Chorizo Kaas Dip

Als voorgerecht vind ik het altijd leuk om de skillet er bij te pakken en een lekkere kaasdip te maken! Dit keer pakte ik er ook wat chorizo worstjes bij die ik had liggen en die combineerde ik met gekarameliseerde uien en cheddar. Die smaken, samen met de roomkaas en crème fraîche, waren gecombineerd echt een knaller. Ik serveerde de dip dit keer met zowel wat tortilla chips als met wat brood en met beide is deze erg lekker. Kortom, aanrader deze chorizo kaas dip!  

Patty Melts

Is het een burger? Is het een tosti? Nee, het is de Patty Melt! Eigenlijk het beste van twee werelden en ontzettend lekker om eens te bereiden op de BBQ. Als lunch, dan noemen we het gewoon een tosti, of als avondeten met wat friet en een salade. Het kan allemaal! Wat je in ieder geval nodig hebt om deze patty melts te bereiden is een bakplaat. Ik gebruikte de keramische bakplaat van Weber op mijn Weber Summit Kamado E6, waarbij ik, dankzij het ruime formaat van de BBQ, ook […]

Buffalo Chicken Dip

Of het nou als voorgerecht is of als snack voor bij de borrel, een dip serveren met wat nacho’s of een stokbroodje scoort altijd goed. Nu stonden er al een paar recepten voor een lekkere dip op de website, maar deze Buffalo Chicken Dip moest daar zeker nog bij komen! Het stond al een tijdje op de to-do lijst om deze te maken en eindelijk kwam het er van. En dan betekent dat jij deze fantastisch lekkere dip nu ook kunt gaan proberen!  

Gevulde Varkenshaas met Emmentaler

Onlangs was ik aanwezig op de Cheesy Summer Day, georganiseerd door Emmi en Bettine, om daar een aantal BBQ recepten met kaas te gaan bereiden. Eén van de kazen waar ik mee aan de slag mocht was de Emmi Kaltbach Emmentaler AOP, een heerlijke grotgerijpte kaas met een pittige en nootachtige smaak. Die emmentaler gebruikte ik, samen met wat tomaten tapenade, als vulling voor varkenshaas, die vervolgens weer in spek werd ingepakt. Het resultaat was heerlijk en zeker het proberen waard!  

Honey Glazed Halloumi

Of het nou als voorgerecht, als snack of als onderdeel van een tapas menu van de BBQ; Deze Honey Glazed Halloumi is een aanrader! Halloumi is een stevige geitenkaas die geschikt is om te bakken en grillen. De kaas smelt namelijk niet. Dat maakt halloumi dus ook zeer geschikt om op je BBQ te leggen. Door de kaas te grillen krijgt de halloumi namelijk een lekker krokante buitenkant. Bestrijk je de halloumi vervolgens ook nog met een beetje honing, dan heb je wat mij betreft de ideale snack voor een […]

Grilled Chicken Quesadillas

Een quesadilla kan altijd. Als lunch, als voorgerecht om te delen en als je ze een beetje goed vult kunnen ze zelfs als hoofdgerecht. Al eerder bereidde ik eens quesadillas in een klemrooster, maar dit keer ging ik voor een variant op de bakplaat. Eerst de kip even grillen, dan de groenten op de bakplaat om tenslotte ook de quesadillas op de bakplaat te bakken. Met een heerlijk resulaat!  

Cuban Sandwiches

Met een hele lading hamburger recepten en diverse lunchwaardige recepten op mijn site is het inmiddels al weer aardig duidelijk dat BBQ’en echt niet alleen maar voor het avondeten is. Je kunt ook prima de BBQ aansteken voor een goede lunch. Ook dit keer ging ik weer eens voor een goede sandwich van de BBQ, waarbij ik gebruik maakte van de nieuwe Weber Crafted Bakplaat. Die past perfect op de Genesis EPX-435-smart gasbarbecue die ik heb staan en die combinatie was weer perfect voor een thuiswerklunch in de vorm van […]

Smokey Chicken Borrelbrood

Borrelen en BBQ’en gaat perfect samen. Je kunt tenslotte allerlei borrelhapjes bereiden op je BBQ. Dit keer ging ik voor een heerlijk smokey chicken borrelbrood van de BBQ. Hierbij rook je eerst kippendijen op de BBQ, die vervolgens als pulled chicken weer onderdeel zijn van een borrelbrood met heel veel kaas, wat rode ui en je favoriete BBQ saus. Nog even op de BBQ, in stukken snijden en laat de plank maar rondgaan. Die gaat namelijk gegarandeerd in 5 minuten leeg, met waarschijnlijk de vraag of je er niet nog […]

Cheesy Hasselback Potatoes

Een hasselback aardappel heb je ongetwijfeld al eens gegeten en wellicht heb je ze ook al eens bereid op de BBQ. Ik schreef eerder al eens recepten voor Hasselback Aardappelen met Pesto en Hasselback Zoete Aardappelen, maar dit keer ging ik voor een kazige variant. Deze cheesy hasselback aardappelen worden tegen het einde van de bereiding namelijk gevuld met cheddar. Die laat je nog even smelten en klaar. Een heerlijk variatie op de standaard hasselback aardappel en zeker leuk om eens te proberen. Laat me weten wat je er van […]

Taco Style Braaibroodjies

Dat de BBQ niet altijd alleen maar hoeft te worden gebruikt is je ongetwijfeld bekend. Een mooie burger bijvoorbeeld kan ook prima als lunch tenslotte. Braaibroodjies zijn daarnaast voor mij de ultieme BBQ lunch. Het zijn eigenlijk een soort tosti’s van de BBQ en daar kun je alle kanten mee op. Ik schreef al braaibroodjies recepten voor diverse varianten en daar is nu deze taco variant bijgekomen. Heerlijk met tortilla chips, kaas, en een lekker gekruid gehaktmengsel. Zet deze taco style braaibroodjies dus maar op de to-do list voor komend […]

Kerst Borrelbrood van de BBQ

Kerstborrelbrood

Eerder maakte ik al eens een heerlijk plukbrood, dat perfect bij een avondje borrelen past. Dit keer ging ik voor een kerstvariant, perfect voor op de kerstborrel! Zo’n borrelbrood, of plukbrood, is eigenlijk doodeenvoudig. Je snijdt het brood in, vult het met wat heerlijke ingrediënten (waaronder een goed smeltende kaas) en gaart het brood indirect op de BBQ tot de kaas mooi gesmolten is. Voor deze kerst variant ging ik voor cranberry compote, brie en cranberries om het brood mee te vullen. Heerlijk!

Bacon & Cheddar Aardappelsalade

De aardappelsalade is waarschijnlijk nog altijd het meest geserveerde bijgerecht tijdens de BBQ. Op zich niet zo’n probleem, behalve dan dat het meestal zo’n kant-en-klare bak aardappelsalade uit de supermarkt is. Dat kan echt niet meer jongens! Deze aardappelsalade van de BBQ, met bacon en cheddar daarentegen, die kan zeker wel! Kost iets meer tijd dan een ritje naar de buurtsuper, maar is zoveel lekkerder!