Flammkuchen. Misschien ken je ze wel. Het zijn eigenlijk een soort pizza’s waarbij de tomatensaus is vervangen door Crème Fraîche. Het deeg is trouwens ook net iets anders, maar qua uiterlijk is het net een pizza. Flammkuchen zijn een specialiteit uit de Elzas en ze worden van oorsprong belegd met spekjes en uien. Die moet ik ook nog een keer maken. Nu ging ik echter voor een topping van appel, geitenkaas en gekarameliseerde rode uien ringen. Haal je pizzasteen dus maar tevoorschijn, want dit wil je maken!
Archieven
Groente Rozen
Soms heb je van die gerechten die je langs ziet komen en die je gelijk ook een keer zelf wilt proberen. Deze groente rozen vielen onder die categorie. Hoewel ze er misschien wel te mooi uitzien om op te eten kan ik je garanderen dat je dit toch gaat willen, want ze zijn ook nog eens heerlijk. Dit bladerdeeghapje van de BBQ is dan ook ideaal als voorgerecht of als bijgerecht! Ze zijn overigens makkelijker te maken dan ze er uit zien, dus dit durf je wel aan!
Bananen met Chocolade & Marshmallows
Ben jij een echte zoetekauw? Dan mag een toetje van de BBQ natuurlijk niet ontbreken! Ik heb al vele desserts van de BBQ getoverd, maar af en toe kun je gewoon terugvallen op een klassiek toetje van de BBQ: Bananen met chocolade. Dit keer heb ik echter nog een extraatje toegevoegd in de vorm van marshmallows. Goed je tanden poetsen na het eten hiervan dus!
Beenham Honing Mosterd
Eén van mijn favorieten van de laatste tijd is de beenham! Relatief korte bereidingstijd, wel roken en een heerlijk resultaat. Vandaag een recept voor de beenham zoals deze bij de meesten waarschijnlijk bekend is: met honing-mosterd saus. Heerlijk op een broodje, maar ook los erg lekker! Hier komt ie in ieder geval vaker op tafel. Ga jij hem ook proberen?
Asperges in Rauwe Ham
Een bijgerecht dat niet veel tijd kost, kan toch enorm veel smaak bevatten. Ik maakte rolletjes van groene aspergetips, met rauwe ham. Beetje grof zeezout, vastzetten met een prikkertje en je bent er. Dan kun je de rest van de tijd steken in een mooi stuk vlees of een ander recept wat meer tijd kost!
Dutch Oven Brood
Er is niets lekkerder dan vers gebakken brood! En dan bedoel ik natuurlijk niet het afbakken van een stokbrood uit de supermarkt. Ik bedoel het zelf maken van een brood. Onlangs kwam ik een filmpje tegen, waarbij een brood werd gebakken in een Dutch Oven. Een gietijzeren pan met deksel, die op de BBQ kan. Dat moest ik natuurlijk ook eens proberen. En ik kan je zeggen: Dit wil jij ook proberen! Dit is namelijk echt te gek! Het kost redelijk wat tijd, door het rijzen, maar de smaak en […]
Gevulde Champignons
Ik maakte ze een tijd terug al tijdens een winter BBQ, maar zag dat ik het recept nog niet had verwerkt. Deze gevulde champignons vallen zelfs bij mij in de smaak (en ik ben dus totaal geen fan van champignons). Wellicht is het gerucht dat bacon alles beter maakt dan toch waar. Deze champignons zijn gevuld met kruidenkaas, gekruid gehakt en omwikkeld met spek. En dan ook nog op een prikkertje. Zei er iemand ‘Tapas van de BBQ’?
Gevulde Appels van de BBQ
Richting de kerst is iedereen altijd heel druk met het samenstellen van het kerst menu. Nu ben ik van mening dat jouw kerst diner prima van de BBQ kan komen. Dat is waarom ik deze week BBQ gerechten deel die prima in een kerstmenu passen. Vandaag het slotstuk; toetjes. Fruit kan prima op de BBQ en deze appels worden er heerlijk zacht en smeuïg van! Met een bolletje ijs dus heerlijk als afsluiting van je kerstdiner!
Ribeye Rollade met Peterselie Pesto
Het is bijna kerst en ik ben van mening dat een kerst diner prima van de BBQ kan komen. Maar dan is het natuurlijk wel aan mij om dat te bewijzen met kerst waardige BBQ recepten. Hierbij de eerste: Ribeye Rollades met een pesto van peterselie en walnoten. Een mooie rollade van de BBQ, die je gesneden serveert. Iedereen 2 plakjes van deze heerlijke rollade met een twist.
Spruiten Spiesjes met Bacon
Vandaag een bijgerecht met spruitjes. Je weet wel, die groene dingen die iedereen als kind vies vond. Ik dus niet. Sterker nog, het was misschien wel mijn lievelingseten. Die moesten dus ook een keer de BBQ op. Spruitjes combineren goed met spek, dus werden het deze spiesjes met spruiten en bacon. Makkelijk, voedzaam en lekker. Zeker eens proberen dus!
Gepofte Kastanjes
Een paar weken terug ging ik voor het eerst in de weer met mijn nieuwe BBQ: The Bastard. Een prachtige door Nederlanders ontworpen kamado, waarmee mijn BBQ avontuur weer een nieuw hoofdstuk krijgt. Tijdens het doen van de boodschappen kwam ik bij de groenteman tamme kastanjes tegen en die kende ik nog wel van vakanties naar Spanje, waar ze vaak boven houtskool werden gepoft. Dat moest ik ook maar eens proberen dus, want ik vond het toen altijd super lekker!
Gepofte Aardappelen van de BBQ
Een gepofte aardappel is toch altijd wel erg lekker en krijgt bij mij regelmatig de voorkeur boven frietjes als ik uit eten ga. Lekker bij een goede steak, iets lichter en frisser dan frietjes met mayo en dus het ideale bijgerecht. En ook op de BBQ maak je eenvoudig zelf gepofte aardappelen. Neem er even de tijd voor en gebruik de laatste 10 minuutjes om een heerlijke biefstuk of ribeye te grillen.