indisch gehaktbrood uitgelicht

Indisch Gehaktbrood

Ik maakte al eens eerder een gehaktbrood op een rookplank en ging toen iets meer de Amerikaanse kant op met een rub en BBQ saus. Dit keer liet ik me beïnvloeden door de Indische keuken en ging ik logischerwijs dus voor een Indisch gehaktbrood, gevuld met gekookte eieren en gegaard en gerookt op een eikenhouten rookplankje. Uiteraard maakte ik ook zelf de pindasaus die er aan het eind van de bereiding overheen gaat.

fruit pizza uitgelicht

Fruit Pizza

Pizza’s bakken op de BBQ is sowieso al lekker, maar je kunt die pizzasteen voor veel meer gerechten gebruiken natuurlijk. Dit keer bereidde ik een zomers dessert op de pizzasteen en dat viel goed in de smaak! Deze fruit pizza, met een bodem van bladerdeeg en vol lekker fruit is dan ook echt een aanrader om eens te proberen. Doe het echter niet na het bakken van ‘echte’ pizza’s, want dan is je BBQ een beetje te warm voor dit dessert denk ik.

cheesy potatoes uitgelicht

Cheesy Potatoes

Deze cheesy potatoes kunnen natuurlijk ook prima in de oven worden bereid, maar ik heet niet voor niks BBQ Junkie, dus die BBQ moet aan! Qua temperaturen is het soms wat puzzelen bij het bereiden van aardappelgerechten en andere bijgerechten, maar gelukkig kan ik altijd nog een tweede BBQ aansteken hier. Verder kan ik niet veel meer zeggen dan dat de combinatie van aardappeltjes en gesmolten kaas het natuurlijk altijd goed doet en dat deze cheesy potatoes het dus ook prima deden naast een mooi stukje vlees!

Zoete Aardappel Hasselback Aardappelen

Hasselback Zoete Aardappelen

Om van een avondje BBQ een complete maaltijd te maken mag een aardappel gerecht niet ontbreken. Natuurlijk kun je daarvoor wat inde frituur, airfryer of oven gooien, maar als de BBQ toch aan gaat kun je net zo goed alles op de BBQ bereiden toch? Hasselback aardappelen zijn altijd een goed idee op de BBQ, dus ook als je voor zoete aardappelen gaat. In dit recept bestrijk je de hasselback zoete aardappelen een paar keer met gesmolten roomboter voor een wat rijkere smaak en die viel hier goed in de […]

Tikka Masala Burgers

Tikka Masala Burgers

Dat je met burgers alle kanten op kunt weet je wel als je me al een tijdje volgt. Meestal varieer ik voornamelijk in de toppings op mijn burgers, maar je kunt je burgers natuurlijk ook met de kruiden in het vlees een bepaalde kant op sturen. Zo ging ik met de Tikka Masala Burgers van The Butchery aan de slag en maakte deze Indiase Tikkas Masala Burgers. Naast de heerlijk gekruide burgers ging ik voor een simpele Raita, gekarameliseerde kerrie uien en een mango chutney als toppings. Het resultaat? Een […]

Chicken Tago Burgers

Chicken Taco Burgers

Jawel, het is weer gelukt. Een nieuw hamburger recept. Alsof er nog niet genoeg waren! Inmiddels kun je al meer dan een jaar iedere week een ander hamburger recept uitkiezen van mijn blog, maar er is altijd genoeg inspiratie voor meer! Dit keer Mexicaanse Taco Burgers, met burgers van kipgehakt, avocado uiteraard en een lekkere tomaten salsa. Prima om het weekend mee in te luiden denk ik zo!

Iberico Pluma

Pluma Iberico met Mojo Rojo

Als je mijn recepten wel eens leest weet je dat ik van ben van Iberico vlees. Het varkensvlees van het Iberico varken is zó smaakvol dat je me er wakker voor kunt maken! Wat ik daarnaast fijn vindt aan het Iberico vlees is dat er veel andere snits zijn, omdat ze de Iberico varkens in Spanje anders uitbenen. Dat is ook het geval bij de Pluma Iberico. Deze wordt gesneden uit het deel net achter de nek en wordt gekenmerkt door de mooie marmering en malsheid. Klinkt goed toch? Aan […]

Varkenshaas Pistachekorst

Varkenshaas in Pistachekorst

Soms heb je van die etentjes dat je iets speciaals op tafel wil zetten. Het kerstdiner is er één, maar ook op bijvoorbeeld mijn verjaardag wil ik iets moois serveren. Voor die etentjes is deze varkenshaas in pistachekorst een aanrader. Want hoewel de voorbereiding én bereiding van dit gerecht vrij eenvoudig zijn, ziet dit gerecht er luxe uit en smaakt het bovenal erg lekker. Je kunt de varkenshaas in pistachekorst eventueel ook nog serveren met de mosterdsaus uit dit recept, al is dit gerecht zonder de saus ook al erg […]

Kerst Borrelbrood van de BBQ

Kerstborrelbrood

Eerder maakte ik al eens een heerlijk plukbrood, dat perfect bij een avondje borrelen past. Dit keer ging ik voor een kerstvariant, perfect voor op de kerstborrel! Zo’n borrelbrood, of plukbrood, is eigenlijk doodeenvoudig. Je snijdt het brood in, vult het met wat heerlijke ingrediënten (waaronder een goed smeltende kaas) en gaart het brood indirect op de BBQ tot de kaas mooi gesmolten is. Voor deze kerst variant ging ik voor cranberry compote, brie en cranberries om het brood mee te vullen. Heerlijk!

flespompoen rollade uitgelicht

Flespompoen Rollade

Als je rollade zegt, dan denk je al snel aan vlees. Ik ging echter met een flespompoen aan de gang en maakte hier een ‘rollade’ van. Je kunt het ook zien als gevulde flespompoen, maar omdat je de 2 helften met slagerstouw weer opbindt tot een gevuld geheel vind ik het leuker om dit gerecht om te dopen tot een rollade van flespompoen. De rollade wordt gevuld met ui, knoflook, spinazie, champignons en kastanjes en is heerlijk als bijgerecht, óf als hoofdgerecht voor de vegetarische BBQ’ers onder ons!

porchetta uitgelicht

Porchetta

De Porchetta is zo’n BBQ klassieker die al een tijdje op de to-do lijst stond om een recept voor te schrijven. Deze Italiaanse rollade wordt gemaakt van buikspek met zwoerd en gevuld met verschillende kruiden en specerijen. Het is de truc om het zwoerd van de Porchetta mooi krokant te krijgen en bij een eerdere poging een paar jaar terug was ik daar nog niet erg tevreden over. Dit keer ging het een stuk beter, met een heerlijke rollade als eindresultaat. Zeker een aanrader om eens te proberen dus!

knolselderij olijventapenade uitgelicht

Knolselderij met Olijventapenade

Eerder grilde ik al eens mooie plakken knolselderij op de BBQ en ik doe het ook regelmatig op de Quoco. Simpelweg met wat olie, peper en zout en ze vervolgens de tijd geven om lekker zacht te worden terwijl de buitenkant een beetje krokant gegrild is. Dat is al heerlijk kan ik je zeggen. Met een zelfgemaakte olijventapenade wordt dit bijgerecht echter nóg lekkerder! En dit gerecht is prima te bereiden naast een paar mooie steaks op de grill