SPG Spareribs

Dat spareribs van de BBQ ongekend populair zijn blijkt wel uit de cijfers van mijn blog. Er staan inmiddels diverse recepten voor spareribs online, allemaal met een specifieke smaak of stijl. Bij de meeste recepten draait de smaak van spareribs voor een groot deel om de rub, de saus waarmee je aflakt en het rookhout. Omdat ik dit keer met Iberico Spareribs aan de gang ging, wilde ik echter een recept dat ook om de smaak van het vlees zou draaien. Iberico heeft namelijk zo’n mooie smaak van zichzelf, dat […]

Broodje Rookworst

Een goede lunch van de BBQ is zo nu en dan wel lekker. Eerder maakte ik al eens de perfecte steak sandwich en in het kader van Burger Friday staan er natuurlijk flink wat hamburger recepten online waar je mee kunt lunchen. Dit keer ging ik echter met een Livar rookworst aan de slag en maakte er een heerlijk broodje rookworst, met ui en mosterdmayonaise van. Perfect als lunch dacht ik zo!

Oosterse Varkenshaas Spiesen

BBQ is soms zo makkelijk. Een mooi stuk vlees, een paar heerlijke ingrediënten voor een marinade en een paar spiesen kan al genoeg zijn. Deze Oosterse spiesen met varkenshaas is heerlijk in zijn eenvoud en perfect als gerecht voor bij een doordeweekse maaltijd met noedels of rijst. Door de marinade tevens te gebruiken om af te lakken geef je deze spiesen met varkenshaas nog meer smaak mee. Echt een aanrader dus!

Mediterrane Schouderkarbonades

De schouderkarbonade is zo’n stukje vlees dat ik altijd kan waarderen en waar je zonder veel moeite lekker mee kunt variëren. Dit keer ging ik voor karbonades met een Mediterraan tintje, door ze in een lekkere rub te zetten. De kruiden even in laten trekken en vervolgens de karbonades middels de reverse sear methode bereiden op de BBQ. Heerlijk sappig en super lekker. Aanrader!

Karbonades in Ketjap Marinade

Een lekkere schouderkarbonade van de BBQ gaat er hier altijd in! Zeker als ze van een mooi varkensras zijn, zoals Mangalitza. Dit keer ging ik voor een mooie ketjap marinade om mijn schouderkarbonades een uurtje in te marineren. Daarna bracht ik ze indirect op temperatuur en grilde ik ze daarna kort af. Het resultaat? Heerlijke malse gemarineerde karbonades van de BBQ! Aanrader!

Porchetta Pinwheels

Je hebt misschien wel eens gehoord van porchetta. Het is een klassieke Italiaanse rollade van buikspek met zwoerd, die op de BBQ vaak aan het spit wordt bereid. De rollade is gevuld met veel groene kruiden en op de BBQ wordt het zwoerd lekker krokant gegrild. Heerlijk! Maar een hele porchetta is meer een gerecht om met een groep te eten. Dus bedacht ik de porchetta pinwheels. Een mini rollade van speklap met zwoerd, uiteraard gevuld met lekkere kruiden. Maar dan ook geschikt om met zijn tweeën van te eten. […]

Vietnamese Varkens Spiesjes

Alweer wat jaren terug ben ik op reis geweest in Vietnam en daar ben ik enorm fan geworden van de Vietnamese keuken. Je kunt er enorm gevarieerd eten en tijdens de bijna 4 weken dat we door het land reisden is het eten eigenlijk nooit gaan vervelen. Tijd dus om die Vietnamese smaken naar de eigen achtertuin te halen met deze varkens spiesjes die gebaseerd zijn op die heerlijke Vietnamese keuken. Uiteraard met een lekkere dipsaus om de spiesjes in te dippen. Heerlijk!

Argentijns Broodje Braadworst

Een tijdje terug ontving ik een paar mooie chimichurri braadworsten. Die zijn van zichzelf al lekker, maar ik wilde er nog wat extra’s mee doen. Het moest een broodje braadworst worden. En als je dan chimichurri braadworsten hebt is het makkelijk, dan ga je voor een Argentijns broodje braadworst. Het is een heerlijk broodje geworden dat je prima als avond eten kunt serveren, maar dat ook erg geschikt is als lunch van de BBQ. Deze Argentijnse broodjes braadworst zijn niet moeilijk te bereiden, de bereiding kost ook niet veel tijd, […]

Reverse Sear Varkens Ribeye

Een ribeye heb je ongetwijfeld wel eens gegeten. Dit deel van het rund is erg smakelijk en is misschien wel mijn favoriete steak. Heb je echter ook wel eens een varkens ribeye geprobeerd? Ja, een ribeye van varkensvlees. Het bestaat. Sterker nog, het is super lekker! Ik ontving een paar mooie exemplaren van het Livar varken en bereidde ze middels de reverse sear methode. Hierbij gaar je de varkens ribeyes eerst indirect op lage temperatuur, waarna je ze aan het eind op een hete BBQ af grilt. Het resultaat? Een […]

Iberico Koteletten

Als ik voor varkensvlees op de BBQ ga, dan is Iberico vlees favoriet! Iberico vlees wordt wel eens vergeleken met Wagyu rundvlees, maar dan van het varken. Ik snap dat wel. Iberico vlees heeft zo’n mooie vetmarmering door het vlees, die zoveel smaakt af geeft. Dat moet je echt eens proberen! Ga bijvoorbeeld voor deze Iberico koteletten van de BBQ, die je eerst lekker rubt en daarna volgens de reverse sear methode bereidt. Heerlijk!

Schouderkarbonades

Zelf je vlees kruiden en volledig bereiden op de BBQ hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. Natuurlijk, er zijn recepten waar je uren mee bezig bent, maar er zijn ook heerlijke stukken vlees die weinig voorbereidingstijd kosten en op de BBQ vrij snel gaar zijn. Deze schouderkarbonades van de BBQ bijvoorbeeld! Door ze van te voren even in een lekkere rub te zetten en vervolgens middels de reverse sear methode (eerst indirect bereiden, daarna kort grillen) te bereiden krijg je een heerlijk resultaat, en ben je helemaal niet lang […]

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Bij procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van pulled pork. Je kunt echter veel meer met dit mooie stukje varkensvlees. Zo maakte ik bijvoorbeeld ook al eens babi pangang van procureur. Een rollade maken kan echter ook. Met een Livar procureur rollade van The Butchery bereidde ik een heerlijke gerookte variant, die ik serveerde met een mosterdsaus. En die saus maak je natuurlijk ook zelf.