Pulled Pork maken op de BBQ is erg leuk om te doen, maar je maakt het niet voor een diner voor twee. Ht is vaak een groter stuk vlees en je zit al snel aan een kilo vlees dat je gaat bereiden. Uiteraard vinden vrienden het dan helemaal geen probleem om langs te komen, maar mocht je toch een restje hebben, dan is dit Pulled Pork Nacho’s recept er één dat je zeker eens moet proberen! Super makkelijk en te gek als voorgerecht!

Voorgerecht
4 personen
25 minuten
Ingrediënten
- 1 zak Tortilla Chips
- 150 gram Pulled Pork
- 1 klein blikje Maïs
- 1 Rode Ui
- 50 gram Geraspte Cheddar
- 50 gram Geraspte Kaas
- 8 Cherry Tomaatjes
- 10 schijfjes Ingelegde Jalapeño
- 2 Eetlepels BBQ Saus
Overige Benodigdheden
– BBQ met Deksel
– Gietijzeren Skillet of BBQ bestendige Schaal
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
Snipper eerst de rode ui en laat vervolgens de maïs uitlekken. Snijd de tomaatjes in vieren. Doe de rode ui, maïs en tomaatjes in een kom en meng door elkaar.
Doe de Pulled Pork in een ander kommetje en meng de BBQ saus er doorheen.
Neem nu de skillet of schaal en bedek de bodem met wat tortilla chips. Verdeel hier een derde van je pulled pork en een derde van je ui/maïs/tomaat mengsel over. Strooi er vervolgens ongeveer een kwart van de geraspte cheddar en de geraspte kaas over.
Leg hier vervolgens weer een laag tortillachips op en herhaal bovenstaande stap, door nogmaals een derde van de pulled pork, een derde van het ui/maïs/tomaat mengsel en een kwart van de geraspte cheddar en geraspte kaas over de chips te verdelen.
Leg nu nog één keer een laag tortillachips in de skillet of schaal en verdeel hier de rest van je pulled pork, ui/maïs/tomaat mengsel en de kaas over. Verdeel tot slot de schijfjes ingelegde jalapeño over de chips.
Is de BBQ op temperatuur? Zet de skillet of vorm dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. De ingrediënten hoeven enkel warm te worden en de kaas moet goed smelten. Dit duurt 8 tot 10 minuutjes. Haal de Pulled Pork Nacho’s daarna van de BBQ en serveer direct. Je zou eventueel guacamole en crème fraîche bij de nacho’s kunnen serveren, maar ook zonder zullen deze Pulled Pork Nacho’s binnen no-time verorberd zijn! Eet smakelijk!
Zojuist gemaakt. Van genoten!
Ik had een beetje teveel (we waren met 2) maar echt onwijs lekker. Volgende keer laat ik hem net ietsje langer in de BBQ. De bovenste laag was eigenlijk perfect de ogen eronder hadden iets warmer gekund. Maar super recept voor als je Pulled Pork over hebt van een eerdere sessie.
Het is altijd een beetje spelen met hoe lang je nodig hebt. Deels ook afhankelijk van hoe warm de ingrediënten zijn. Is je pulled pork nog warm? Dan heb je een stuk minder tijd nodig dan wanneer ie er koud bij gaat. Goed om te horen dat het gesmaakt heeft in ieder geval!