olijvenbrood met kaas uitgelicht

Olijvenbrood met Kaas

Ben je wel uitgekeken op dat stokbroodje kruidenboter vooraf, maar vind je zelf brood bakken toch een stap te ver? Dan is dit olijvenbrood met kaas het ideale voorgerecht voor jou! De bereiding is simpel, het is zo klaar en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. En toch ziet het er gelijk een stuk mooier en lekkerder uit dan dat afbak stokbrood met een bakje kruidenboter er naast!

haloumi fries uitgelicht

Halloumi Fries

Ik houd er van om verrassende gerechten van de BBQ te toveren en om met ingrediënten te werken die je misschien niet zo snel zult gebruiken. Halloumi is zo’n ingrediënt dat lang niet iedereen kent, maar het is één van mijn favoriete kazen. Deze geiten/schapenkaas smelt namelijk niet en dus kun je hem grillen op de BBQ. Dat deed ik al wel eens voor een burger, maar deze keer werden het lekker kruidige frietjes. Aanrader!

gebakken camembert met bramen uitgelicht

Gebakken Camembert met Bramen

Als je familie of vrienden hebt uitgenodigd om te komen BBQ’en ben je over het algemeen nog niet gestart met je hoofdgerecht wanneer iedereen arriveert. Ik vind het daarom altijd wel leuk om een voorgerechtje te serveren. En dan het liefst iets van de BBQ waarmee ik indruk maak. Deze gebakken camembert met bramen en pecannoten is zo’n indrukwekkend voorgerecht, terwijl het eigenlijk een heel simpel gerecht is. Lekker broodje erbij en aan tafel opensnijden, zodat iedereen de gesmolten kaas eruit ziet lopen! Heerlijk toch?

kaasdip bacon mais uitgelicht

Kaasdip met Bacon & Maïs

Het stokbroodje kruidenboter bij de BBQ, of als voorafje terwijl jij je vlees staat te grillen, kan echt niet meer. Daar moeten we iets leukers mee doen. Ja, ik vind het ook wel leuk om alvast wat te serveren als mijn hoofdgerecht nog in de maak is. Ik ga dan meestal voor een voorgerecht dat ik op de BBQ maak. Deze kaasdip bijvoorbeeld. Ideaal om alvast te serveren met een beetje tortillachips of een broodje. Makkelijk, snel en super lekker! 

spinazie artisjok dip uitgelicht

Kaasdip met Spinazie & Artisjokken

Stookbrood met kruidenboter als bijgerecht tijdens de BBQ kennen we inmiddels wel. Het is tijd voor iets anders. Ik serveer graag alvast een hapje vooraf, alvorens ik een mooi stuk vlees serveer. Dat kan dan wel brood zijn, maar wel op een andere manier. Zo maakte ik deze kaasdip met spinazie en artisjokken. Heerlijk om een stokbroodje in te dippen en prima om je BBQ avond mee te starten!

atomic buffalo turds uitgelicht

Atomic Buffalo Turds

Een echte klassieke BBQ snack is de Atomic Buffalo Turd of ABT. Een pittige buffel keutel. Vreemde naam, heerlijk hapje! Ik maak ze met regelmaat, omdat ze makkelijk voor te bereiden zijn, een lekkere pittige smaak hebben en ideaal zijn als hapje vooraf of als onderdeel van een hele BBQ platter met allerlei heerlijke gerechten van de BBQ. In het kort zijn ABT’s met kruidenkaas en cheddar gevulde jalapeños, omwikkeld met bacon. Ja ik zei bacon. Dit wil je!  

brie vijgen noten bbq 3

Gebakken Brie

Bij de BBQ wordt vaak flink wat stokbrood weg gegeten. Zonde, zou je kunnen zeggen, want zo zit je sneller vol en kun je dus minder genieten van heerlijk vlees en andere BBQ gerechten. Wil je toch een broodje serveren? Doe het dan als voorgerecht en maak er iets speciaals van. Ik maakte dit pannetje met een gebakken brie, met pistachenoten, walnoten en vijgen. Een lekker stokbroodje er bij en je hebt een heerlijk voorgerecht!