Blog

Boekreview: Smokey Goodness II

Na het succes van het eerste boek van Jord Althuizen, Smokey Goodness is uitverkozen tot beste kookboek van 2016, kon een tweede deel natuurlijk niet uitblijven. De vraag is dan al snel: is dit boek ook goed? Een terechte vraag natuurlijk, want niet ieder vervolg is een succes. Tijd dus voor een boekreview van Smokey Goodness II: Het Next Level Barbecueboek. Nieuwe inspiratie Reisde Jord voor zijn eerste kookboek richting Amerika, zoekt hij zijn inspiratie nu in een ander deel van de wereld dat bekend staat om BBQ en mooie […]

Etapron: BBQ Schorten van Leer

Afgelopen week kreeg ik post van Etapron! Ze stuurde me een prachtig leren schort, dat ik deze zomer goed kan gebruiken tijdens het BBQ’en. Daar was ik natuurlijk erg blij mee, want leren schorten zijn helemaal hot tegenwoordig. Je ziet ze op alle foodfestivals langskomen, personeel in bars dragen ze en ook veel BBQ liefhebbers vinden zo’n schort toch wel erg handig. Ik ook, want ik heb een aangeboren talent voor knoeien. Onderaan dit bericht vind je trouwens ook goed nieuws, want naast dat Etapron mij heeft voorzien van een […]

Opening Weber Original Store

Afgelopen donderdag was ik op uitnodiging aanwezig bij de opening van de eerste Weber Original Store van Nederland, in Amersfoort. Samen met de bloggers van RTL Niels, BramBBQ en BBQ Proof mochten we een kijkje nemen in deze gloednieuwe winkel, kregen we uitleg over de nieuwste Weber producten én mochten we aan de slag met de BBQ. Het zonnetje deed het prima, de winkel zag er top uit en het was leuk om zoveel BBQ fanaten bij elkaar te zien. De Weber Original Store We kennen Weber natuurlijk als merk […]

Boekreview: Grill Rook BBQ

Laatst bestelde ik Grill Rook BBQ van Ben Tish. Een mooi boek voor de wat ervarener BBQ liefhebber en voor mij een mooie aanvulling op mijn boekenplank. Het is een boek vol mooie foto’s, goed uitgelegde recepten en informatie over BBQ’s en BBQ’en. Wat mij aanspreekt in dit boek is dat Ben Tish de BBQ gebruikt als onderdeel om op te koken. Dat betekent dat in sommige gevallen niet alle ingrediënten op de BBQ worden bereid. Zoals hij zelf ook al aangeeft in zijn boek heeft hij ooit de BBQ […]

Food Hotspot: Pier Scheveningen

Inmiddels is iedereen wel bekend met de Foodhallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam. Twee te gekke food hotspots, waar iedere liefhebber van heerlijk eten zich kan volstoppen met al het lekkers dat er te krijgen is. Maar er zijn meer van deze plekken! Of plekken die in ieder geval de potentie hebben om zo’n plek te worden! De Pier in Scheveningen is wat mij betreft zo’n plek. Ik was er een kleine twee weken geleden en vond het mooi om te zien wat daar allemaal gebeurt. Mocht je […]

Restaurant Review: Black Smoke

Als echte BBQ verslaafde ben ik natuurlijk in het bezit van hét BBQ boek van Nederlandse bodem van afgelopen jaar: Smokey Goodness, van Jord Althuizen, de BBQ Koning van Nederland. En als liefhebber had ik dan ook zeker meegekregen dat hij begin november Black Smoke opende in Antwerpen. Een heus BBQ restaurant, gevestigd boven stadsbrouwerij De Koninck. Afgelopen weekend bracht ik door in Antwerpen en dus werd er op zondag geluncht met burgers en pulled pork! Vanuit het centrum was het ongeveer een kwartiertje rijden en vanaf de ring ben […]

Top 5 BBQ Recepten 2016

Het is inmiddels 2017. Iedereen heeft zijn goede voornemens weer uit de kast gehaald, of ze misschien zelfs al weer terug gestopt. Ik zelf heb voor komend jaar weer genoeg BBQ plannen, maar ik dacht dat het wel leuk was om nog even een terugblik te doen op de recepten die ik in 2016 met jullie deelde. En hoe kan ik dat beter doen dan met een top 5 BBQ recepten van 2016? Al met al schreef ik afgelopen jaar 50 recepten. Van grote stukken vlees low & slow bereiden, […]

Review: The Bastard

Als echte BBQ verslaafde, die begon op een Kettle BBQ van Weber, zonder thermometer in het deksel zelfs, was een kamado natuurlijk een grote wens. Zo’n groot bakbeest in de tuin, dat was wel een droom. En die droom werd een kleine twee maanden geleden werkelijkheid, toen ik The Bastard in mijn bezit kreeg. Hoog tijd om mijn eerste stappen in de wereld van keramische BBQ’s te delen dus! Wat is een Kamado? De kamado is tegenwoordig vooral bekend in de vorm van The Big Green Egg. Het groene ei […]

Winactie: Smokey Goodness

BBQ Junkie gaat bestaat inmiddels alweer even en gaat zelfs al richting een tweejarig jubileum. Naast de website ben ik ook actief op Facebook en Instagram. Op deze social media deel ik net als hier mijn recepten, maar ook foto’s van de voorbereidingen, etentjes en allerlei andere food zaken die mij bezighouden. Op Instagram heb ik inmiddels meer dan 1500 volgers en dat moet gevierd worden! Als echte BBQ liefhebber ben ik natuurlijk fan van Jord Althuizen. Jord is wereldkampioen BBQ en heeft zijn eigen BBQ catering bedrijf Smokey Goodness. […]

SPEKLAB: Leren BBQ Schorten

Je ziet ze de laatste tijd steeds vaker. In restaurants, op foodfestivals, in bars en zelfs op televisie. Stoere leren schorten. En aangezien ik tijdens het koken of BBQ’en altijd mijn kleren vies weet te maken, was ik superblij met de post die ik kreeg van SPEKLAB. Zij stuurde mij namelijk één van hun schorten op, waardoor ik nu niet alleen mijn kleding schoon houd, maar er ook nog eens bijzonder stoer uit zie achter de BBQ! Wat is SPEKLAB? SPEKLAB is een Nederlands merk, gevestigd in Woerden, midden in […]