Ga terug
+ servings

Gevulde Varkenshaas met Emmentaler

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bacon wrapped varkenshaas, gevulde varkenshaas, varkenshaas met emmentaler
Porties: 4 personen
calorieën: 375kcal

Ingrediënten:

  • 600 gram Varkenshaas (2 stuks)
  • 8 plakken Gerookt Ontbijtspek (rechte plakken)
  • 100 gram Emmi Kaltbach Emmentaler AOP
  • 4 eetlepels Tomaten Tapenade
  • 2 eetlepels BBQ Rub (kies je favoriet)

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Haal ondertussen de varkenshaas uit de verpakking en snijd ze beide in met een scherp mes. Vouw de varkenshaas open en verdeel de tomaten tapenade over het vlees. Snijd daarna de emmentaler in repen en leg deze op de tomaten tapenade.
  • Leg nu op twee keer vier plakken ontbijtspek op je werkblad, waarbij de plakken elkaar iets overlappen en leg iedere gevulde varkenshaas op ieder rijtje van plakken ontbijtspek.
  • Vouw de varkenshaas nu dicht en het dunste deel naar binnen, waarna je de varkenshaas bestrooit met BBQ rub en tot slot met de ontbijtspek inpakt.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mag de gevulde varkenshaas op de BBQ. Eventueel kun je eerst nog een blokje rookhout toevoegen aan de brandende kolen. Gebruik je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek de probe dan in het vlees van een varkenshaas.
  • Sluit de BBQ nu met de deksel en gaar de varkenshaas tot deze een kerntemperatuur van 60 graden heeft bereikt. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Is de gewenste kerntemperatuur behaald? Haal de varkenshaas dan van de BBQ en laat ze op een snijplank 5 minuten rusten, voordat je ze in dunne plakken snijdt. Serveer de gevulde varkenshaas met emmentaler en tomaten tapenade vervolgens direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 375kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 41g | Fat: 22g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 136mg | Sodium: 283mg | Potassium: 655mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 238IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 239mg | Iron: 2mg