Een toetje van de BBQ hoort er bij mij vaak wel bij. En vaak probeer ik mensen dan ook te verrassen met iets dat ze niet zo snel van de BBQ verwachten. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat en zeker bij desserts is het leuk als je gerecht er mooi uit ziet. Dat zit bij deze heerlijke peren in bladerdeeg wel goed. De smaak ook trouwens, want dit BBQ dessert ga ik zeker vaker bereiden!
Archieven
Procureur Rollade met Mosterdsaus
Bij procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van pulled pork. Je kunt echter veel meer met dit mooie stukje varkensvlees. Zo maakte ik bijvoorbeeld ook al eens babi pangang van procureur. Een rollade maken kan echter ook. Met een Livar procureur rollade van The Butchery bereidde ik een heerlijke gerookte variant, die ik serveerde met een mosterdsaus. En die saus maak je natuurlijk ook zelf.
Speculaas Crumble
Maakte ik eerder al een apple crumble op de BBQ én een versie met gezouten karamel, is het nu tijd voor een speculaas variant met appel en peer. Door de crumble te verrijken met speculaaskruiden en de helft van de appels te vervangen door peren krijg je een heerlijk BBQ dessert voor het najaar. Deze speculaas crumble met appel en peer is dan ook een toetje dat je zeker eens moet proberen op de BBQ!
Crispy Leaf Potatoes
Wil jij graag een heel menu bereiden op de BBQ? Dan mogen bijgerechten niet ontbreken! Naast groente hoort een aardappel gerecht er ook bij. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om heerlijk te smaken. Neem deze Crispy Leaf Potatoes. Ja, het is even wat voorbereiding, maar dan serveer je wel met gemak een mooi aardappelgerecht voor 6 tot 8 personen van de BBQ. Met de looks van dit bijgerecht is het zelfs een Kerst BBQ waardig gerecht, al zijn deze Crispy Leaf Potatoes het hele jaar door heerlijk […]
Apfelstrudel
Er is waarschijnlijk geen dessert dat meer aan de winter doet denken dan een apfelstrudel. Tijdens de wintersport kom je het vaak tegen en ook op kerstmarkten is de apfelstrudel vaak van de partij. Hij ziet er altijd schitterend uit en hem eten als ie nog warm is, is het lekkerst! Laat ik daar nog een extra dimensie aan toevoegen door de apfelstrudel op de BBQ te bakken en je wilt dit toch eten? Met dit recept bak je de perfecte apfelstrudel gewoon zelf!
Winterse Tian
Maakte ik al eens een klassieke Tian Provençal in één van mijn skillets, volgde onlangs een variant met groenten die meer geschikt zijn voor het najaar. Deze tian, met flespompoen, rode bietjes en pastinaak is heerlijk als bijgerecht bij een mooi stuk langzaam gegaard vlees en ziet er op tafel ook nog eens schitterend uit. Ideaal voor de herfst of winter dus!
Bourbon Infused Meatballs
Zeg bacon en BBQ saus en de gemiddelde BBQ’er wordt al enthousiast. Voeg daar nog whisky en rookhout aan toe en het wordt nog interessanter. Pak vervolgens de marinade injector er bij en je komt bij dit gerecht uit. Deze met whisky geïnjecteerde en met bacon omwikkelde gehaktballen worden eerst gerookt, vervolgens geïnjecteerd en tot slot bestreken met BBQ saus. Wat wil een mens nog meer?
Kaasfondue van de BBQ
Eén van de lekkerste dingen die er is, is gesmolten kaas! Ik houd sowieso al wel van kaas, maar gesmolten heeft het nog net iets extra’s! Dit voorgerecht is er dan ook één die ik graag maak! Deze kaasfondue van camembert is trouwens niet alleen heel erg lekker, het staat ook nog eens zo op tafel en vergt weinig voorbereiding. Top toch?
Côte de Boeuf met Gepofte Knoflook
Eén van de mooiste stukken vlees om te zien en te bereiden vind ik toch altijd de Cote de Boeuf. Met dat bot en de vetmarmering in het vlees is het simpelweg een genot om te zien en qua bereiding hoef je geen gekke dingen te doen om toch een fantastische smaak te krijgen. Dat bewijst ook dit recept wel, met slechts 5 ingrediënten. Het belangrijkste ingrediënt in dit recept is, na het vlees uiteraard, de knoflook. Deze wordt namelijk eerst gepoft en krijgt hierdoor een heerlijke zachte en zoete […]
Witlof in Spek
Wil je wat groente serveren tijdens je volgende BBQ, dan hoeft dat helemaal niet moeilijk te zijn. Deze witlof in spek is makkelijk voor te bereiden, kost weinig tijd en is bovendien erg lekker. Witlof is absoluut niet mijn favoriete groente, maar van de BBQ wilde ik het nog wel een kans geven. En ik moet zeggen dat ik witlof van de BBQ wel erg lekker vind. En de ontbijtspek maakt natuurlijk ook een hoop goed!
Gruyère Burgers met Zuurkool
Hoewel mijn Burger Friday collectie aantoont dat ik een echte burger verslaafde ben, heb ik de laatste tijd toch weinig nieuwe hamburger recepten met je gedeeld. De laatste dateert alweer van begin dit jaar en dat is natuurlijk veel te lang geleden! Vandaag een burger die ik een tijdje geleden al maakte, maar waarvan ik het recept steeds vergat uit te werken. De burgers, afgetopt met Gruyère en zuurkool is verrassend en smaakt heerlijk. Het is wellicht geen recept voor de warme zomeravonden, maar ‘gelukkig’ hebben we in Nederland ook […]
Gevulde Appels in Bladerdeeg
Het is weer eens tijd voor een toetje van de BBQ! Een lekkere avond BBQ moet je ten slotte afsluiten met een dessert. Vandaag een toetje voor de liefhebbers van appeltaart: gevulde appels in bladerdeeg. Gebakken op de pizzasteen, dus je kunt er wel een aantal tegelijk kwijt op de BBQ. Heerlijk met wat ijs en een lekkere dot slagroom!