gevulde varkenshaas emmentaler uitgelicht

Gevulde Varkenshaas met Emmentaler

Onlangs was ik aanwezig op de Cheesy Summer Day, georganiseerd door Emmi en Bettine, om daar een aantal BBQ recepten met kaas te gaan bereiden. Eén van de kazen waar ik mee aan de slag mocht was de Emmi Kaltbach Emmentaler AOP, een heerlijke grotgerijpte kaas met een pittige en nootachtige smaak. Die emmentaler gebruikte ik, samen met wat tomaten tapenade, als vulling voor varkenshaas, die vervolgens weer in spek werd ingepakt. Het resultaat was heerlijk en zeker het proberen waard!

 

gevulde varkenshaas emmentaler recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 375kcal

Ingrediënten:

  • 600 gram Varkenshaas (2 stuks)
  • 8 plakken Gerookt Ontbijtspek (rechte plakken)
  • 100 gram Emmi Kaltbach Emmentaler AOP
  • 4 eetlepels Tomaten Tapenade
  • 2 eetlepels BBQ Rub (kies je favoriet)

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Haal ondertussen de varkenshaas uit de verpakking en snijd ze beide in met een scherp mes. Vouw de varkenshaas open en verdeel de tomaten tapenade over het vlees. Snijd daarna de emmentaler in repen en leg deze op de tomaten tapenade.
  • Leg nu op twee keer vier plakken ontbijtspek op je werkblad, waarbij de plakken elkaar iets overlappen en leg iedere gevulde varkenshaas op ieder rijtje van plakken ontbijtspek.
  • Vouw de varkenshaas nu dicht en het dunste deel naar binnen, waarna je de varkenshaas bestrooit met BBQ rub en tot slot met de ontbijtspek inpakt.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mag de gevulde varkenshaas op de BBQ. Eventueel kun je eerst nog een blokje rookhout toevoegen aan de brandende kolen. Gebruik je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek de probe dan in het vlees van een varkenshaas.
  • Sluit de BBQ nu met de deksel en gaar de varkenshaas tot deze een kerntemperatuur van 60 graden heeft bereikt. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Is de gewenste kerntemperatuur behaald? Haal de varkenshaas dan van de BBQ en laat ze op een snijplank 5 minuten rusten, voordat je ze in dunne plakken snijdt. Serveer de gevulde varkenshaas met emmentaler en tomaten tapenade vervolgens direct. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 375kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 41g | Fat: 22g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 136mg | Sodium: 283mg | Potassium: 655mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 238IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 239mg | Iron: 2mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Gevulde Varkenshaas met Emmi Kaltbach Emmentaler en Tomaten Tapenade
Met Emmi Kaltbach Emmentaler gevulde Varkenshaas

p.s. Dit recept schreef ik in samenwerking met Emmi. Ik dank hen voor het organiseren van de Cheesy Summer Day, waar ik onder andere dit heerlijke gerecht heb mogen bereiden.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept