Blog

Profiel1

Online bestellen: Rundvleesshop.nl

Vorige week zat er een pakketje bij de post afkomstig van Rundvleesshop.nl. Een mooi pakket met heerlijk rundvlees van Nederlandse bodem. Rundvleesshop.nl is een concept dat inspringt op de behoefte om bewuster te eten. Je bestelt één van de vleespakketten en de koe wordt pas geslacht wanneer deze volledig is verkocht. Al het vlees komt rechtstreeks bij de boer vandaan en is traceerbaar aan de hand van het oornummer van de koe. Over Rundvleesshop.nl Rundvleesshop.nl is een onderdeel van de boerderij van de familie Doornebal. Al het vlees dat je […]

bbq met braai uitgelicht

Boekreview: BBQ met Braai

Sinds ik in 2012 een reis maakte naar Afrika ben ik naast BBQ fanaat ook verzot op de braai! Onze guides tijdens die reis waren Zuid-Afrikaans en dus werd er iedere dag gebraaid. Braaibroodjies, roosterbrood en natuurlijk meer dan genoeg vlees. Ik houd er van! Laatst ontving ik het nieuwste boek van één van de bekendste Zuid-Afrikaanse braaigoden: BBQ met Braai, van Jan Braai. Wat is een braai? Een braai is eigenlijk een versimpelde BBQ zoals wij deze kennen. Volgens Jan Braai heb je in feite enkel een open vuur, […]

pizza chorizo uitgelicht

Pizza van de BBQ

Als je een beetje BBQ gek bent is de pizzasteen een accessoire dat je al snel wilt aanschaffen. Een vers gebakken pizza is al zoveel lekkerder dan een diepvries pizza en als je hem bakt op de BBQ wordt het helemaal top! Op een BBQ met deksel kun je namelijk hoge temperaturen bereiken en in combinatie met een pizzasteen het idee van een houtoven benaderen.  Ik vind het zelf erg leuk om pizza’s te bakken op de BBQ. Je kunt er namelijk lekker mee variëren en als je met kinderen […]

het vuur de baas uitgelicht

Boekreview: Het Vuur De Baas

Eind april kwam het eerste Barbecue boek van mede BBQ blogger Dennis van Koutrik, onder de BBQ’ers wellicht bekender als Den Noskos, uit: Het Vuur De Baas. In tegenstelling tot de velen kookboeken die er te krijgen zijn een handboek om écht te leren BBQ’en. Als BBQ Junkie natuurlijk een boek dat ik in de collectie moet hebben en waar ik zeker nog nieuwe informatie uit heb gehaald. Barbecue uitgelegd Waar de meeste BBQ boeken zich voornamelijk richten op recepten en minder op het BBQ’en zelf, doet dit boek precies […]

fonteyn uitgelicht

Tuintrends volgens Fonteyn

Een paar weken geleden werd ik door Fonteyn Outdoor Living Mall uitgenodigd om bij hen te komen kijken naar de tuintrends van dit jaar. Ik als BBQ verslaafde breng nogal wat tijd door in de tuin en ze vonden het dan ook een goed idee om me op de hoogte te brengen van de laatste trends. En wie ben ik dan om deze niet met jullie te delen? Bij deze dus! Over Fonteyn Fonteyn is gevestigd in Uddel en heeft de grootste showroom van Europa op gebied van tuinproducten, met […]

smokey goodness 2 uitgelicht

Boekreview: Smokey Goodness II

Na het succes van het eerste boek van Jord Althuizen, Smokey Goodness is uitverkozen tot beste kookboek van 2016, kon een tweede deel natuurlijk niet uitblijven. De vraag is dan al snel: is dit boek ook goed? Een terechte vraag natuurlijk, want niet ieder vervolg is een succes. Tijd dus voor een boekreview van Smokey Goodness II: Het Next Level Barbecueboek. Nieuwe inspiratie Reisde Jord voor zijn eerste kookboek richting Amerika, zoekt hij zijn inspiratie nu in een ander deel van de wereld dat bekend staat om BBQ en mooie […]

etapron uitgelicht

Etapron: BBQ Schorten van Leer

Afgelopen week kreeg ik post van Etapron! Ze stuurde me een prachtig leren schort, dat ik deze zomer goed kan gebruiken tijdens het BBQ’en. Daar was ik natuurlijk erg blij mee, want leren schorten zijn helemaal hot tegenwoordig. Je ziet ze op alle foodfestivals langskomen, personeel in bars dragen ze en ook veel BBQ liefhebbers vinden zo’n schort toch wel erg handig. Ik ook, want ik heb een aangeboren talent voor knoeien. Onderaan dit bericht vind je trouwens ook goed nieuws, want naast dat Etapron mij heeft voorzien van een […]

weber original opening uitgelicht

Opening Weber Original Store

Afgelopen donderdag was ik op uitnodiging aanwezig bij de opening van de eerste Weber Original Store van Nederland, in Amersfoort. Samen met de bloggers van RTL Niels, BramBBQ en BBQ Proof mochten we een kijkje nemen in deze gloednieuwe winkel, kregen we uitleg over de nieuwste Weber producten én mochten we aan de slag met de BBQ. Het zonnetje deed het prima, de winkel zag er top uit en het was leuk om zoveel BBQ fanaten bij elkaar te zien. De Weber Original Store We kennen Weber natuurlijk als merk […]

bbq boek grill rook bbq

Boekreview: Grill Rook BBQ

Laatst bestelde ik Grill Rook BBQ van Ben Tish. Een mooi boek voor de wat ervarener BBQ liefhebber en voor mij een mooie aanvulling op mijn boekenplank. Het is een boek vol mooie foto’s, goed uitgelegde recepten en informatie over BBQ’s en BBQ’en. Wat mij aanspreekt in dit boek is dat Ben Tish de BBQ gebruikt als onderdeel om op te koken. Dat betekent dat in sommige gevallen niet alle ingrediënten op de BBQ worden bereid. Zoals hij zelf ook al aangeeft in zijn boek heeft hij ooit de BBQ […]

food hotspot de pier scheveningen uitgelicht

Food Hotspot: Pier Scheveningen

Inmiddels is iedereen wel bekend met de Foodhallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam. Twee te gekke food hotspots, waar iedere liefhebber van heerlijk eten zich kan volstoppen met al het lekkers dat er te krijgen is. Maar er zijn meer van deze plekken! Of plekken die in ieder geval de potentie hebben om zo’n plek te worden! De Pier in Scheveningen is wat mij betreft zo’n plek. Ik was er een kleine twee weken geleden en vond het mooi om te zien wat daar allemaal gebeurt. Mocht je […]