cheesy hasselback potatoes uitgelicht

Cheesy Hasselback Potatoes

Een hasselback aardappel heb je ongetwijfeld al eens gegeten en wellicht heb je ze ook al eens bereid op de BBQ. Ik schreef eerder al eens recepten voor Hasselback Aardappelen met Pesto en Hasselback Zoete Aardappelen, maar dit keer ging ik voor een kazige variant. Deze cheesy hasselback aardappelen worden tegen het einde van de bereiding namelijk gevuld met cheddar. Die laat je nog even smelten en klaar. Een heerlijk variatie op de standaard hasselback aardappel en zeker leuk om eens te proberen. Laat me weten wat je er van vond!

 

cheesy hasselback potatoes recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.20 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 107kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Was ondertussen de aardappelen en droog ze af. Leg de 2 pollepels nu op je werkblad en leg er een van de aardappelen tussen. Neem nu een scherp mes en snijd de aardappel om de 3 mm in, tot je met je mes op de pollepels zit. De pollepels zorgen er hierbij voor dat je niet per ongeluk doorschiet. Zo vallen de hasselback aardappelen minder snel uit elkaar tijdens het garen. Herhaal bovenstaande met alle aardappelen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de aardappelen het rooster op. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de hasselback aardappelen 30 minuten.
  • Zet ondertussen een steelpan op laag vuur en smelt de roomboter hier in. Pak ook de zwarte peper en het grof zeezout er vast bij.
  • Liggen de aardappelen 30 minuten op de BBQ? Bestrijk ze dan met wat gesmolten boter. Gebruik hiervoor de bastingkwast. Bestrooi de aardappelen nu ook met wat versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Sluit de BBQ weer met de deksel en gaar de aardappelen nog 20 minuten.
  • Na deze 20 minuten mogen de aardappelen even kort van de BBQ. Leg ze op een snijplank en vul een aantal van de inkepingen met de cheddar. Leg de aardappelen nu weer terug op de BBQ en sluit de BBQ weer met de deksel. Gaar de cheesy hasselback aardappelen nog 10 minuten, tot de cheddar mooi gesmolten is en de aardappelen mooi gaar en zacht zijn.
  • Haal de hasselback aardappelen met cheddar nu van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 107kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 0.5g | Fat: 11g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.4g | Cholesterol: 28mg | Sodium: 185mg | Potassium: 98mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 0.3g | Vitamin A: 393IU | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 10mg | Iron: 0.01mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling