iberico koteletten uitgelicht

Iberico Koteletten

Als ik voor varkensvlees op de BBQ ga, dan is Iberico vlees favoriet! Iberico vlees wordt wel eens vergeleken met Wagyu rundvlees, maar dan van het varken. Ik snap dat wel. Iberico vlees heeft zo’n mooie vetmarmering door het vlees, die zoveel smaakt af geeft. Dat moet je echt eens proberen! Ga bijvoorbeeld voor deze Iberico koteletten van de BBQ, die je eerst lekker rubt en daarna volgens de reverse sear methode bereidt. Heerlijk!

schouderkarbonade bbq uitgelicht

Schouderkarbonades

Zelf je vlees kruiden en volledig bereiden op de BBQ hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. Natuurlijk, er zijn recepten waar je uren mee bezig bent, maar er zijn ook heerlijke stukken vlees die weinig voorbereidingstijd kosten en op de BBQ vrij snel gaar zijn. Deze schouderkarbonades van de BBQ bijvoorbeeld! Door ze van te voren even in een lekkere rub te zetten en vervolgens middels de reverse sear methode (eerst indirect bereiden, daarna kort grillen) te bereiden krijg je een heerlijk resultaat, en ben je helemaal niet lang […]

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Bij procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van pulled pork. Je kunt echter veel meer met dit mooie stukje varkensvlees. Zo maakte ik bijvoorbeeld ook al eens babi pangang van procureur. Een rollade maken kan echter ook. Met een Livar procureur rollade van The Butchery bereidde ik een heerlijke gerookte variant, die ik serveerde met een mosterdsaus. En die saus maak je natuurlijk ook zelf.

Iberico Presa

Iberico Presa

Wil je voor een mooi stukje varkensvlees op de BBQ gaan? Dan is Iberico vlees een aanrader! Schreef ik eerder al een recept voor Iberico Secreto, is vandaag de Iberico Presa aan de beurt. De Iberico Presa is een stuk vlees dat slagers in Nederland eigenlijk bijna nooit uitsnijden. Het wordt gesneden uit het deel tussen de nek en schouder van het Iberico varken en wordt gekenmerkt door een mooie dooradering van vet en een heerlijk malse smaak. Kortom: een prachtig stuk vlees dat je zeker eens moet proberen op […]

Low & Slow Oosterse Stijl Spareribs

Spareribs Oosterse Stijl

Spareribs blijven voor mij toch wel echt het ultieme BBQ gerecht! In geen restaurant zijn ze net zo lekker als wanneer ik ze zelf maak en als we gasten hebben, dan krijg ik er ook altijd complimenten over. Daarnaast is het natuurlijk het perfecte BBQ gerecht om een zondag niks doen te verantwoorden, waarbij je ook nog eens zeker weet dat je op tijd kunt eten. Dat is bij bijvoorbeeld pulled pork nog wel eens anders, omdat je daar van een kerntemperatuur uit gaat. Bij spareribs staat de bereidingstijd vast. […]

Heerlijke Hotdog Croissants

Hotdog Croissants

Dat je op de BBQ de meest uiteenlopende gerechten kunt bereiden, dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Wat ik zelf ook erg leuk vind om te doen, is bepaalde gerechten combineren, tot een nieuw gerecht. Zoals deze Hotdog Croissants, die logischerwijs een kruising tussen een hotdog en een croissant zijn. Je bereidt ze op de pizzasteen en ze zijn ook nog eens snel klaar. Dat is wat mij betreft de ideale lunch van de BBQ en zeker het proberen waard!

Oosters Buikspek van de BBQ

Oosters Buikspek

Buikspek is een prachtig stuk vlees, dat zich perfect leent om in zijn geheel te bereiden op de BBQ. Je kunt daarbij ook nog eens alle kanten op qua smaak! In dit recept gaan we de Oosterse kant op, met een heerlijke marinade op basis van hoisinsaus en ketjap manis. Je kunt in de bereiding eventueel ook wat rookhout toevoegen, maar ook zonder krijg je een heel smaakvol resultaat. Dus haal de ingrediënten in huis en plan een middagje in de tuin, want dit wil je proeven!

Tomapork van de BBQ

Tomapork

Als het om rundvlees gaat heb je verschillende steaks aan het bot, die je heerlijk kunt bereiden. Het zijn stoere stukken vlees die iedereen graag eet. Maar ook van het varken heb je een mooi stoer stuk vlees dat je aan het bot bereidt en serveert: De Tomapork. Een mooie steak van varkensvlees aan het bot. Mooi om in zijn geheel te serveren en aan tafel aan te snijden.

Taco's al Pastor

Taco’s al Pastor

Bij een rotisserie voor de BBQ denk je al snel aan een kip van het spit. Maar met een rotisserie voor je BBQ kun je veel meer dan dat! Ik bereidde bijvoorbeeld al eens picanha aan het spit en dit keer ging ik voor een recept met buikspek. Het werden deze taco’s al pastor. Een heerlijk gerecht, met langzaam gegaard buikspek en ananas van het spit. Heerlijk kruidig, een beetje pittig, maar tegelijk ook fris door de ananas en salsa verde. Heb jij een rotisserie voor de BBQ? Dan zijn […]

Iberico Secreto van de BBQ. Wordt het nog beter?

Iberico Secreto met Romesco

Laatst deelde ik al het recept voor Romesco, een heerlijk sausje op basis van geroosterde paprika’s, en dan mag een recept waarin de Romesco wordt gebruikt natuurlijk niet ontbreken. In dit recept combineerde ik dit Spaanse sausje met een mooi stukje vlees dat zijn herkomst ook in Spanje kent; Iberico Secreto. Misschien wel het lekkerste stukje varkensvlees om te grillen en dus heerlijk in combinatie met Romesco!

De ultieme burger van de BBQ? Voeg wat pulled pork toe!

Pulled Pork Cheeseburgers

Wie mijn Burger Friday collectie kent, weet dat ik een groot liefhebber ben van een goede hamburger van de BBQ. Soms is het dan ook weer een uitdaging om een nieuwe burger te bedenken. Deze stond echter al een tijdje op het lijstje, want wat voeg je toe aan een burger om er een echte BBQ Classic van te maken? Juist, Pulled Pork! Niets lekkerder dan pulled pork bereiden op de BBQ en dan een restje gebruiken als topping op je burger. Afmaken met een beetje BBQ saus en je […]

BBQ Recept voor Babi Pangang van buikspek

Babi Pangang van Buikspek

Een hele tijd geleden deelde ik al eens het recept voor babi pangang van de BBQ. Ik gebruikte toen procureur en ondanks dat dat heerlijk was kreeg ik ook berichten dat je babi pangang met buikspek hoort te maken. Dat moest ik dus maar eens proberen! Ik gebruikte ongeveer dezelfde bereiding als voor de babi pangang van procureur en het resultaat was heerlijk!