Cote de Boeuf

Côte de Boeuf met Gepofte Knoflook

Eén van de mooiste stukken vlees om te zien en te bereiden vind ik toch altijd de Cote de Boeuf. Met dat bot en de vetmarmering in het vlees is het simpelweg een genot om te zien en qua bereiding hoef je geen gekke dingen te doen om toch een fantastische smaak te krijgen. Dat bewijst ook dit recept wel, met slechts 5 ingrediënten. Het belangrijkste ingrediënt in dit recept is, na het vlees uiteraard, de knoflook. Deze wordt namelijk eerst gepoft en krijgt hierdoor een heerlijke zachte en zoete […]

witlof spek uitgelicht

Witlof in Spek

Wil je wat groente serveren tijdens je volgende BBQ, dan hoeft dat helemaal niet moeilijk te zijn. Deze witlof in spek is makkelijk voor te bereiden, kost weinig tijd en is bovendien erg lekker. Witlof is absoluut niet mijn favoriete groente, maar van de BBQ wilde ik het nog wel een kans geven. En ik moet zeggen dat ik witlof van de BBQ wel erg lekker vind. En de ontbijtspek maakt natuurlijk ook een hoop goed!

gruyere burgers met zuurkool uitgelicht

Gruyère Burgers met Zuurkool

Hoewel mijn Burger Friday collectie aantoont dat ik een echte burger verslaafde ben, heb ik de laatste tijd toch weinig nieuwe hamburger recepten met je gedeeld. De laatste dateert alweer van begin dit jaar en dat is natuurlijk veel te lang geleden! Vandaag een burger die ik een tijdje geleden al maakte, maar waarvan ik het recept steeds vergat uit te werken. De burgers, afgetopt met Gruyère en zuurkool is verrassend en smaakt heerlijk. Het is wellicht geen recept voor de warme zomeravonden, maar ‘gelukkig’ hebben we in Nederland ook […]

gevulde appels in bladerdeeg uitgelicht

Gevulde Appels in Bladerdeeg

Het is weer eens tijd voor een toetje van de BBQ! Een lekkere avond BBQ moet je ten slotte afsluiten met een dessert. Vandaag een toetje voor de liefhebbers van appeltaart: gevulde appels in bladerdeeg. Gebakken op de pizzasteen, dus je kunt er wel een aantal tegelijk kwijt op de BBQ. Heerlijk met wat ijs en een lekkere dot slagroom!

gegrilde eendenborst uitgelicht

Gegrilde Eendenborst

Gegrilde eendenborst is een stukje wild waar veel mensen van houden, maar waar ze op de één of andere manier thuis niet zo snel aan durven te beginnen. Onterecht, want eendenborstfilet is erg makkelijk te bereiden. Het belangrijkste is dat je de kerntemperatuur goed in de gaten houdt. Verder kan een kind de was doen! Hier onder vind je mijn recept voor eendenborst van de BBQ.

Barbecue Recept: Boeuf Bourguignon uit de Dutch Oven

Boeuf Bourguignon

Al een tijdje gebruik ik de Dutch Oven. Soms direct boven vuur, soms op de BBQ. De Dutch Oven in veelzijdig en je kunt hem voor veel verschillende bereidingen gebruiken. Zo bakte ik al meermaals brood in de Dutch Oven en ging ik voor heerlijk stoofvlees uit de Dutch Oven. Ook in dit recept ging ik weer voor het stoven. Ik maakte namelijk Boeuf Bourguignon van de BBQ, gestoofd in de Dutch Oven. Klinkt dat niet heerlijk?

Barbecue Recept: Appel Rozen van de BBQ

Appel Rozen

Als ik de BBQ aan steek en we hebben gasten te eten, dan is de avond niet compleet zonder toetje. En dat toetje moet logischerwijs van de BBQ komen. Of in ieder geval een onderdeel ervan. Een tijd terug maakte ik deze appel rozen, gebakken in een muffin vorm op de BBQ. Het is een makkelijk recept dat zo klaar is, maar de rozen zien er uit alsof het een hoop werk kost ze te maken. Je moet dus niet vertellen dat dat helemaal niet het geval is!

Barbecue Recept: Procureur Rollade

Procureur Rollade

Bij low & slow BBQ en procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van Pulled Pork. Natuurlijk, het is een heerlijk gerecht, maar je kunt veel meer met dat prachtige stuk procureur. Een rollade bijvoorbeeld. Ik maakte deze procureur rollade eind vorig jaar, tijdens onze jaarlijkse winter BBQ. Een prachtig stuk vlees, dat langzaam wordt gegaard en gerookt, met een smaak waar iedereen van zal genieten. Zeker een aanrader om eens iets anders te proberen met procureur dus!

pastinaak friet uitgelicht

Pastinaak Friet

Zo in het najaar is het weer tijd voor alle winterse groenten. Vaak knollen, hardere wortels en andere groenten die het ook goed doen op de BBQ! Ik ging deze keer met de pastinaak aan de slag en ging voor frietjes. En dat kan ik je aanraden, want dit is lekker! Ze worden knapperig en smaken heerlijk. Zeker eens proberen dus, want het is ook nog eens een super simpel recept.

Barbecue Recept: Rosbief met Rode Wijn Saus

Rosbief met Rode Wijn Saus

Ook vandaag weer een Kerstwaardig recept, al kun je deze rosbief tijdens ieder etentje wel presenteren. Na het aansnijden en met de saus ziet het er echter zo mooi uit, dat dit gerecht zeker niet zal misstaan tijdens je Kerst Diner! En dat terwijl het een eenvoudig recept is, waar eigenlijk niet veel aan mis kan gaan. Mooi toch?

stoofvlees uit de dutch oven uitgelicht

Stoofvlees uit de Dutch Oven

Een tijdje terug ontving ik van Weber hun nieuwe Limited Edition Master-Touch en een aantal accessoires. Nu het koudere weer is gearriveerd leek het me wel een goed idee om met één van die accessoires aan de slag te gaan. De winter vraagt tenslotte om stoofvlees en dat kun je heerlijk bereiden in de Dutch Oven. Ik ging voor draadjesvlees van rundvlees, gestoofd in bier. Ik maakte er een receptvideo van, die je hieronder ook terug vindt. In de video vind je ook een leuke winactie, waarbij je een mooi […]

flammkuchen ui spek uitgelicht

Flammkuchen met Ui en Spek

Deelde ik laatst al een recept voor Flammkuchen met appel en geitenkaas, beloofde ik ook dat ik nog met een recept zou komen voor de variant met ui en spek! Bij deze dus! Deze Flammkuchen doen het goed in de wat koudere periode. De BBQ lekker warm opstoken. Pizzasteen er op en bakken maar! Om vervolgens heerlijk de flammkuchen te delen! Ideaal voor de volgende winter BBQ.