pizza caprese uitgelicht

Pizza Caprese

Het werd weer tijd voor een nieuw pizza recept en dit keer ging ik aan de slag met de ingrediënten van een caprese. Dat resulteerde dus in deze Pizza Caprese, die je wat mij betreft zeker moet proberen! Want wat kan er nou mis gaan met mozzarella, pesto, cherry tomaatje, balsamico siroop en basilicum op een pizza? Precies, helemaal niks! Op de to-do lijst dus deze pizza!

pizza boten gegrilde groenten uitgelicht

Pizza Boten met Gegrilde Groenten

Onlangs maakte ik al pizza boten met BBQ pulled chicken. Die bevielen erg goed, dus gingen we voor een andere, vegetarische variant. Pizzaboten met gegrilde groenten en geitenkaas. Zelfde soort pizzaboten, maar toch totaal anders dan degene die ik eerder maakte met kip. Maar ook deze variant is erg lekker en zeker een aanrader om eens te proberen! Of je maakt er 1 met BBQ Pulled Chicken en 1 met gegrilde groenten. Kan ook nog!

bbq chicken pizza boten uitgelicht

BBQ Chicken Pizza Boten

Met een pizzasteen kun je op de BBQ de heerlijkste pizza’s bakken. Ik doe het regelmatig en op mijn site vind je dan ook diverse pizza recepten. Dit keer ook een pizza achtig recept dat een beetje een kruising lijkt te zijn van een pizza, calzone en de Turkse pide. Een heerlijk, maar vullend pizzagerecht dat je zeker eens moet proberen. En variëren met de vulling is uiteraard toegstaan!

pizza quattro formaggi uitgelicht

Pizza Quattro Formaggi

Als we het over klassieke pizza’s hebben dan komt ook de Quattro Formaggi vrij snel aan bod. Deze klassieker is een ware traktatie voor de liefhebber van kaas, want naast een beetje tomatensaus gaan op deze pizza (de naam van de pizza verraadt het al) 4 verschillende kazen. Die kazen zijn qua smaak heel uiteenlopend en dat zorgt er voor dat je iedere hap van een Quattro Formaggi anders ervaart. Heerlijk! Welke kazen er op de Quattro Formaggi horen, daar is nog wel wat onenigheid over trouwens. Ik ging voor […]

bacon pineapple pizza uitgelicht

Bacon & Pineapple Pizza

Met het recept voor deze pizza schop ik waarschijnlijk alle Italianen en een hoop andere pizza liefhebbers tegen het zere been. Ananas op een pizza is volgens velen namelijk not done en in Italië waarschijnlijk zelfs een doodzonde. De combinatie van BBQ saus, spek en gekaramelliseerde ananas is er echter één die zich uitstekend leent voor een pizza. Wat lekkere geraspte mozzarella er over en je hebt een heerlijke pizza. Alleen zorgen dat je geen Italianen of anti-ananas-op-een-pizza betogers uitnodigt als je deze pizza’s gaat bakken!

Appelflappen van de BBQ

Appelflappen

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat je op de BBQ veel meer kunt bereiden dan alleen een stukje vlees. Hele maaltijden behoren tot de mogelijkheden, maar ook een heerlijke versnapering voor bij de koffie of thee is een optie. Soms krijg ik dan wel de vraag of je gerecht dan niet naar rook smaakt, maar dat hoeft helemaal niet. Gebruik je een goede houtskoolsoort, dan brandt deze neutraal. Dat betekent dat je houtskool geen rook en daarmee geur en smaak afgeeft. De appelflappen uit dit […]

Peren in Bladerdeeg

Peren in Bladerdeeg

Een toetje van de BBQ hoort er bij mij vaak wel bij. En vaak probeer ik mensen dan ook te verrassen met iets dat ze niet zo snel van de BBQ verwachten. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat en zeker bij desserts is het leuk als je gerecht er mooi uit ziet. Dat zit bij deze heerlijke peren in bladerdeeg wel goed. De smaak ook trouwens, want dit BBQ dessert ga ik zeker vaker bereiden!

Kerststol van de Pizzasteen

Kerststol

Dit recept heeft een jaar op de plank gelegen, want om het nou net na de kerstdagen met je te delen schiet natuurlijk niet op. In aanloop naar Kerst is het echter een stuk logischer en dus vandaag dit recept voor een kerststol van de BBQ! Want ja, ook een kerststol bakken kan op de BBQ. De basis van het recept komt van EefKooktZo, maar omdat ik hier in huis de enige spijsliefhebber ben, heb ik dat er in mijn recept uitgelaten. Wil je wel spijs gebruiken? Check dan zeker […]

Beet Wellington

Beet Wellington

De Beef Wellington kennen we waarschijnlijk allemaal. Dit klassieke Kerstgerecht bestaat uit een mooie rosbief, gebakken in een jas van bladerdeeg. Ik maakte al eens een Beef Wellington op de BBQ en ook mini éénpersoons Beef Wellingtons. Dit keer gaan we echter voor de Beet Wellington: een vegetarische twist op de Kerst klassieker, waarbij je geen rosbief, maar bieten gebruikt. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht tijdens de Kerstdagen, of gewoon als bijgerecht naast een mooi stuk vlees. Een echte aanrader dus!

Pizza met Saucijs en Gegrilde Groenten

Pizza met Gegrilde Groenten & Saucijs

Ik ben een enorme fan van het bakken van pizza’s op de BBQ. Sowieso vind ik zelfgebakken pizza’s al een stuk lekkerder dan de afhaalvariant of de diepvriespizza’s van de supermarkt. Maar met een BBQ kun je ook nog eens hoge temperaturen behalen, waardoor je pizza’s kort en snel kunt bakken. Met een heerlijke krokante bodem, zelfgemaakte pizzasaus en verse toppings wordt het eigenlijk niet beter. Wil jij ook pizza’s bakken op de BBQ? Probeer dan deze variant met gegrilde groenten en saucijs eens!

Empanadas van de Pizzasteen

Empanadas

Wie zegt dat de BBQ er alleen is voor de grote stukken vlees en het langzaam garen en roken? Gebruik je BBQ als oven op houtskool en je kunt er eigenlijk alles op bereiden. Empanadas bijvoorbeeld! Ik vind ze heerlijk en in bijvoorbeeld Spanje ga ik graag naar zo’n winkeltje waar je de keuze hebt uit 1001 vullingen. En hoewel ik de randen van de empanadas niet zo mooi gevouwen krijg als je bij deze winkeltjes ziet, kun je empanadas dus ook heel goed op de BBQ bakken. Deze Mexicaanse […]

Heerlijke Hotdog Croissants

Hotdog Croissants

Dat je op de BBQ de meest uiteenlopende gerechten kunt bereiden, dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Wat ik zelf ook erg leuk vind om te doen, is bepaalde gerechten combineren, tot een nieuw gerecht. Zoals deze Hotdog Croissants, die logischerwijs een kruising tussen een hotdog en een croissant zijn. Je bereidt ze op de pizzasteen en ze zijn ook nog eens snel klaar. Dat is wat mij betreft de ideale lunch van de BBQ en zeker het proberen waard!