fonteyn uitgelicht

Tuintrends volgens Fonteyn

Een paar weken geleden werd ik door Fonteyn Outdoor Living Mall uitgenodigd om bij hen te komen kijken naar de tuintrends van dit jaar. Ik als BBQ verslaafde breng nogal wat tijd door in de tuin en ze vonden het dan ook een goed idee om me op de hoogte te brengen van de laatste trends. En wie ben ik dan om deze niet met jullie te delen? Bij deze dus!
Fonteyn Outdoor Living Mall in Uddel is dé plek voor het inrichten van jouw tuin!

Over Fonteyn

Fonteyn is gevestigd in Uddel en heeft de grootste showroom van Europa op gebied van tuinproducten, met een focus op tuinhuizen, tuinmeubelen, veranda’s, spa’s, sauna’s, zwembaden en, voor mij natuurlijk het belangrijkst, BBQ’s en buitenkeukens. Met 35.000 m2 aan showroom heeft Fonteyn genoeg ruimte om je op al deze vlakken een ruime keuze te bieden en er je gehele tuin in te richten.

Fonteyn Outdoor Living Mall in Uddel is dé plek voor het inrichten van jouw tuin!
Fonteyn Outdoor Living Mall in Uddel is dé plek voor het inrichten van jouw tuin!

De tuintrend voor 2017

Bij Fonteyn weten ze het zeker, de tuin wordt steeds meer de vakantieplek van de Nederlanders deze zomer. Mensen gaan, als het kan, het liefst buiten het hoogseizoen op vakantie en brengen de zomerperiode dus door in eigen land én daardoor de eigen tuin. De hoogste tijd dus om van de tuin een zomervakantie waardig plekje te maken. Volgens Fonteyn zijn twee zaken daarin erg belangrijk: de zitplek en de BBQ hoek. Kan ik met wel in vinden, want hoe leuk is het om met zijn allen buiten te zitten, terwijl ik de lekkerste dingen van de BBQ tover?

De zitplek

Hoewel we in de zomer soms heerlijk weer kunnen hebben, kan het ook wel eens gewoon een week regenen in juli. De mogelijkheid om overdekt te zitten is dan ook wel lekker en een overkapping is geen overbodige luxe. Bij Fonteyn heb ik ze in alle soorten en maten gezien en als je de ruimte hebt, zou ik zeker aanraden er eens naar te kijken.

Dan het zitten zelf. Dat begint met een lekkere plek om te kunnen hangen. Onder de overkapping óf in het zonnetje. De loungesets zijn al wat jaren populair, maar dit jaar zie je dat de verschuiving naar stoerdere materialen als steigerhout en staal verder doorzet. De loungesets van riet en ander vlechtwerk gaan we steeds minder zien, al is het voordeel hierbij natuurlijk weer dat het wat beter te tillen en onderhouden is dan een loungeset van hout en staal.

Naast loungen wordt de tuin in 2017 ook steeds vaker dé plek om lekker te eten met familie en vrienden. Een grote eettafel waar veel mensen aan kunnen schuiven is dan ook een must dit jaar. Hier zie je veelal combinaties van aluminium frames en hout of kunststof. Lekker makkelijk te tillen en eenvoudig in onderhoud. Dat willen we toch?

Fonteyn Outdoor Living Mall in Uddel is dé plek voor het inrichten van jouw tuin!
Fonteyn Outdoor Living Mall in Uddel is dé plek voor het inrichten van jouw tuin!

Eten in de tuin

En dan het belangrijkste onderdeel voor mij. Het eten in de tuin. In 2016 zagen we al de trend dat BBQ’en steeds meer naar het buiten koken ging. Niet meer alleen een hamburger en saté op de grill, maar ook wel eens een uitstapje naar een lekker visje, pulled pork, spareribs en heerlijke bijgerechten. Voor 2017 is de verwachting dat deze trend doorzet. Low & Slow BBQ’en wordt het dus helemaal dit jaar. Klinkt mij als muziek in de oren!

Bij Fonteyn hebben ze een flinke selectie aan BBQ’s en buitenkeukens. Van de standaard Weber kogel BBQ, tot complete buitenkeukens op gas en kamado’s. De BBQ liefhebber zal het lastig vinden deze hoek met lege handen te verlaten! Het is mij met moeite gelukt om geen grote aankopen te doen, al heb ik stiekem nog wel wat accessoires meegenomen op de weg naar de uitgang..

Bij Fonteyn geven ze aan dat het inbouwen van je BBQ het buiten koken nog net wat meer glans geeft. Werd ik daar ook gelijk weer even aan herinnerd, want dat staat nog op de to-do list van dit jaar. Hoeft overigens helemaal niet moeilijk te zijn, je BBQ inbouwen. Met steigerhouten planken maak je al snel een mooi werkblad, waar je je BBQ in kunt bouwen of op kunt zetten.

Ook op zoek naar de perfecte inrichting voor je tuin?

Wil jij deze zomer ook lekker veel tijd in de tuin doorbrengen? BBQ’en met vrienden en lekker chillen in het zonnetje? Dan is een bezoekje aan Fonteyn zeker de moeite waard. Zoals gezegd is het de grootste showroom van Europa en hebben ze dus op ieder vlak alles wat je je maar kunt wensen. Daarnaast weten ze je bij Fonteyn goed te helpen bij het inrichten van je tuin.

Een bezoekje brengen? Kijk dan op de website van Fonteyn voor de adresgegevens en routebeschrijving!

Fonteyn Outdoor Living Mall in Uddel is dé plek voor het inrichten van jouw tuin!
Fonteyn Outdoor Living Mall in Uddel is dé plek voor het inrichten van jouw tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *