Iberico Ribfingers zijn toch wel de perfecte uitvinding voor op de BBQ. Het genot van spareribs, maar dan een kortere bereidingstijd en ook nog eens lekker voor mensen die niet van kluiven houden. En dan kun je er qua smaak ook nog eens alle kanten mee op. Dit keer ging ik voor een mooie marinade met een Aziatische twist, die je na het marineren ook nog inkookt en in de saus gebruikt om af te lakken. Heerlijk resultaat en zeker een aanrader!
Archieven
Italian Sausage Skillet
Als BBQ verslaafde ben ik natuurlijk op zoek naar mogelijkheden om de BBQ zo vaak mogelijk aan te steken. Mooie recepten voor de doordeweekse maaltijd mogen dan ook niet ontbreken. Neem deze Italian Sausage Skillet bijvoorbeeld. Eenvoudig te bereiden, een mooie dosis groenten en perfect als saus met worst voor een pasta. Deze smaakvolle worsten doen het trouwens ook erg goed op een broodje, met de saus er over gelepeld! In meerdere vormen een aanrader dus!
Chinese Spareribs
Het hele low & slow BBQ’en begon voor mij met het proberen van spareribs. Met de nadruk op proberen, want de eerste keer was geen succes! Maar oefening baart kunst en inmiddels behoren spareribs dan ook wel tot mijn favorieten van de BBQ. Van spareribs recepten kun je er volgens mij dan ook nooit genoeg hebben en dus heb ik weer een nieuwe voor je! Dit keer met een chinees tintje en ze smaken heerlijk!
Homemade Bacon
Zelf bacon maken stond al een tijdje op mijn lijst, maar op de een of andere manier hield het proces van pekelen met colorozozout me een beetje tegen. Onterecht, want een basis pekel voor bacon is doodeenvoudig en het zelf maken van bacon is dan ook een eitje. Toen ik bij de slager was nog even de verhouding colorozozout en suiker doorgenomen en vergeleken met wat ik op internet (met name Het BBQ Genootschap) al tegen was gekomen en ik kon aan de slag. Het pekelen duurt vervolgens wel even, […]
Jalapeño Cheddar Hotdogs
Als je een beetje fanatiek aan het BBQ’en bent geslagen dan is de kans groot dat er al wel eens jalapeño cheddar worsten op de grill zijn beland. Hier gaan ze er altijd goed in! Gewoon in stukjes bij de borrel, maar ook op een broodje. Dit keer ging ik wat verder een toverde ze om tot jalapeño cheddar hotdogs. Een hotdog met een beetje een Mexicaans tintje en zeker een aanrader om eens te proberen. Kan natuurlijk ook prima als lunch!
Dry Rub voor Varkensvlees
Een goede rub voor varkensvlees, die zowel geschikt is voor low & slow sessies als voor het grillen van een lekkere karbonade. De samenstelling van deze rub heeft me al meermaals heerlijke pulled pork en spareribs opgeleverd, maar als je de suiker uit de rub weg laat heb je ook een heerlijke kruidenmix voor het snellere grilwerk. En ja, natuurlijk kun je kiezen voor een kant-en-klare dry rub, bijvoorbeeld van Van Beekum Specerijen, maar zelf je rub samenstellen is leuk om te doen en je kunt steeds verder finetunen.
Jalapeño Popper Porkloin
De combinatie van roomkaas, cheddar, jalapeño en spek doet het altijd goed. Dat bewijst het recept voor Atomic Buffalo Turds wel. Dit keer voegde ik er nog een ingrediënt aan toe: Varkenshaas. De roomkaas, cheddar en jalapeño vormen de vulling van de varkenshaas en het vlees omwikkel je vervolgens met spek. Klein beetje rook er overheen en drie kwartier wachten en je hebt een heerlijk gevulde varkenshaas van de BBQ!
Single Ribs
Bij veel van mijn spareribs recepten ben je toch al gauw 5 tot 6 uur onderweg en die tijd heb je niet altijd. Wil je dan toch spareribs op tafel zetten? Dan is deze bereiding wellicht een goed idee. Op deze manier serveer je heerlijke ribbetjes met een bereidingstijd van ‘slechts’ 2 uur. Ja, je bent inderdaad nog steeds een paar uur bezig, maar je moet er toch wat voor over hebben om lekker te eten!
Gepofte aardappelen met Pulled Pork
2 klassiekers combineren tot één gerecht mooi BBQ gerecht. Dat leek me wel een goed idee. En later kwam ik er achter dat ik waarschijnlijk onbewust ben geïnspireerd door Noskos! Die combineerde gepofte aardappelen al eens met pulled pork en in dit recept doe ik het nog eens dunnetjes over. Mijn recept is net iets anders, dus aan jou om ze allebei te proberen en de lekkerste vaker te bereiden! In dit recept ga ik er van uit dat je de pulled pork al hebt bereid. Heb je dat nog […]
Beer Braised Brats
Een paar weken terug ging de Bratwurst Battle van The Butchery van start en daar moest ik natuurlijk aan mee doen. Mede door de titel van de battle en het feit dat het nogal herfstig weer was toen ik de BBQ aan ging steken voor mijn creatie werd het een mooie Oktoberfest knaller: Beer Braised Brats geserveerd met curry zuurkool en Duitse aardappelsalade. In bier en uien gestoofde braadworsten dus. Heerlijk! Hieronder het volledige recept voor zowel de braadworsten als de bijgerechten. Niet alles op de BBQ, maar dat kan […]
Chili Bacon Jam
Alweer een hele tijd geleden deelde ik een recept voor bacon jam en dat viel bij velen goed in de smaak. Hier bereidde ik hem ook regelmatig om te gebruiken als topping op burgers of voor tussen een tosti. Heerlijk! Toen ik onlangs wat rode pepers en spek over had van een workshop kwam ik op het idee om een nieuwe, wat pittigere variant van de bacon jam te maken en zo ontstond deze chili bacon jam, die het dus erg goed doet op een cheeseburger, maar zelfs lekker is […]
Gevulde Pompoen
In Nederland draait BBQ’en toch nog vaak om veel vlees. Ook ik maak me er wel eens schuldig aan. Tijd om dat dus weer een beetje te compenseren met een verrassend gerecht dat ook prima als doordeweekse maaltijd geserveerd kan worden. Deze gevulde pompoen bevat ook vlees, maar dit gerecht bestaat toch grotendeels uit groenten. De combinatie van half-om-half gehakt, spinazie en kastanjes werkt erg goed met de geitenkaas en de pompoen en ik kan je deze gevulde pompoen van de BBQ dan ook zeker aanraden!