Iberico Secreto van de BBQ. Wordt het nog beter?

Iberico Secreto met Romesco

Laatst deelde ik al het recept voor Romesco, een heerlijk sausje op basis van geroosterde paprika’s, en dan mag een recept waarin de Romesco wordt gebruikt natuurlijk niet ontbreken. In dit recept combineerde ik dit Spaanse sausje met een mooi stukje vlees dat zijn herkomst ook in Spanje kent; Iberico Secreto. Misschien wel het lekkerste stukje varkensvlees om te grillen en dus heerlijk in combinatie met Romesco!

De ultieme burger van de BBQ? Voeg wat pulled pork toe!

Pulled Pork Cheeseburgers

Wie mijn Burger Friday collectie kent, weet dat ik een groot liefhebber ben van een goede hamburger van de BBQ. Soms is het dan ook weer een uitdaging om een nieuwe burger te bedenken. Deze stond echter al een tijdje op het lijstje, want wat voeg je toe aan een burger om er een echte BBQ Classic van te maken? Juist, Pulled Pork! Niets lekkerder dan pulled pork bereiden op de BBQ en dan een restje gebruiken als topping op je burger. Afmaken met een beetje BBQ saus en je […]

BBQ Recept voor Babi Pangang van buikspek

Babi Pangang van Buikspek

Een hele tijd geleden deelde ik al eens het recept voor babi pangang van de BBQ. Ik gebruikte toen procureur en ondanks dat dat heerlijk was kreeg ik ook berichten dat je babi pangang met buikspek hoort te maken. Dat moest ik dus maar eens proberen! Ik gebruikte ongeveer dezelfde bereiding als voor de babi pangang van procureur en het resultaat was heerlijk!

Bacon jam van de BBQ

Bacon Jam

Bacon Jam. Het is wat de naam doet vermoeden: smeerbare bacon. En die bacon jam is echt lekker! Ik had het al eerder eens gekocht in een potje, maar was op YouTube ook een recept tegen gekomen om het zelf te maken. En omdat dat er helemaal niet moeilijk uit zag, wilde ik dat natuurlijk ook proberen. Het resultaat is een eenvoudige, maar zeer verslavende bacon jam. Ik gebruik het op burgers, tussen een tosti of op een sandwich. En geloof me, als je dit proeft wil je het eigenlijk […]

Recept: Atomic Pigs in a Blanket

Atomic Pigs in a Blanket

Pigs in a Blanket, of knakworstjes in bladerdeeg, kennen we waarschijnlijk allemaal. Atomic Buffalo Turds kent wellicht niet iedereen. Dit zijn met kaas gevulde jalapeños, omwikkeld met bacon. Een pittige snack, die dus de naam van een Atomische Buffel Keutel heeft gekregen. Ik combineerde beide tot een nieuwe BBQ snack en kwam tot de Atomic Pigs in a Blanket. Met kaas en cocktailworstjes gevulde jalapeños, omwikkeld met bladerdeeg. Een heerlijke snack om de avond mee te beginnen, of om te serveren tijdens een avondje borrelen. Durf jij ze aan?

Wafels met pulled pork

Pulled Pork Wafels

Een tijdje terug ging ik voor het eerst met mijn wafelijzer aan de slag. Het is erg leuk om als dessert wafels te bakken en die te serveren met bijvoorbeeld aardbeien en slagroom, maar al snel kwamen de mogelijkheden tot echte BBQ wafels om de hoek. Hartige wafels met gesmolten cheddar en pulled pork zijn de eerste en ik verwacht dat er nog wel wat varianten gaan volgen!

Fricandeau met rozemarijn van de BBQ

Fricandeau met Rozemarijn

Wil je een mooi stuk vlees bereiden op de BBQ, dat je vervolgens aan tafel aan kunt snijden? Maar wil je niet de hele dag in de weer zijn en met veel ingrediënten aan de slag? Dan is deze fricandeau met rozemarijn iets voor jou! Het aantal ingrediënten is klein, de bereiding relatief eenvoudig en toch heb je een mooi stuk vlees dat je aan tafel in dunne plakken snijdt voor je gasten. Heerlijk toch?

BBQ Recept: Argentijnse Hotdogs

Argentijnse Hotdogs

Het weekend inluiden met een lekker fastfoodgerecht van de BBQ, daar kan ik echt naar uitkijken! Burgers zijn hier favoriet, maar ook voor een goede hotdog kun je me wakker maken. Zoals voor deze Argentijnse hotdogs bijvoorbeeld! Het is een eenvoudig gerecht dat niet veel voorbereiding kost en zo klaar is, maar als je vervolgens op vrijdagavond met een lekker biertje erbij van deze hotdogs mag genieten, heb je de perfecte start van je weekend! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 30 minuten

Pigs in a Pie

Toen ik nog klein was, waren knakworstjes in bladerdeeg het helemaal. En ook nu nog is het gerecht populair onder kinderen (stiekem ook bij mij). Dus waarom dan geen knakworsten in bladerdeeg van de BBQ? Maakte ik eerder al rechttoe rechtaan pigs in a blanket, ging ik nu voor een heuse knakworstjes-in-bladerdeeg-taart. Het is leuk als voorgerecht, maar bovenal een BBQ gerecht dat kinderen gegarandeerd lekker zullen vinden. Zet hem dus maar op de to-do lijst!

Italiaanse Varkenshaas Spiesjes

Soms wil je de BBQ aansteken en gewoon snel kunnen eten. Doordeweeks bijvoorbeeld, als je uit je werk komt. Ik heb dan geen tijd om nog uren in de buitenkeuken te staan om van alles te bereiden. Dan wil ik iets dat ik makkelijk kan voorbereiden en dat snel gaar is. Maar wel vers. Dit gerecht voor Italiaanse varkenshaas spiesjes is zo’n makkelijk en snel gerecht, vol heerlijke smaken, dat ideaal is als je weinig tijd hebt. Echt een aanrader voor de doordeweekse BBQ avonden!

Indonesische Pulled Pork

Pulled Pork is één van de bekendste BBQ gerechten van de laatste jaren en is ook nog eens enorm populair geworden door de talloze food festivals in Nederland. Ik heb inmiddels al zo vaak pulled pork gemaakt dat ik de tel kwijt ben en wilde wel eens iets nieuw proberen. Ik ging daarom voor Indonesische pulled pork, die ik op een broodje serveerde met de Indonesische coleslaw die ik eerder deze week deelde. Het resultaat? Een heerlijk broodje pulled pork, dat toch helemaal anders is dan dat broodje dat ik […]

Buikspareribs van de BBQ

Vandaag weer eens een recept voor spareribs, want het was al lang geleden dat ik die maakte! Dit keer ging ik voor buikspareribs in plaats van de babyback ribs die je in Nederland veel ziet. Buikspareribs zijn iets minder dik bevleesd en hebben vaak iets meer tijd nodig dan de babyback ribs, maar ze zijn alle moeite dubbel en dwars waard. Deze keer ging ik voor redelijk basic spareribs, waarbij je het vlees goed proeft. Zet de spareribs dus maar op het menu voor komend weekend!