Bacon Jam. Het is wat de naam doet vermoeden: smeerbare bacon. En die bacon jam is echt lekker! Ik had het al eerder eens gekocht in een potje, maar was op YouTube ook een recept tegen gekomen om het zelf te maken. En omdat dat er helemaal niet moeilijk uit zag, wilde ik dat natuurlijk ook proberen. Het resultaat is een eenvoudige, maar zeer verslavende bacon jam. Ik gebruik het op burgers, tussen een tosti of op een sandwich. En geloof me, als je dit proeft wil je het eigenlijk […]
Archieven
Atomic Pigs in a Blanket
Pigs in a Blanket, of knakworstjes in bladerdeeg, kennen we waarschijnlijk allemaal. Atomic Buffalo Turds kent wellicht niet iedereen. Dit zijn met kaas gevulde jalapeños, omwikkeld met bacon. Een pittige snack, die dus de naam van een Atomische Buffel Keutel heeft gekregen. Ik combineerde beide tot een nieuwe BBQ snack en kwam tot de Atomic Pigs in a Blanket. Met kaas en cocktailworstjes gevulde jalapeños, omwikkeld met bladerdeeg. Een heerlijke snack om de avond mee te beginnen, of om te serveren tijdens een avondje borrelen. Durf jij ze aan?
Pulled Pork Wafels
Een tijdje terug ging ik voor het eerst met mijn wafelijzer aan de slag. Het is erg leuk om als dessert wafels te bakken en die te serveren met bijvoorbeeld aardbeien en slagroom, maar al snel kwamen de mogelijkheden tot echte BBQ wafels om de hoek. Hartige wafels met gesmolten cheddar en pulled pork zijn de eerste en ik verwacht dat er nog wel wat varianten gaan volgen!
Fricandeau met Rozemarijn
Wil je een mooi stuk vlees bereiden op de BBQ, dat je vervolgens aan tafel aan kunt snijden? Maar wil je niet de hele dag in de weer zijn en met veel ingrediënten aan de slag? Dan is deze fricandeau met rozemarijn iets voor jou! Het aantal ingrediënten is klein, de bereiding relatief eenvoudig en toch heb je een mooi stuk vlees dat je aan tafel in dunne plakken snijdt voor je gasten. Heerlijk toch?
Argentijnse Hotdogs
Het weekend inluiden met een lekker fastfoodgerecht van de BBQ, daar kan ik echt naar uitkijken! Burgers zijn hier favoriet, maar ook voor een goede hotdog kun je me wakker maken. Zoals voor deze Argentijnse hotdogs bijvoorbeeld! Het is een eenvoudig gerecht dat niet veel voorbereiding kost en zo klaar is, maar als je vervolgens op vrijdagavond met een lekker biertje erbij van deze hotdogs mag genieten, heb je de perfecte start van je weekend! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 30 minuten
Pigs in a Pie
Toen ik nog klein was, waren knakworstjes in bladerdeeg het helemaal. En ook nu nog is het gerecht populair onder kinderen (stiekem ook bij mij). Dus waarom dan geen knakworsten in bladerdeeg van de BBQ? Maakte ik eerder al rechttoe rechtaan pigs in a blanket, ging ik nu voor een heuse knakworstjes-in-bladerdeeg-taart. Het is leuk als voorgerecht, maar bovenal een BBQ gerecht dat kinderen gegarandeerd lekker zullen vinden. Zet hem dus maar op de to-do lijst!
Italiaanse Varkenshaas Spiesjes
Soms wil je de BBQ aansteken en gewoon snel kunnen eten. Doordeweeks bijvoorbeeld, als je uit je werk komt. Ik heb dan geen tijd om nog uren in de buitenkeuken te staan om van alles te bereiden. Dan wil ik iets dat ik makkelijk kan voorbereiden en dat snel gaar is. Maar wel vers. Dit gerecht voor Italiaanse varkenshaas spiesjes is zo’n makkelijk en snel gerecht, vol heerlijke smaken, dat ideaal is als je weinig tijd hebt. Echt een aanrader voor de doordeweekse BBQ avonden!
Indonesische Pulled Pork
Pulled Pork is één van de bekendste BBQ gerechten van de laatste jaren en is ook nog eens enorm populair geworden door de talloze food festivals in Nederland. Ik heb inmiddels al zo vaak pulled pork gemaakt dat ik de tel kwijt ben en wilde wel eens iets nieuw proberen. Ik ging daarom voor Indonesische pulled pork, die ik op een broodje serveerde met de Indonesische coleslaw die ik eerder deze week deelde. Het resultaat? Een heerlijk broodje pulled pork, dat toch helemaal anders is dan dat broodje dat ik […]
Buikspareribs van de BBQ
Vandaag weer eens een recept voor spareribs, want het was al lang geleden dat ik die maakte! Dit keer ging ik voor buikspareribs in plaats van de babyback ribs die je in Nederland veel ziet. Buikspareribs zijn iets minder dik bevleesd en hebben vaak iets meer tijd nodig dan de babyback ribs, maar ze zijn alle moeite dubbel en dwars waard. Deze keer ging ik voor redelijk basic spareribs, waarbij je het vlees goed proeft. Zet de spareribs dus maar op het menu voor komend weekend!
Procureur Rollade
Bij low & slow BBQ en procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van Pulled Pork. Natuurlijk, het is een heerlijk gerecht, maar je kunt veel meer met dat prachtige stuk procureur. Een rollade bijvoorbeeld. Ik maakte deze procureur rollade eind vorig jaar, tijdens onze jaarlijkse winter BBQ. Een prachtig stuk vlees, dat langzaam wordt gegaard en gerookt, met een smaak waar iedereen van zal genieten. Zeker een aanrader om eens iets anders te proberen met procureur dus!
Varkenshaas met Brie
Een varkenshaasje gaat er bij de gemiddelde Nederlander zo nu en dan wel in. Het is een mooi zacht stukje varkensvlees, dat niet moeilijk te bereiden is. In dit recept heb ik het oude vertrouwde varkenshaasje echter wat extra’s mee gegeven. Door ze te vullen met brie en cranberry compote én door ze in te pakken met spek. Het resultaat? Een varkenshaasje met een twist. Een ongelooflijk lekkere twist!
Chorizo Haloumi Spiesen
Soms ben je op zoek naar een eenvoudig maar smaakvol bijgerecht voor de BBQ, dat niet veel voorbereidingstijd kost en ook nog eens snel klaar is. Bijvoorbeeld omdat je ook al een low & slow hoofdgerecht aan het bereiden bent. In dat geval zijn deze spiesjes, met chorizo, haloumi en tomaatjes precies wat je zoekt. Een combinatie van 3 op zichzelf al heerlijke ingrediënten, maar dan simpel omgetoverd tot een spiesje.