Het stokbroodje kruidenboter bij de BBQ, of als voorafje terwijl jij je vlees staat te grillen, kan echt niet meer. Daar moeten we iets leukers mee doen. Ja, ik vind het ook wel leuk om alvast wat te serveren als mijn hoofdgerecht nog in de maak is. Ik ga dan meestal voor een voorgerecht dat ik op de BBQ maak. Deze kaasdip bijvoorbeeld. Ideaal om alvast te serveren met een beetje tortillachips of een broodje. Makkelijk, snel en super lekker!
Archieven
Kaasdip met Spinazie & Artisjokken
Stookbrood met kruidenboter als bijgerecht tijdens de BBQ kennen we inmiddels wel. Het is tijd voor iets anders. Ik serveer graag alvast een hapje vooraf, alvorens ik een mooi stuk vlees serveer. Dat kan dan wel brood zijn, maar wel op een andere manier. Zo maakte ik deze kaasdip met spinazie en artisjokken. Heerlijk om een stokbroodje in te dippen en prima om je BBQ avond mee te starten!
Atomic Buffalo Turds
Een echte klassieke BBQ snack is de Atomic Buffalo Turd of ABT. Een pittige buffel keutel. Vreemde naam, heerlijk hapje! Ik maak ze met regelmaat, omdat ze makkelijk voor te bereiden zijn, een lekkere pittige smaak hebben en ideaal zijn als hapje vooraf of als onderdeel van een hele BBQ platter met allerlei heerlijke gerechten van de BBQ. In het kort zijn ABT’s met kruidenkaas en cheddar gevulde jalapeños, omwikkeld met bacon. Ja ik zei bacon. Dit wil je!
Gebakken Brie
Bij de BBQ wordt vaak flink wat stokbrood weg gegeten. Zonde, zou je kunnen zeggen, want zo zit je sneller vol en kun je dus minder genieten van heerlijk vlees en andere BBQ gerechten. Wil je toch een broodje serveren? Doe het dan als voorgerecht en maak er iets speciaals van. Ik maakte dit pannetje met een gebakken brie, met pistachenoten, walnoten en vijgen. Een lekker stokbroodje er bij en je hebt een heerlijk voorgerecht!