De aardappelsalade is waarschijnlijk nog altijd het meest geserveerde bijgerecht tijdens de BBQ. Op zich niet zo’n probleem, behalve dan dat het meestal zo’n kant-en-klare bak aardappelsalade uit de supermarkt is. Dat kan echt niet meer jongens! Deze aardappelsalade van de BBQ, met bacon en cheddar daarentegen, die kan zeker wel! Kost iets meer tijd dan een ritje naar de buurtsuper, maar is zoveel lekkerder!
Archieven
Plukbrood
BBQ en een avondje borrelen gaan natuurlijk perfect samen. Op mijn blog vind je dan ook meer dan genoeg borrelhapjes, maar een plukbrood stond er nog niet tussen. Niet dat ik er nog nooit één gemaakt had, maar ik vergat ze iedere keer op de foto te zetten. Maar dit keer is het gelukt. En ik durf wel te stellen dat je deze wilt proeven als er de volgende keer geborreld wordt.
Street Corn Nacho’s
Eén van mijn favoriete voorgerechten en snacks van de BBQ zijn nacho’s. Voor zo’n skillet vol nacho’s met gesmolten kaas en andere lekkere ingrediënten kun je me echt wakker maken! Ik heb dan ook al varianten met onder andere pulled pork en pulled chicken online staan en met dit recept volgt ook een heerlijke street corn variant. Een heerlijke schaal vol nacho’s, met al het lekkers van de Mexicaanse street corn. Heerlijk!
Bacon Kaas Ui Dip
Een avondje gezellig borrelen voor de boeg en op zoek naar een lekker BBQ gerecht voor bij een drankje? Of begin je je BBQ graag met een lekker kazig voorgerecht? Dan is deze kaasdip met bacon en ui iets voor jou! Serveer hem met een stokbroodje, laat iedereen lekker zelf dippen en ik weet zeker dat je gasten de volgende keer weer willen dat je de BBQ aansteekt en dit gerecht in je vaste repertoire terecht komt!
Kaastengels
Ik vind het misschien wel de lekkerste snack voor bij de borrel: kaastengels. En ja, dat heb ik goed geschreven. Kaasstengels zijn namelijk die dingen die je bij de bakker vindt en kaastengels vind je in je bittergarnituur. Kaas Tengels dus eigenlijk, maar dan van de BBQ. Want waarom niet? Ook als je lekker met vrienden of familie aan het borrelen bent mag de BBQ gewoon aan. En als jij dan deze kaastengels van de BBQ tovert, dan weet ik zeker dat je gasten blij met je zullen zijn. Snel […]
Gerookte Brie met Walnoten
Hoewel ik niet per se voorstander ben van het serveren van brood bij de BBQ, heb ik vandaag toch een gerecht met stokbrood. Maar het is geen standaard broodje met kruidenboter waar iedereen zich tussen het vlees door aan vol zit te eten. Dit stokbroodje wordt namelijk geserveerd als voorgerecht met een warm gerookte brie, met een topping van walnoten en basterdsuiker. Klinkt dat je al als muziek in oren? Wacht dan maar tot je het kaasje van de BBQ haalt en aansnijdt. Dan wordt het namelijk echt genieten!
Kaasfondue van de BBQ
Eén van de lekkerste dingen die er is, is gesmolten kaas! Ik houd sowieso al wel van kaas, maar gesmolten heeft het nog net iets extra’s! Dit voorgerecht is er dan ook één die ik graag maak! Deze kaasfondue van camembert is trouwens niet alleen heel erg lekker, het staat ook nog eens zo op tafel en vergt weinig voorbereiding. Top toch?
Tosti Rolletjes met Bacon
Soms kom je online recepten tegen waarvan je gelijk denkt ‘Dit wil ik eten!’. Dat had ik een tijdje terug bij een recept van Dennis van BBQ-NL. Ik geloof dat hij het ook weer ergens was tegengekomen en er zijn eigen draai aan had gegeven. Hoe dan ook, toen ik deze tosti rolletjes, of Bacon-kaassticks zoals Dennis ze heeft genoemd, zag, zette ik ze direct vrij hoog op mijn to-do lijst. En niet onterecht, want dit is echt goed! Ik heb een iets andere bereidingswijze aangehouden en de tip gebruikt […]
Halloumi Burgers
Een tijdje terug schafte ik Fire Food aan, het nieuwe BBQ boek van DJ BBQ. DJ BBQ ken je wellicht van de dingen die hij met Jamie Oliver heeft gedaan en nog steeds doet zo nu en dan. Ik volg hem al een hele tijd op social media en was dan ook erg benieuwd naar zijn boek. Tijdens het doorbladeren van het boek viel mijn oog gelijk op deze halloumi burgers. Deze vegetarische burgers moest ik dan ook proberen! En ze vielen in de smaak! Zet deze dus maar op […]
Olijvenbrood met Kaas
Ben je wel uitgekeken op dat stokbroodje kruidenboter vooraf, maar vind je zelf brood bakken toch een stap te ver? Dan is dit olijvenbrood met kaas het ideale voorgerecht voor jou! De bereiding is simpel, het is zo klaar en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. En toch ziet het er gelijk een stuk mooier en lekkerder uit dan dat afbak stokbrood met een bakje kruidenboter er naast!
Halloumi Fries
Ik houd er van om verrassende gerechten van de BBQ te toveren en om met ingrediënten te werken die je misschien niet zo snel zult gebruiken. Halloumi is zo’n ingrediënt dat lang niet iedereen kent, maar het is één van mijn favoriete kazen. Deze geiten/schapenkaas smelt namelijk niet en dus kun je hem grillen op de BBQ. Dat deed ik al wel eens voor een burger, maar deze keer werden het lekker kruidige frietjes. Aanrader!
Gebakken Camembert met Bramen
Als je familie of vrienden hebt uitgenodigd om te komen BBQ’en ben je over het algemeen nog niet gestart met je hoofdgerecht wanneer iedereen arriveert. Ik vind het daarom altijd wel leuk om een voorgerechtje te serveren. En dan het liefst iets van de BBQ waarmee ik indruk maak. Deze gebakken camembert met bramen en pecannoten is zo’n indrukwekkend voorgerecht, terwijl het eigenlijk een heel simpel gerecht is. Lekker broodje erbij en aan tafel opensnijden, zodat iedereen de gesmolten kaas eruit ziet lopen! Heerlijk toch?