tortilla de patata uitgelicht

Tortilla de Patata

Vandaag het recept voor een klassiek Spaans gerecht, maar dan van de BBQ. Tortilla de Patata. Een typisch gerecht, dat je vast wel eens hebt gegeten. Met een gietijzeren pan of skillet maak je deze ook gewoon op de BBQ. Heerlijk als bijgerecht, want je kunt voor iedereen een punt afsnijden!

op de Spaanse toer? Ga voor dit BBQ recept voor een Tortilla de Patata!

Bijgerecht

6 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 450 gram Voorgekookte Aardappelblokjes
- 1 Ui
- 1 teentje Knoflook
- 3 Eieren
- 1 eetlepel Olijfolie
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

- BBQ met Deksel
- Gietijzeren Koekenpan of skillet (ø 27 cm)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een temperatuur van ongeveer 200 graden en indirecte warmte.

Snipper ondertussen de ui en snijd het teentje knoflook goed fijn.

Is de BBQ op temperatuur? Zet de gietijzeren pan dan op het rooster en voeg de olijfolie toe. Voeg als de olie heet is de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuutjes. Voeg daarna de gesnipperde ui en knoflook toe en bak 2 minuutjes mee.

Roer in een kom de eieren los en voeg hier flink wat zwarte peper en een beetje zout aan toe.

Voeg het eimengsel toe aan de pan met aardappeltjes en zorg dat het ei zich goed verdeelt over de pan. Sluit de BBQ nu met de deksel en bak de tortilla ongeveer 20 minuutjes. De eieren zijn dan gestold en de bovenkant van de tortilla heeft een mooie goudbruine kleur gekregen.

De pan mag nu van de BBQ. Doe dit met een handschoen, want de pan is heet! Neem een grote serveerplank en leg deze op de pan. Keer in één beweging de pan en serveerplank om en zet de serveerplank op je werkblad. Til nu voorzichtig de pan op. De tortilla de patata zou nu uit de pan moeten komen, maar het kan zijn dat deze wat hulp nodig heeft. Gebruik hiervoor een vork op spatel en doe het met beleid.

Is de tortilla uit de pan gekomen? Snijd hem dan in punten en serveer direct. Eet smakelijk!

Tip: Met een tortilla de patata kun je goed variëren. Voeg bijvoorbeeld wat spekblokjes of stukjes chorizo toe tijdens het bakken van de aardappelen. Of roer ook wat geraspte kaas door je losgeklopte eieren. Ook erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *