pulled pork loaded potatoes uitgelicht

Pulled Pork Loaded Potatoes

Een variatie op de loaded nacho’s dit keer, want ik maakte er een aardappelgerecht van! Pulled Pork Loaded Potatoes dus. Waarbij je eerst aardappelpartjes gaart op de BBQ, om ze vervolgens met nog wat toppings en een lading kaas nog even terug op de BBQ te schuiven. Is de kaas mooi gesmolten en is de pulled pork lekker warm? Dan is het tijd om aan tafel te gaan en te eten!

 

pulled pork loaded potatoes recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 391kcal

Ingrediënten:

  • 600 gram Aardappelpartjes
  • 300 gram Pulled Pork
  • 150 gram Geraspte Kaas
  • 1 Rode Ui
  • 50 gram Maiskorrels
  • BBQ Saus (kies je favoriet)
  • 2 eetlepels Zonnebloemolie
  • 1 eetlepel BBQ Rub (kies je favoriet)

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor de bereiding van dit recept ga ik er vanuit dat je al een restje pulled pork hebt liggen. Is dit niet het geval? Zoek dan mijn Pulled Pork recept op en steek de BBQ een heel stuk eerder aan.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Neem nu de mengkom en doe hier de aardappelpartjes in. Voeg de zonnebloemolie toe en schep even om. Strooi daarna de BBQ Rub (kies je favoriet) over de aardappeltjes en schep nog eens om.
  • Is de BBQ op temperatuur? Verdeel de aardappelpartjes dan over je skillet of grillkorf en zet deze op de BBQ. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel en gaar de aardappeltjes 45 minuten.
  • Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en zet de maïs, geraspte kaas en pulled pork klaar.
  • Haal na 45 minuten de skillet of grillkorf van de BBQ en verdeel de rode ui, maïs, pulled pork en geraspte kaas over de aardappeltjes. Maak het geheel af met een goede drizzle van je favoriete BBQ saus en zet het geheel weer terug op de BBQ.
  • Sluit de BBQ weer met de deksel en gaar de loaded potatoes nog een kwartier, tot alles mooi warm is en de kaas goed is gesmolten.
  • Haal de skillet of grillkorf nu weer van de BBQ en laat 5 minuutjes rusten voor je de aardappeltjes als geheeld serveert. Laat vervolgens iedereen lekker een deel afscheppen. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 391kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 21g | Fat: 15g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 62mg | Sodium: 718mg | Potassium: 718mg | Fiber: 4g | Sugar: 14g | Vitamin A: 382IU | Vitamin C: 33mg | Calcium: 254mg | Iron: 2mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Pulled Pork Loaded Potatoes - Pulled Pork aardappeltjes van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling