Ga terug
+ servings

Gepofte Aardappelen van de BBQ

Gepofte aardappels op de BBQ
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: aardappelen poffen, gepofte aardappel, gepofte aardappelen
Porties: 4 personen
calorieën: 169kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Aluminiumfolie

Instructies

  • Boen de aardappelen schoon en leg ze allemaal op een eigen stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om de aardappelen in te pakken. Besprenkel iedere aardappel met olijfolie. Pers de knoflookteentjes uit en verdeel dit over de aardappelen. Bestrooi de aardappelen tot slot met een beetje grof zeezout en pak ze vervolgens in.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Als de BBQ heet is mogen de aardappelen op het rooster. Laat ze 50 minuten tot een uur garen en controleer vervolgens met een satéprikker of de aardappelen goed gaar zijn. As dat het geval is mogen de aardappelen van de BBQ.
  • Snijd nu de bosuitjes in dunne ringen. Pak de aardappelen half uit, zodat de bovenste helft van de gepofte aardappel zichtbaar is. Snijd de aardappelen nu in tot ongeveer een centimeter van de bodem en druk de opening iets open.
  • Schep in iedere inkeping een lepel crème fraîche en strooi er vervolgens wat versgemalen zwarte peper en de ringetjes bosui overheen. Serveer in het aluminiumfolie. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 169kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 4g | Fat: 0.4g | Saturated Fat: 0.2g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.1g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 14mg | Potassium: 917mg | Fiber: 5g | Sugar: 2g | Vitamin A: 70IU | Vitamin C: 43mg | Calcium: 32mg | Iron: 2mg