat kan er nou verkeerd gaan in de combinatie van burgers, spek, gorgonzola en gekaramelliseerde rode ui? Precies, helemaal niets! Tenzij je dus een gorgonzola hater bent, dan zou ik deze burgers overslaan.

gorgonzola burgers recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

 • BBQ met Deksel
 • Kleine Koekenpan

Instructies

 • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte. Qua temperatuur ga je voor ongeveer 200 graden.
 • Neem het gehakt en vorm er 2 gelijke burgers van. Leg deze op een bord en zet in de koeling om een beetje op te stijven.
 • Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Zet vervolgens de koekenpan op laag vuur en voeg de olijfolie toe. Laat even warm worden en voeg dan de rode uien ringen toe. Bak de uien 5 minuutjes tot ze glazig worden en voeg dan wat zout en peper toe.
 • Bak de uien nog eens 5 minuten, tot ze wat zachter beginnen te worden en voeg dan de basterdsuiker toe. Roer deze goed door de uien en bak tot de uien mooi gekaramelliseerd zijn. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat de uien een beetje afkoelen.
 • Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn. Leg nu de plakken ontbijtspek op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de ontbijtspek in totaal 20 minuten.
 • Haal na 10 minuten de burgers uit de koeling, bestrooi ze met peper en zout en leg ze op het directe deel van de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gril de burgers 4 minuten. Keer de burgers vervolgens om en brokkel er de gorgonzola overheen. Sluit de BBQ weer met de deksel en gril de burgers nog eens 4 minuten.
 • Snijd nu ook alvast de hamburger broodjes open, zodat je deze even kort kunt roosteren wanneer de hamburgers en spek van de BBQ komen.
 • Zijn de burgers en spek klaar en heb je de broodjes geroosterd? Dan is het tijd om de burgers op te gaan bouwen.
 • Neem hiervoor de onderste helften van de broodjes en bestrijk ze met mayonaise. Leg hierop de plakken spek, gevolgd door de burgers met gorgonzola. Daar bovenop gaat een mooie schep gekaramelliseerde rode ui, waarna de burgers worden afgemaakt met de bovenste helften van de broodjes. Serveer de burgers direct. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

7 reacties

 1. 5 sterren
  Ziet er goed uit. Ik hield nooit zo van kaas op een burger met een sterke smaak. Laatst kwam een vriendin aanzetten met blauwe schimmelkaas (milde variant). Dit was echt verrassend lekker! Ik ga gorgonzola ook zeker een keer proberen.

 2. 5 sterren
  Woohoo, deze zijn lekker! Ik had zelfs zoiets van: meer gorgonzola! De combi met de ui en spek is ook erg lekker.

  Had ze op mini Turks brood van de Picnic gedaan, past goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *