Gepofte Aardappelen van de BBQ

Een gepofte aardappel is toch altijd wel erg lekker en krijgt bij mij regelmatig de voorkeur boven frietjes als ik uit eten ga. Lekker bij een goede steak, iets lichter en frisser dan frietjes met mayo en dus het ideale bijgerecht. En ook op de BBQ maak je eenvoudig zelf gepofte aardappelen. Neem er even de tijd voor en gebruik de laatste 10 minuutjes om een heerlijke biefstuk of ribeye te grillen.
Een gepofte aardappel doet het altijd goed als bijgerecht en maak je makkelijk op de BBQ.

Bijgerecht

4 personen

1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

- 4 Middelgrote Kruimige Aardappelen
- 2 Bosuitjes
- 4 eetlepels Crème Fraîche
- 2 teentjes Knoflook
- Olijfolie
- Grof Zeezout
- Versgemalen Zwarte Peper

Overige benodigdheden

- Aluminiumfolie

Bereiding

Boen de aardappelen schoon en leg ze allemaal op een eigen stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om de aardappelen in te pakken. Besprenkel iedere aardappel met olijfolie. Pers de knoflookteentjes uit en verdeel dit over de aardappelen. Bestrooi de aardappelen tot slot met een beetje grof zeezout en pak ze vervolgens in.

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Als de BBQ heet is mogen de aardappelen op het rooster. Laat ze 50 minuten tot een uur garen en controleer vervolgens met een satéprikker of de aardappelen goed gaar zijn. As dat het geval is mogen de aardappelen van de BBQ.

Snijd nu de bosuitjes in dunne ringen. Pak de aardappelen half uit, zodat de bovenste helft van de gepofte aardappel zichtbaar is. Snijd de aardappelen nu in tot ongeveer een centimeter van de bodem en druk de opening iets open.

Schep in iedere inkeping een lepel crème fraîche en strooi er vervolgens wat versgemalen zwarte peper en de ringetjes bosui overheen. Serveer in het aluminiumfolie. Eet smakelijk!

3 reacties

  1. Met deze aardappel geef je het bbq feest een chic tintje. Heerlijk bij een mooi stuk vlees. Ik maak dit regelmatig en het verveelt nooit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *