grilled pork tacos uitgelicht

Grilled Pork Taco’s

BBQ en taco’s eten gaat in huize BBQ Junkie hand in hand. Er valt met taco’s zo veel te variëren dat het nooit gaat vervelen en de BBQ is perfect om ze op te bereiden. Je kunt kiezen voor echte low and slow taco’s als Carnitas, maar met dit recept laat ik zien dat je ook met weinig tijd heerlijke taco’s kunt serveren.  

gegrilde asperges ham uitgelicht

Gegrilde Asperges in Ham

Onlangs was het eindelijk weer tijd voor het witte goud! Na een vakantie in Limburg een maand eerder, en net voor het asperge seizoen van start ging, ontving ik een mooi pakket met asperges én een aspergeschiller. De eerste helft verwerkte ik tot deze gegrilde rolletjes van asperges in ham. Een eenvoudige, maar heerlijke bereiding op de BBQ. Uiteraard kun je eventueel nog met eieren en een sausje aan de slag, maar wat mij betreft is het niet nodig. Zonder zijn deze gegrilde asperges in ham namelijk ook top!  

aziatische ribfingers uitgelicht

Aziatische Ribfingers

Iberico Ribfingers zijn toch wel de perfecte uitvinding voor op de BBQ. Het genot van spareribs, maar dan een kortere bereidingstijd en ook nog eens lekker voor mensen die niet van kluiven houden. En dan kun je er qua smaak ook nog eens alle kanten mee op. Dit keer ging ik voor een mooie marinade met een Aziatische twist, die je na het marineren ook nog inkookt en in de saus gebruikt om af te lakken. Heerlijk resultaat en zeker een aanrader!  

italian sausage skillet uitgelicht

Italian Sausage Skillet

Als BBQ verslaafde ben ik natuurlijk op zoek naar mogelijkheden om de BBQ zo vaak mogelijk aan te steken. Mooie recepten voor de doordeweekse maaltijd mogen dan ook niet ontbreken. Neem deze Italian Sausage Skillet bijvoorbeeld. Eenvoudig te bereiden, een mooie dosis groenten en perfect als saus met worst voor een pasta. Deze smaakvolle worsten doen het trouwens ook erg goed op een broodje, met de saus er over gelepeld! In meerdere vormen een aanrader dus!  

chinese spareribs uitgelicht

Chinese Spareribs

Het hele low & slow BBQ’en begon voor mij met het proberen van spareribs. Met de nadruk op proberen, want de eerste keer was geen succes! Maar oefening baart kunst en inmiddels behoren spareribs dan ook wel tot mijn favorieten van de BBQ. Van spareribs recepten kun je er volgens mij dan ook nooit genoeg hebben en dus heb ik weer een nieuwe voor je! Dit keer met een chinees tintje en ze smaken heerlijk!  

homemade bacon uitgelicht

Homemade Bacon

Zelf bacon maken stond al een tijdje op mijn lijst, maar op de een of andere manier hield het proces van pekelen met colorozozout me een beetje tegen. Onterecht, want een basis pekel voor bacon is doodeenvoudig en het zelf maken van bacon is dan ook een eitje. Toen ik bij de slager was nog even de verhouding colorozozout en suiker doorgenomen en vergeleken met wat ik op internet (met name Het BBQ Genootschap) al tegen was gekomen en ik kon aan de slag. Het pekelen duurt vervolgens wel even, […]

jalapeno cheddar hotdogs uitgelicht

Jalapeño Cheddar Hotdogs

Als je een beetje fanatiek aan het BBQ’en bent geslagen dan is de kans groot dat er al wel eens jalapeño cheddar worsten op de grill zijn beland. Hier gaan ze er altijd goed in! Gewoon in stukjes bij de borrel, maar ook op een broodje. Dit keer ging ik wat verder een toverde ze om tot jalapeño cheddar hotdogs. Een hotdog met een beetje een Mexicaans tintje en zeker een aanrader om eens te proberen. Kan natuurlijk ook prima als lunch!  

pork rub uitgelicht

Dry Rub voor Varkensvlees

Een goede rub voor varkensvlees, die zowel geschikt is voor low & slow sessies als voor het grillen van een lekkere karbonade. De samenstelling van deze rub heeft me al meermaals heerlijke pulled pork en spareribs opgeleverd, maar als je de suiker uit de rub weg laat heb je ook een heerlijke kruidenmix voor het snellere grilwerk. En ja, natuurlijk kun je kiezen voor een kant-en-klare dry rub, bijvoorbeeld van Van Beekum Specerijen, maar zelf je rub samenstellen is leuk om te doen en je kunt steeds verder finetunen.  

jalapeno popper porkloin uitgelicht

Jalapeño Popper Porkloin

De combinatie van roomkaas, cheddar, jalapeño en spek doet het altijd goed. Dat bewijst het recept voor Atomic Buffalo Turds wel. Dit keer voegde ik er nog een ingrediënt aan toe: Varkenshaas. De roomkaas, cheddar en jalapeño vormen de vulling van de varkenshaas en het vlees omwikkel je vervolgens met spek. Klein beetje rook er overheen en drie kwartier wachten en je hebt een heerlijk gevulde varkenshaas van de BBQ!

single ribs uitgelicht

Single Ribs

Bij veel van mijn spareribs recepten ben je toch al gauw 5 tot 6 uur onderweg en die tijd heb je niet altijd. Wil je dan toch spareribs op tafel zetten? Dan is deze bereiding wellicht een goed idee. Op deze manier serveer je heerlijke ribbetjes met een bereidingstijd van ‘slechts’ 2 uur. Ja, je bent inderdaad nog steeds een paar uur bezig, maar je moet er toch wat voor over hebben om lekker te eten!

gepofte aardappelen pulled pork uitgelicht

Gepofte aardappelen met Pulled Pork

2 klassiekers combineren tot één gerecht mooi BBQ gerecht. Dat leek me wel een goed idee. En later kwam ik er achter dat ik waarschijnlijk onbewust ben geïnspireerd door Noskos! Die combineerde gepofte aardappelen al eens met pulled pork en in dit recept doe ik het nog eens dunnetjes over. Mijn recept is net iets anders, dus aan jou om ze allebei te proberen en de lekkerste vaker te bereiden! In dit recept ga ik er van uit dat je de pulled pork al hebt bereid. Heb je dat nog […]

beer braised brats uitgelicht

Beer Braised Brats

Een paar weken terug ging de Bratwurst Battle van The Butchery van start en daar moest ik natuurlijk aan mee doen. Mede door de titel van de battle en het feit dat het nogal herfstig weer was toen ik de BBQ aan ging steken voor mijn creatie werd het een mooie Oktoberfest knaller: Beer Braised Brats geserveerd met curry zuurkool en Duitse aardappelsalade. In bier en uien gestoofde braadworsten dus. Heerlijk! Hieronder het volledige recept voor zowel de braadworsten als de bijgerechten. Niet alles op de BBQ, maar dat kan […]