Gegrilde Paprika met Burrata

Gegrilde Paprika met Burrata

Wil jij, net als ik, de BBQ ook graag gebruiken om een hele maaltijd op te bereiden? Dan weet je dat het soms wel eens een beetje puzzelen is met temperaturen om alles op elkaar af te stemmen. Bijgerechten hoeven echter helemaal niet ingewikkeld te zijn en kun je soms als bereiden in de tijd dat je vlees ligt te rusten. Deze gegrilde paprika’s met burrata kun je bijvoorbeeld perfect grillen nadat je een picanha hebt afgegrild. Terwijl het vlees ligt te rusten kunnen de paprika’s het rooster op en […]

BBQ Jalapeno Popper Breekbrood

Jalapeño Popper Breekbrood

Pizzadeeg is geschikt voor meer dan alleen het bakken van pizza’s! Pak er een skillet bij, beleg het deeg en rol het op en je bakt een heerlijk breekbrood op de BBQ. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit jalapeño popper breekbrood? Gevuld met kruiden roomkaas, jalapeño, cheddar en wat BBQ rub en echt superlekker om te serveren als voorgerecht óf voor bij een borrel. Ik zeg doen!

Brie in Serranoham

Brie in Serranoham

Een lekker voorafje of een hapje voor bij de borrel bereiden op de BBQ? Say no more! Dan is deze brie in serranoham namelijk écht een aanrader! De voorbereiding is eenvoudig, de bereiding is zo gepiept en de smaak van deze brie in serranoham van de BBQ is zó lekker! Hier wordt ie inmiddels regelmatig gemaakt en hij past ook perfect bij de feestdagen. Dan zou je zelfs nog kunnen experimenteren met bijvoorbeeld cranberry compote bovenop de brie. Oh, en ook met camembert is dit trouwens zeer lekker!

Camembert in Bladerdeeg van de Pizzasteen

Camembert in Bladerdeeg

Bladerdeeg, kaas en gekarameliseerde uien. Dat kan alleen maar lekker worden toch? En dat was deze camembert met gekarameliseerde rode uien in bladerdeeg dan ook! Met de kerstdiners en oud & nieuw op komst is dit nog wel een leuk gerechtje voor op de BBQ, dat je zou kunnen serveren als voorgerecht of als hapje bij de borrel. Eenvoudig, qua werk ook niet zoveel voorbereiding en super lekker! Grote kans dat ie hier thuis weer aangevraagd gaat worden zo tegen de Kerst aan.

chorizo kaas dip uitgelicht

Chorizo Kaas Dip

Als voorgerecht vind ik het altijd leuk om de skillet er bij te pakken en een lekkere kaasdip te maken! Dit keer pakte ik er ook wat chorizo worstjes bij die ik had liggen en die combineerde ik met gekarameliseerde uien en cheddar. Die smaken, samen met de roomkaas en crème fraîche, waren gecombineerd echt een knaller. Ik serveerde de dip dit keer met zowel wat tortilla chips als met wat brood en met beide is deze erg lekker. Kortom, aanrader deze chorizo kaas dip!  

patty melts uitgelicht

Patty Melts

Is het een burger? Is het een tosti? Nee, het is de Patty Melt! Eigenlijk het beste van twee werelden en ontzettend lekker om eens te bereiden op de BBQ. Als lunch, dan noemen we het gewoon een tosti, of als avondeten met wat friet en een salade. Het kan allemaal! Wat je in ieder geval nodig hebt om deze patty melts te bereiden is een bakplaat. Ik gebruikte de keramische bakplaat van Weber op mijn Weber Summit Kamado E6, waarbij ik, dankzij het ruime formaat van de BBQ, ook […]

buffalo chicken dip uitgelicht

Buffalo Chicken Dip

Of het nou als voorgerecht is of als snack voor bij de borrel, een dip serveren met wat nacho’s of een stokbroodje scoort altijd goed. Nu stonden er al een paar recepten voor een lekkere dip op de website, maar deze Buffalo Chicken Dip moest daar zeker nog bij komen! Het stond al een tijdje op de to-do lijst om deze te maken en eindelijk kwam het er van. En dan betekent dat jij deze fantastisch lekkere dip nu ook kunt gaan proberen!  

gevulde varkenshaas emmentaler uitgelicht

Gevulde Varkenshaas met Emmentaler

Onlangs was ik aanwezig op de Cheesy Summer Day, georganiseerd door Emmi en Bettine, om daar een aantal BBQ recepten met kaas te gaan bereiden. Eén van de kazen waar ik mee aan de slag mocht was de Emmi Kaltbach Emmentaler AOP, een heerlijke grotgerijpte kaas met een pittige en nootachtige smaak. Die emmentaler gebruikte ik, samen met wat tomaten tapenade, als vulling voor varkenshaas, die vervolgens weer in spek werd ingepakt. Het resultaat was heerlijk en zeker het proberen waard!  

honey glazed halloumi uitgelicht

Honey Glazed Halloumi

Of het nou als voorgerecht, als snack of als onderdeel van een tapas menu van de BBQ; Deze Honey Glazed Halloumi is een aanrader! Halloumi is een stevige geitenkaas die geschikt is om te bakken en grillen. De kaas smelt namelijk niet. Dat maakt halloumi dus ook zeer geschikt om op je BBQ te leggen. Door de kaas te grillen krijgt de halloumi namelijk een lekker krokante buitenkant. Bestrijk je de halloumi vervolgens ook nog met een beetje honing, dan heb je wat mij betreft de ideale snack voor een […]

grilled chicken quesadillas uitgelicht

Grilled Chicken Quesadillas

Een quesadilla kan altijd. Als lunch, als voorgerecht om te delen en als je ze een beetje goed vult kunnen ze zelfs als hoofdgerecht. Al eerder bereidde ik eens quesadillas in een klemrooster, maar dit keer ging ik voor een variant op de bakplaat. Eerst de kip even grillen, dan de groenten op de bakplaat om tenslotte ook de quesadillas op de bakplaat te bakken. Met een heerlijk resulaat!  

cuban sandwiches uitgelicht

Cuban Sandwiches

Met een hele lading hamburger recepten en diverse lunchwaardige recepten op mijn site is het inmiddels al weer aardig duidelijk dat BBQ’en echt niet alleen maar voor het avondeten is. Je kunt ook prima de BBQ aansteken voor een goede lunch. Ook dit keer ging ik weer eens voor een goede sandwich van de BBQ, waarbij ik gebruik maakte van de nieuwe Weber Crafted Bakplaat. Die past perfect op de Genesis EPX-435-smart gasbarbecue die ik heb staan en die combinatie was weer perfect voor een thuiswerklunch in de vorm van […]

smokey chicken borrelbrood uitgelicht

Smokey Chicken Borrelbrood

Borrelen en BBQ’en gaat perfect samen. Je kunt tenslotte allerlei borrelhapjes bereiden op je BBQ. Dit keer ging ik voor een heerlijk smokey chicken borrelbrood van de BBQ. Hierbij rook je eerst kippendijen op de BBQ, die vervolgens als pulled chicken weer onderdeel zijn van een borrelbrood met heel veel kaas, wat rode ui en je favoriete BBQ saus. Nog even op de BBQ, in stukken snijden en laat de plank maar rondgaan. Die gaat namelijk gegarandeerd in 5 minuten leeg, met waarschijnlijk de vraag of je er niet nog […]