Camembert in Bladerdeeg

Bladerdeeg, kaas en gekarameliseerde uien. Dat kan alleen maar lekker worden toch? En dat was deze camembert met gekarameliseerde rode uien in bladerdeeg dan ook! Met de kerstdiners en oud & nieuw op komst is dit nog wel een leuk gerechtje voor op de BBQ, dat je zou kunnen serveren als voorgerecht of als hapje bij de borrel. Eenvoudig, qua werk ook niet zoveel voorbereiding en super lekker! Grote kans dat ie hier thuis weer aangevraagd gaat worden zo tegen de Kerst aan.

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 398kcal

Ingrediënten:

  • 1 rol Vers Bladerdeeg
  • 1 ronde Camembert
  • 2 Rode Uien
  • 1 eetlepel Donkere Basterdsuiker
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 Ei

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Leg de pizzasteen nog niet direct op de BBQ, maar doe dit 5 minuten voor je de camembert in bladerdeeg op de pizzasteen wil leggen.
  • Neem nu de koekenpan en zet deze op laag vuur. Voeg de olijfolie toe en laat warm worden. Snijd ondertussen de rode uien in dunne halve ringen.
  • Is de olie in de pan warm? Bak de rode uien dan tot ze mooi zacht zijn. Voeg vervolgens de basterdsuiker toe en roer dit door de uien. Bak de uien al roerend nog 5 minuten en haal de koekenpan dan van het vuur. Laat de rode uien een beetje afkoelen.
  • Rol nu de rol bladerdeeg uit en snijd er twee cirkels uit die qua diameter ongeveer 5 centimeter groter zijn dan de camembert.
  • Knip nu een rond stuk bakpapier uit dat qua diameter kleiner is dan je pizzasteen en groter dan de camembert. Leg een van de deegcirkels nu op het bakpapier en leg daar de camembert op. Schep hier vervolgens de gekarameliseerde rode uien op, gevolgd door de tweede cirkel bladerdeeg.
  • Vouw de randen van het bladerdeeg nu naar elkaar toe, zodat de camembert goed afgesloten is door het deeg. Met het resterende bladerdeeg kun je eventueel nog versieringen maken die je op de bovenkant van de ingepakte camembert drukt.
  • Roer nu het ei los in een kommetje en bestrijk de camembert hier rondom mee. Schuif de camembert in bladerdeeg vervolgens op de pizzasteen en sluit de BBQ met de deksel. Bak de camembert nu 15 tot 18 minuten, tot het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant is.
  • Haal de camembert dan weer van de BBQ en laat deze op een snijplank 5 minuten rusten, waarna je de camembert in bladerdeeg kunt serveren. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 398kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 6g | Fat: 26g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 15g | Cholesterol: 0.3mg | Sodium: 173mg | Potassium: 123mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 21mg | Iron: 2mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Bladerdeegpakketje met camembert en gekarameliseerde rode uien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept