Peren galette van de BBQ

Peren Galette

Deelde ik pas nog het recept voor een heerlijke appel galette, maakte ik ook een variant met peer in plaats van appel. Ziet er minstens zo mooi uit en smaakt ook erg lekker! De galette is van origine een Frans recept. In dit geval met een vulling van peer, maar je kunt er alle kanten mee op. Naast allerlei soorten fruit kun je bijvoorbeeld ook voor een hartige variant gaan. Deze peren galette wordt gebakken op de pizzasteen en is lekker als dessert, maar hij smaakt ook erg lekker bij […]

BBQ recept voor appel galette

Appel Galette

Tijd om weer eens voor een toetje van de BBQ te gaan! Al kan deze appel galette ook prima voor bij de koffie. De galette is van origine een Frans recept. In dit geval met een vulling van appel, maar je kunt er alle kanten mee op. Naast allerlei soorten fruit kun je bijvoorbeeld ook voor een hartige variant gaan. Maar in dit geval gaan we voor een galette als dessert of voor bij de koffie, dus we gaan voor appel. Beetje slagroom en/of een bolletje ijs er bij en […]

Recept: Atomic Pigs in a Blanket

Atomic Pigs in a Blanket

Pigs in a Blanket, of knakworstjes in bladerdeeg, kennen we waarschijnlijk allemaal. Atomic Buffalo Turds kent wellicht niet iedereen. Dit zijn met kaas gevulde jalapeños, omwikkeld met bacon. Een pittige snack, die dus de naam van een Atomische Buffel Keutel heeft gekregen. Ik combineerde beide tot een nieuwe BBQ snack en kwam tot de Atomic Pigs in a Blanket. Met kaas en cocktailworstjes gevulde jalapeños, omwikkeld met bladerdeeg. Een heerlijke snack om de avond mee te beginnen, of om te serveren tijdens een avondje borrelen. Durf jij ze aan?

Sinterklaas gehaktletter van de BBQ

Sinterklaas Gehakt Letter

Wanneer Sinterklaas het land betreedt, liggen de winkels altijd vol met tal van zoetigheden. Van kruidnoten en pepernoten, tot chocoladeletters en speculaaspoppen. En dan heb je ook nog de banketletter die toch echt bij een Sinterklaasavond schijnt te horen. Allemaal hartstikke lekker hoor, maar mogen we ook wat hartigs naast al dat zoete geweld? Natuurlijk! Dat is geen probleem meer vanaf nu! Want als je deze Sinterklaas gehaktletter bakt op de pizzasteen heb je een perfecte, hartige snack voor tijdens je Sinterklaasviering!

BBQ Recept: Turkse Pizza Recept

Turkse Pizza

Eén van mijn favoriete fast food snacks na het uitgaan is denk de Turkse pizza, ook wel bekend als lahmacun. Op de een of andere manier heb ik namelijk altijd honger na een avond stappen en een Turkse pizza gaat er dan altijd wel in! Ik wilde die lekkernij echter ook wel eens zelf maken en dan het liefst op de BBQ. En zelf Turkse pizza maken is dus nog veel lekkerder dan diegene je na het uitgaan eet. Dit recept moet je dan ook zeker eens proberen!

Pizza Salami met Honing

Pizza Salami met Honing

Als je in Italië een pizza eet, zal je zien dat deze niet met veel verschillende ingrediënten is belegd. Een goede bodem, een saus vol smaak en 1 of 2 hoofdingrediënten, daar draait het om. En als je goede ingrediënten gebruikt heeft een pizza ook niet meer nodig dan een paar ingrediënten. Dit keer ging ik voor een heerlijke pizza met salami en mozzarella, die ik een kleine zoete toets mee gaf door honing te gebruiken. Het resultaat? Een eenvoudige, maar heerlijke pizza!

Pizza van de BBQ: Kip Pesto Pizza

Kip Pesto Pizza

Een pizza hoeft niet veel ingrediënten te bevatten om lekker te zijn, als je maar goede en verse ingrediënten neemt en de tijd neemt om er iets lekkers mee te maken. Dat bewijst ook deze pizza met kip en pesto wel. Het pizzadeeg krijgt de tijd om lekker lang te rijzen, de pizzasaus mag rustig pruttelen en ook de pesto is vers gemaakt. Wat wil je eigenlijk nog meer?

knoflook knopen uitgelicht

Knoflook Knopen

Als je me een beetje volgt, weet je waarschijnlijk wel dat ik brood bakken op de BBQ erg leuk vind om te doen! En dan het liefst steeds weer wat nieuws proberen. Deze keer werden het deze knoflook knopen, op basis van pizzadeeg en gebakken op de pizzasteen. Heerlijk als broodje vooraf of als bijgerecht bij de BBQ. Ze zijn gemakkelijk te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig!

spinazie artisjok pizza uitgelicht

Spinazie & Artisjok Pizza

Als je pizza gaat bakken, dan begin je vaak automatisch al met het besmeren van de bodem met een saus op basis van tomaten. Maar dat hoeft dus helemaal niet! Er zijn ook genoeg pizza’s te bedenken zonder tomatensaus te gebruiken. Deze met artisjok & spinazie bijvoorbeeld! Combineer die twee met mozzarella, geraspte kaas en kruidenkaas en je hebt een heerlijke pizza! Ga jij hem proberen?

bacon geitenkaas pizza uitgelicht

Bacon & Geitenkaas Pizza

Zelf pizza’s bakken, daar kan geen diepvriespizza of plaatselijke afhaalpizza tegenop! Heerlijk vers deeg en dan zelf je pizza beleggen met verse ingrediënten. Veel beter wordt het niet! Helemaal niet als je de BBQ flink heet opstookt, de pizzasteen voorverwarmd en dan je pizza in een paar minuten afbakt. Heerlijk! Met een BBQ met deksel kun je een steenoven imiteren. Je kunt veel hogere temperaturen bereiken en zo dus in kortere tijd een pizza bakken. Deze pizza, met geitenkaas met bacon is er eentje die tot mijn favorieten van de […]

pizza stengels uitgelicht

Pizza Stengels

Bij het BBQ’en wordt hier regelmatig de pizzasteen gebruikt, maar lang niet altijd om pizza’s te bakken. Zo maakte ik al kipsaucijzen en worstenbroodjes op de pizzasteen. Dit keer wederom geen echte pizza van de BBQ, al gebruik ik voor deze pizzastengels wel de ingrediënten voor een pizza. Deze pizza stengels zijn lekker om te serveren als voorgerechtje of snack bij de borrel en je kunt er, net als met pizza’s lekker mee variëren!

gevulde appels in bladerdeeg uitgelicht

Gevulde Appels in Bladerdeeg

Het is weer eens tijd voor een toetje van de BBQ! Een lekkere avond BBQ moet je ten slotte afsluiten met een dessert. Vandaag een toetje voor de liefhebbers van appeltaart: gevulde appels in bladerdeeg. Gebakken op de pizzasteen, dus je kunt er wel een aantal tegelijk kwijt op de BBQ. Heerlijk met wat ijs en een lekkere dot slagroom!