Mexicaanse Taco's met Carne Asada

Taco’s met Carne Asada

Heb je een flinke groep die komt eten en wil je de BBQ aansteken? Dan zijn taco’s wat mij betreft altijd een goed idee! Je kunt de toppings meestal gemakkelijk voorbereiden, hoeft dan alleen het vlees nog maar te garen en de taco’s op te warmen en daarna kan iedereen zelf zijn taco’s samenstellen. Neem bijvoorbeeld deze Taco’s met Carne Asada. Heerlijke gegrilde reepjes bavette, avocado en pico de gallo op een kort geroosterde gordita. Kneepje limoensap er overheen. Wat wil je nog meer?

Taco's met Carne Asada
Taco's met Carne Asada

Hoofdgerecht

4 personen

50 minuten

Ingrediënten

– 800 gram Bavette
– 8 Gordita’s
– 8 eetlepels Pico de Gallo
– 2 Avocado’s
– 1 Limoen
– Bosje Koriander
– 1 eetlepels Gerookt Paprikapoeder
– 1 theelepel Gemalen Chipotle
– 1 theelepel Gemalen Komijn
– 1 theelepel Knoflookpoeder
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Voordat je begint met het aansteken van de BBQ is het tijd om het vlees te kruiden, zodat de smaken even in kunnen trekken. Haal hiervoor het vlees uit de verpakking en dep het droog met keukenpapier. Meng in een kommetje het gerookt paprikapoeder, de chipotle, de komijn en het knoflookpoeder en voeg naar smaak versgemalen zwarte peper en grof zeezout toe. Meng de specerijen door elkaar en bestrooid de bavette er vervolgens mee. Leg het vlees in een schaal en zet het even aan de kant.

Nu is het tijd om de BBQ aan te steken. Ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Heb je de pico de gallo nog niet voorbereid? Doe dit dan terwijl de BBQ op temperatuur komt. Gebruik hiervoor dit recept. Ontdoe ook de avocado’s van hun schil en pit en prak ze in een kom tot puree. Snijd ook de limoen vast in partjes en hak de blaadjes koriander grof door.

Is de BBQ op temperatuur? Dan mag de bavette op het rooster. Gril de bavette aan 4 minuten aan beide kanten en haal hem daarna van de BBQ. Leg hem op een bord of snijplank en laat 10 minuten rusten.

Terwijl het vlees ligt te rusten kun je mooi de gordita’s even kort roosteren op de BBQ, tot ze warm zijn en een mooi grilstreepje hebben aan beide kanten.

Nu kun je het vlees in dunne plakken snijden. Serveer het vlees in een schaal en serveer de pico de gallo, avocado, koriander en limoen er samen met de gordita’s los bij. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s bouwen. Eet smakelijk!

Taco's met gegrilde bavette
Taco's met gegrilde bavette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *