spinazie artisjok dip uitgelicht

Kaasdip met Spinazie & Artisjokken

Stookbrood met kruidenboter als bijgerecht tijdens de BBQ kennen we inmiddels wel. Het is tijd voor iets anders. Ik serveer graag alvast een hapje vooraf, alvorens ik een mooi stuk vlees serveer. Dat kan dan wel brood zijn, maar wel op een andere manier. Zo maakte ik deze kaasdip met spinazie en artisjokken. Heerlijk om een stokbroodje in te dippen en prima om je BBQ avond mee te starten!
Stokbroodje bij de BBQ? Maak dan ook deze kaasdip met spinazie en artisjokken!

Bijgerecht

4 personen

25 minuten

Ingrediënten

- 25 gram Boter
- 30 gram Bloem
- 300 ml Melk
- 2 handjes Verse Bladspinazie
- 4 Artisjokkenharten uit Blik
- 1 Bol Mozzarella
- 75 gram Geraspte Oude Kaas
- Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

- BBQ met Deksel
- Gietijzeren koekenpan voor op de BBQ

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Neem ondertussen een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Voeg de boter toe en laat deze langzaam smelten, maar niet bruin worden. Voeg vervolgens de bloem toe aan de boter en roer dit met een pollepel goed door elkaar. Laat dit mengsel van boter en bloem een paar minuutjes garen. Zo ontstaat er een roux. Deze moet qua textuur een beetje op zand lijken.

Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe aan de roux, terwijl je continu met een garde in de pan roert. Heb je alle melk toegevoegd? Laat het mengsel dan op laag vuur een paar minuutjes pruttelen, zodat het mengsel, de bechamel, wat indikt.

Snijd ondertussen de mozzarella in kleine blokjes en snijd de spinazie en artisjokkenharten klein.

Haal nu de pan van het vuur en voeg eerst de mozzarella toe gevolgd door de spinazie en artisjokken. Voeg ook de geraspte kaas toe en breng op smaak met flink wat zwarte peper. Roer dit goed door het mengsel.

Giet je mengsel in een gietijzeren of andere BBQ bestendige koekenpan en zet deze, als de BBQ op temperatuur is, op het indirecte deel van je rooster. Sluit de BBQ met de deksel en laat de kaasdip 10 minuutjes staan. Ondertussen heb je mooi de tijd om je stokbroodje alvast te snijden.

Haal de pan na 10 minuutjes van de BBQ en serveer direct. Let op: de pan is gloeiend heet! Je kunt de dip met een lepel op de broodjes smeren, maar iedereen kan ook zelf zijn broodje in de pan dopen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *