Gegrilde eendenborst is een stukje wild waar veel mensen van houden, maar waar ze op de één of andere manier thuis niet zo snel aan durven te beginnen. Onterecht, want eendenborstfilet is erg makkelijk te bereiden. Het belangrijkste is dat je de kerntemperatuur goed in de gaten houdt. Verder kan een kind de was doen! Hier onder vind je mijn recept voor eendenborst van de BBQ.
Archieven
Boeuf Bourguignon
Al een tijdje gebruik ik de Dutch Oven. Soms direct boven vuur, soms op de BBQ. De Dutch Oven in veelzijdig en je kunt hem voor veel verschillende bereidingen gebruiken. Zo bakte ik al meermaals brood in de Dutch Oven en ging ik voor heerlijk stoofvlees uit de Dutch Oven. Ook in dit recept ging ik weer voor het stoven. Ik maakte namelijk Boeuf Bourguignon van de BBQ, gestoofd in de Dutch Oven. Klinkt dat niet heerlijk?
Appel Rozen
Als ik de BBQ aan steek en we hebben gasten te eten, dan is de avond niet compleet zonder toetje. En dat toetje moet logischerwijs van de BBQ komen. Of in ieder geval een onderdeel ervan. Een tijd terug maakte ik deze appel rozen, gebakken in een muffin vorm op de BBQ. Het is een makkelijk recept dat zo klaar is, maar de rozen zien er uit alsof het een hoop werk kost ze te maken. Je moet dus niet vertellen dat dat helemaal niet het geval is!
Procureur Rollade
Bij low & slow BBQ en procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van Pulled Pork. Natuurlijk, het is een heerlijk gerecht, maar je kunt veel meer met dat prachtige stuk procureur. Een rollade bijvoorbeeld. Ik maakte deze procureur rollade eind vorig jaar, tijdens onze jaarlijkse winter BBQ. Een prachtig stuk vlees, dat langzaam wordt gegaard en gerookt, met een smaak waar iedereen van zal genieten. Zeker een aanrader om eens iets anders te proberen met procureur dus!
Pastinaak Friet
Zo in het najaar is het weer tijd voor alle winterse groenten. Vaak knollen, hardere wortels en andere groenten die het ook goed doen op de BBQ! Ik ging deze keer met de pastinaak aan de slag en ging voor frietjes. En dat kan ik je aanraden, want dit is lekker! Ze worden knapperig en smaken heerlijk. Zeker eens proberen dus, want het is ook nog eens een super simpel recept.
Rosbief met Rode Wijn Saus
Ook vandaag weer een Kerstwaardig recept, al kun je deze rosbief tijdens ieder etentje wel presenteren. Na het aansnijden en met de saus ziet het er echter zo mooi uit, dat dit gerecht zeker niet zal misstaan tijdens je Kerst Diner! En dat terwijl het een eenvoudig recept is, waar eigenlijk niet veel aan mis kan gaan. Mooi toch?
Stoofvlees uit de Dutch Oven
Een tijdje terug ontving ik van Weber hun nieuwe Limited Edition Master-Touch en een aantal accessoires. Nu het koudere weer is gearriveerd leek het me wel een goed idee om met één van die accessoires aan de slag te gaan. De winter vraagt tenslotte om stoofvlees en dat kun je heerlijk bereiden in de Dutch Oven. Ik ging voor draadjesvlees van rundvlees, gestoofd in bier. Ik maakte er een receptvideo van, die je hieronder ook terug vindt. In de video vind je ook een leuke winactie, waarbij je een mooi […]
Flammkuchen met Ui en Spek
Deelde ik laatst al een recept voor Flammkuchen met appel en geitenkaas, beloofde ik ook dat ik nog met een recept zou komen voor de variant met ui en spek! Bij deze dus! Deze Flammkuchen doen het goed in de wat koudere periode. De BBQ lekker warm opstoken. Pizzasteen er op en bakken maar! Om vervolgens heerlijk de flammkuchen te delen! Ideaal voor de volgende winter BBQ.
Groente Strudel
Als je mijn recepten vaker leest zul je wel weten dat ik van een avondje BBQ’en altijd een volledige maaltijd probeer te maken. Bijgerechten horen daar dus bij en ook in de dagelijkse behoefte aan groenten probeer ik te voorzien. Met deze groente strudel is dat aardig gelukt moet ik zeggen. Helemaal niet moeilijk om te maken trouwens. Maar ziet er wel heel mooi uit op tafel en smaakt ook nog eens te gek! Het proberen waard dus.
Geroosterde Pompoen
Naast mooie stukken vlees probeer ik altijd wat groenten te bereiden op de BBQ. Zo maak je er een hele maaltijd van en zit je niet alleen vlees te eten. Groenten roosteren op de BBQ is heel makkelijk en door mee te gaan met de groenten die het seizoen te bieden heeft maak je steeds weer wat anders. Deze keer ging ik voor geroosterde pompoen, met rozemarijn en knoflook. Heerlijk!
Hertenbiefstuk met Rode Uien Marmelade
Nu het najaar op volle gang is, is er ook weer volop wild te verkrijgen. Tijd dus om iets moois te doen met hert. Ik ging deze keer voor een heerlijke hertenbiefstuk en serveerde hem met een rode uien marmelade. Echt een aanrader voor dit najaar! Kan prima tijdens een winter barbecue of met Kerst. Klinkt dat niet als muziek in de oren? BBQ’en met Kerst?
Gegrilde Knolselderij
Vandaag het meest simpele, maar o zo lekkere bijgerecht van de BBQ dat je maar kunt bedenken. De herfst is weer van start gegaan en dus komen de knollen weer in het assortiment. Eén van mijn favorieten is de knolselderij. En die kun je dus ook heerlijk bereiden op de BBQ! Maak je gelijk een complete maaltijd van je avondje BBQ. Probeer maar eens!