Jalapeño Popper Porkloin

De combinatie van roomkaas, cheddar, jalapeño en spek doet het altijd goed. Dat bewijst het recept voor Atomic Buffalo Turds wel. Dit keer voegde ik er nog een ingrediënt aan toe: Varkenshaas. De roomkaas, cheddar en jalapeño vormen de vulling van de varkenshaas en het vlees omwikkel je vervolgens met spek. Klein beetje rook er overheen en drie kwartier wachten en je hebt een heerlijk gevulde varkenshaas van de BBQ!

Single Ribs

Bij veel van mijn spareribs recepten ben je toch al gauw 5 tot 6 uur onderweg en die tijd heb je niet altijd. Wil je dan toch spareribs op tafel zetten? Dan is deze bereiding wellicht een goed idee. Op deze manier serveer je heerlijke ribbetjes met een bereidingstijd van ‘slechts’ 2 uur. Ja, je bent inderdaad nog steeds een paar uur bezig, maar je moet er toch wat voor over hebben om lekker te eten!

Gepofte aardappelen met Pulled Pork

2 klassiekers combineren tot één gerecht mooi BBQ gerecht. Dat leek me wel een goed idee. En later kwam ik er achter dat ik waarschijnlijk onbewust ben geïnspireerd door Noskos! Die combineerde gepofte aardappelen al eens met pulled pork en in dit recept doe ik het nog eens dunnetjes over. Mijn recept is net iets anders, dus aan jou om ze allebei te proberen en de lekkerste vaker te bereiden! In dit recept ga ik er van uit dat je de pulled pork al hebt bereid. Heb je dat nog […]

Beer Braised Brats

Een paar weken terug ging de Bratwurst Battle van The Butchery van start en daar moest ik natuurlijk aan mee doen. Mede door de titel van de battle en het feit dat het nogal herfstig weer was toen ik de BBQ aan ging steken voor mijn creatie werd het een mooie Oktoberfest knaller: Beer Braised Brats geserveerd met curry zuurkool en Duitse aardappelsalade. In bier en uien gestoofde braadworsten dus. Heerlijk! Hieronder het volledige recept voor zowel de braadworsten als de bijgerechten. Niet alles op de BBQ, maar dat kan […]

Chili Bacon Jam

Alweer een hele tijd geleden deelde ik een recept voor bacon jam en dat viel bij velen goed in de smaak. Hier bereidde ik hem ook regelmatig om te gebruiken als topping op burgers of voor tussen een tosti. Heerlijk! Toen ik onlangs wat rode pepers en spek over had van een workshop kwam ik op het idee om een nieuwe, wat pittigere variant van de bacon jam te maken en zo ontstond deze chili bacon jam, die het dus erg goed doet op een cheeseburger, maar zelfs lekker is […]

Gevulde Pompoen

In Nederland draait BBQ’en toch nog vaak om veel vlees. Ook ik maak me er wel eens schuldig aan. Tijd om dat dus weer een beetje te compenseren met een verrassend gerecht dat ook prima als doordeweekse maaltijd geserveerd kan worden. Deze gevulde pompoen bevat ook vlees, maar dit gerecht bestaat toch grotendeels uit groenten. De combinatie van half-om-half gehakt, spinazie en kastanjes werkt erg goed met de geitenkaas en de pompoen en ik kan je deze gevulde pompoen van de BBQ dan ook zeker aanraden!

Pulled Pork van Boston Butt

Pulled Pork is natuurlijk een absolute BBQ klassieker en mijn pulled pork recept doet zijn werk iedere keer weer. Zowel bij mij thuis, als bij de mensen die laten weten hoe hun pulled pork sessie is verlopen. Desalniettemin stond het al een tijdje op mijn lijstje om eens pulled pork te bereiden zonder te injecteren en in te pakken. De BBQ en het vlees hun werk laten doen en niet willen ingrijpen om het proces te versnellen. Dus koos ik voor een mooi stuk Livar Boston Butt, zette het in […]

Gyros van het Spit

De Griekse keuken is er een die zich uitstekend leent voor de BBQ en gyros van het spit is mijn favoriet. Eerder deelde ik al eens een recept voor kipgyros van de BBQ, die je zonder rotisserie bereidt, maar deze gyros van procureur die je op het spit bereidt is wel het echte werk wat mij betreft. Heerlijk in een flinke pita, met zelfgemaakte tzatziki en wat rode ui. Nu ik dit schrijf zet ik het gerecht zelf ook weer op de to-do lijst om binnenkort weer te bereiden!

Indische Spareribs

Het was alweer even geleden dat ik spareribs bereidde op de BBQ, dus het werd wel weer eens tijd. En dan kun je net zo goed gelijk voor een nieuw recept gaan, toch? Het werden deze Indische spareribs en ik verwacht dat deze hier nog wel eens op het menu gaan komen! Waar ik bij spareribs meestal gebruik maak van zogenoemde dry rubs, ging ik dit keer voor een natte marinade. Het resulteerde in heerlijke malse ribs, die je zeker eens moet proberen!

Iberico Tapilla

Bij een heerlijke steak van de BBQ denken we toch al snel aan rundvlees. Een mooie ribeye is hier bijvoorbeeld favoriet. Toch hoeft een mooie steak niet per se van het rund te komen. Eerder bewees ik dat al met bijvoorbeeld de Iberico Secreto en in dit recept laat ik je wederom kennis maken met een mooie steak van het Iberico varken: Iberico Tapilla. De Tapilla wordt gesneden uit de onderkant van de procureur van het Iberico varken en staat garant voor een mals stukje vlees, met een mooie vetmarmering. […]

Sausage Burnt Ends

Het principe van Burnt Ends is een ding in de BBQ wereld. Het begon denk ik met brisket burnt ends, waar vervolgens de Pork Belly Burnt Ends een afgeleide van waren. Later kwam ik de hotdog burnt ends nog tegen en nog niet heel lang terug bracht Noskos met het recept voor Frikandel Burnt Ends ook een versie online. En toen dacht ik, dan moet ik mijn burnt ends creatie ook maar eens delen: Sausage Burnt Ends. Geen ingewikkeld recept of 1000 ingrediënten. Wel een hele lekkere BBQ snack voor […]

Varkenswangen

Spareribs, Pulled Pork en buikspek zijn denk de bekendste BBQ gerechten met varkensvlees. Er is echter nog een hoop meer lekkerst met varkensvlees te bereiden op de BBQ. Mijn tip om op je to-do lijstje te zetten? Varkenswangen! Wellicht niet het eerste stukje vlees waar je aan denkt en het klinkt misschien iets minder uitnodigend. Maar door ze een bereiding mee te geven die ergens tussen die van spareribs en stoofvlees in zit krijg je heerlijk mals vlees! Zet die varkenswangen van de BBQ dus maar op het lijstje voor […]