Spruiten Spiesjes met Bacon

Vandaag een bijgerecht met spruitjes. Je weet wel, die groene dingen die iedereen als kind vies vond. Ik dus niet. Sterker nog, het was misschien wel mijn lievelingseten. Die moesten dus ook een keer de BBQ op. Spruitjes combineren goed met spek, dus werden het deze spiesjes met spruiten en bacon. Makkelijk, voedzaam en lekker. Zeker eens proberen dus!

Gepofte Kastanjes

Een paar weken terug ging ik voor het eerst in de weer met mijn nieuwe BBQ: The Bastard. Een prachtige door Nederlanders ontworpen kamado, waarmee mijn BBQ avontuur weer een nieuw hoofdstuk krijgt. Tijdens het doen van de boodschappen kwam ik bij de groenteman tamme kastanjes tegen en die kende ik nog wel van vakanties naar Spanje, waar ze vaak boven houtskool werden gepoft. Dat moest ik ook maar eens proberen dus, want ik vond het toen altijd super lekker!

Gepofte Aardappelen van de BBQ

Een gepofte aardappel is toch altijd wel erg lekker en krijgt bij mij regelmatig de voorkeur boven frietjes als ik uit eten ga. Lekker bij een goede steak, iets lichter en frisser dan frietjes met mayo en dus het ideale bijgerecht. En ook op de BBQ maak je eenvoudig zelf gepofte aardappelen. Neem er even de tijd voor en gebruik de laatste 10 minuutjes om een heerlijke biefstuk of ribeye te grillen.

Bananen met Chocolade

Ik ben er zelf geen liefhebber van, maar bij veel mensen, waaronder hier in huis, vallen ze erg in de smaak: Bananen met chocolade van de BBQ. Klaarblijkelijk heel lekker als nagerecht, als je nog niet genoeg hebt gegeten. Ik ben niet zo van de bananen, dus ik maakte ze voor mijn gasten. Zij waren enthousiast. Kies je hun kant? Of de mijne?

Winter Pizza met Boerenkool

In mijn blog met 7 tips voor de perfecte Winter BBQ beschreef ik al zaken waar je echt aan moet denken bij het organiseren van een Winter BBQ voor vrienden of familie. Echte winter BBQ recepten mogen echter ook niet ontbreken. Maar wat zijn nu geschikte winter BBQ recepten, die je ook voor een grote groep kunt bereiden? Deze Winter Pizza’s met boerenkool en bacon zijn in ieder geval geschikt. Met dit recept kun je namelijk ook een groot aantal kleine winter pizza’s maken!