Bananen met Chocolade

Ik ben er zelf geen liefhebber van, maar bij veel mensen, waaronder hier in huis, vallen ze erg in de smaak: Bananen met chocolade van de BBQ. Klaarblijkelijk heel lekker als nagerecht, als je nog niet genoeg hebt gegeten. Ik ben niet zo van de bananen, dus ik maakte ze voor mijn gasten. Zij waren enthousiast. Kies je hun kant? Of de mijne?
Een nagerecht of toetje van de BBQ? Ook dat kan! Bananen met chocolade van de BBQ bijvoorbeeld.

Dessert

4 personen

20 minuten

Ingrediënten

- 4 bananen
- 100 gram Chocolade (kies je favoriet)

Overige benodigdheden

- Aluminiumfolie

Bereiding

Leg de bananen op hun rug en snijd de holle kant in tot de schil aan de andere kant. Dus niet helemaal er doorheen. Druk de banaan nu iets open en doe er stukjes chocolade tussen. Kies hierbij je eigen favoriet. Zoals je op de foto ziet heb ik gevarieerd met witte, melk en pure chocolade.

Pak nu iedere banaan apart in in aluminiumfolie. Dit is belangrijk omdat je de bananen erg zwart worden als je ze niet inpakt en dat ziet er toch minder uitnodigend uit.

Leg de bananen nu op de BBQ. Dit kan gewoon direct boven de brandende kolen. Laat de bananen een minuut of 10 liggen, zodat de banaan warm wordt en de chocolade smelt.

Serveer de bananen met chocolade in het aluminiumfolie, waarbij je de bovenkant open scheurt. Eet smakelijk! Of kies mijn kant en sla even over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *