cordon bleu rollade uitgelicht

Cordon Bleu Rollade

Een klassieker in de pan, maar dan als rollade op de BBQ. Geloof me, deze Cordon Bleu Rollade wil je proberen! Zelf een rollade maken klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Neem er de tijd voor, zorg eventueel voor een handje hulp bij het knopen van de rollade en dan kan een kind de was doen! Deze cordon bleu rollade zal mensen zeker verrassen, waarbij het gebruik van een lekkere BBQ rub én het vleugje rook deze rollade nog net wat extra’s geven. Aanrader dus!

teriyaki honing spareribs uitgelicht

Teriyaki Honing Spareribs

Van spareribs recepten kun je er nooit genoeg hebben toch? Je kunt er ook alle kanten mee op, van de klassieke Amerikaanse BBQ keuken tot een wat meer Aziatische twist. Ik ging dit keer voor een recept waarbij Teriyakisaus, gember en honing de hoofdrol spelen en de rub wat meer kruidig is. Blokje sinaasappelhout er bij voor een paar uurtjes rook en je hebt heerlijke Teriyaki Honing Spareribs van de BBQ. Geslaagd Spareribs recept kan ik wel stellen!

gerookt varkensrack uitgelicht

Gerookt Varkensrack

Ik had al een tijdje een prachtig Iberico Varkensrack in de vriezer liggen, maar bij gebrek aan uitgebreide etentjes met wat meer mensen kwam het er maar niet van om dit varkensrack eindelijk eens te bereiden. Tot een paar weken terug! Ik ontdooide het vlees en besloot al snel om de Weber SmokeFire te gebruiken om het varkensrack mooi te kunnen roken met pellets van kersenhout. En om het Iberico vlees mooi uit te laten komen koos ik voor een eenvoudige rub van zout, zwarte peper en knoflook, ook wel […]

pulled pork loaded potatoes uitgelicht

Pulled Pork Loaded Potatoes

Een variatie op de loaded nacho’s dit keer, want ik maakte er een aardappelgerecht van! Pulled Pork Loaded Potatoes dus. Waarbij je eerst aardappelpartjes gaart op de BBQ, om ze vervolgens met nog wat toppings en een lading kaas nog even terug op de BBQ te schuiven. Is de kaas mooi gesmolten en is de pulled pork lekker warm? Dan is het tijd om aan tafel te gaan en te eten!  

pizza chorizo uitgelicht

Pizza met Chorizo

De eenvoudigste pizza’s zijn vaak het lekkerst. Gewoon zelf een tomatensaus bereiden en een paar mooie ingrediënten als toppings en je bent er eigenlijk al. Zo ook met deze pizza met chorizo. Terwijl het deegt rijst bereid ik de saus voor en met een goede Iberico chorizo, mooie kalamata olijven en geraspte mozzarella als topping heb je een fantastisch lekkere pizza! Paar minuutjes op de pizzasteen en smullen maar!  

cuban sandwiches uitgelicht

Cuban Sandwiches

Met een hele lading hamburger recepten en diverse lunchwaardige recepten op mijn site is het inmiddels al weer aardig duidelijk dat BBQ’en echt niet alleen maar voor het avondeten is. Je kunt ook prima de BBQ aansteken voor een goede lunch. Ook dit keer ging ik weer eens voor een goede sandwich van de BBQ, waarbij ik gebruik maakte van de nieuwe Weber Crafted Bakplaat. Die past perfect op de Genesis EPX-435-smart gasbarbecue die ik heb staan en die combinatie was weer perfect voor een thuiswerklunch in de vorm van […]

pulled pork dutch oven uitgelicht

Pulled Pork uit de Dutch Oven

Pulled Pork bereiden op de BBQ is een kwestie van een lange adem en gedurende de hele bereiding eigenlijk niet weten hoe laat je aan tafel kunt. Een sessie kan gemakkelijk tussen de 7 en 12 uur duren en in sommige gevallen zelfs langer. Maar wat als ik je vertel dat dit een stuk sneller kan met een Dutch Oven? In een uur of 5 heb je heerlijke pulled pork, die zelfs gerookt is. En je hebt er niet eens een kernthermometer voor nodig! Kun je eindelijk eens mensen uitnodigden […]

low slow procureur steak uitgelicht

Low & Slow Procureur Steak

Bij de combinatie van procureur en BBQ denk je al snel aan het bereiden van pulled pork. Niet gek, want het is één van de bekendste en populairste BBQ gerechten om te bereiden. Toch kun je veel meer met dit mooie stuk vlees. Zo bereidde ik eerder al eens een procureur rollade en ging ik dit keer voor een langzaam gerookte procureur steak. Heerlijk rokerig van smaak, herkenbare smaken van de pulled pork ook, zacht vlees ook wel, maar wel met iets van een bite. En de bereiding is een […]

pizza bianca spek uitgelicht

Pizza Bianca met Spek

Ik moet bekennen dat ik bij het bakken van pizza al snel naar de tomatensaus als basis grijp. En dat terwijl een pizza bianca zo lekker kan zijn. Het werd dus wel weer eens tijd voor een pizza zonder tomatensaus. Deze pizza bianca met spek en baby spinazie is een aanrader. De basis van crème fraîche combineert goed met de spek, spinazie en rode ui, terwijl de groene pesto een aangename verrassing was bij de rest van de ingrediënten. Wat mij betreft zet je deze pizza dan ook op je […]

sweet sour spareribs uitgelicht

Sweet & Sour Spareribs

Jawel, ik heb weer een mooi spareribs recept voor je voor op de BBQ! Dit keer een variant met een eenvoudige rub en een heerlijke zoetzure saus, die je trouwens ook heel eenvoudig zelf maakt. De spareribs krijgen dankzij de zoutzure saus een heerlijke smaak en een mooie glans! In dit recept werk ik met een zogeheten SPG (Salt Pepper Garlic) Rub; Een basismengsel van zout, zwarte peper en knoflook. Dit mengsel kun je natuurlijk ook zelf maken, maar omdat deze combinatie in vrij veel rubs en bereidingen voor komt […]

swineapple hotdogs uitgelicht

Swineapple Hotdogs

Geen fan van warme ananas? Sla dit recept dan vooral over, want anders ga ik je tegen het verkeerde been schoppen. Wel fan van bijvoorbeeld gegrilde ananas? Dan is dit een recept dat je zeker eens moet proberen! Wellicht heb je wel eens van de Swineapple gehoord. Het is een met varkensvlees gevulde ananas, die omwikkelt wordt met spek en vervolgens op de BBQ gaat. Ik toverde dit gerecht om tot een hotdog variant, waarbij ik heerlijke braadworsten heb gevuld met ananas en omwikkeld met spek. Biertje erbij en je […]

broodje buikspek uitgelicht2

Broodje Buikspek

Alweer een jaar of 8 geleden maakten we een reis door Vietnam en de Bánh Mi was daar toch wel één van mijn favoriete gerechten. Met dit broodje buikspek haalde ik die Vietnamreis even een beetje terug, want de smaken in dit broodje hadden wel wat weg van de Bánh Mi die ik in Vietnam at. Dit recept is trouwens perfect om aan een grote groep te serveren, want met een kilo buikspek maak je zo 8 tot 10 broodjes. Wat mij betreft dé aanrader om deze zomer eens te […]