food hotspot de pier scheveningen uitgelicht

Food Hotspot: Pier Scheveningen

Inmiddels is iedereen wel bekend met de Foodhallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam. Twee te gekke food hotspots, waar iedere liefhebber van heerlijk eten zich kan volstoppen met al het lekkers dat er te krijgen is. Maar er zijn meer van deze plekken! Of plekken die in ieder geval de potentie hebben om zo'n plek te worden! De Pier in Scheveningen is wat mij betreft zo'n plek. Ik was er een kleine twee weken geleden en vond het mooi om te zien wat daar allemaal gebeurt. Mocht je een keer in de buurt zijn, ga dan zeker eens een kijkje nemen! En proeven natuurlijk!
De Pier in Scheveningen begint een echte plek te worden voor de liefhebber van goed eten en drinken.
Veel mensen herinneren zich De Pier enkel nog van de laatste negatieve berichten over een faillissement, een in verval geraakt gebouw en dat niemand het wilde kopen en opknappen. Minder mensen weten dat De Pier inmiddels al weer open is. Ik zelf kwam er ook per toeval achter! Nu zitten er diverse horecagelegenheden in het pand, waaronder Friterie Par Hasard, Firma Pickles, Kibbelking, The Craft Beer Bar en The Rought Kitchen. Allemaal met een eigen 'terras', waar je lekker kunt gaan zitten en kunt genieten van een drankje en wat te eten. En wie ben ik om dat dan niet te doen?
De Pier in Scheveningen begint een echte plek te worden voor de liefhebber van goed eten en drinken.
De Pier in Scheveningen begint een echte plek te worden voor de liefhebber van goed eten en drinken.

Flammkuchen bij The Craft Beer Bar

The Beer Craft Bar op De Pier serveert naast prachtige bieren ook heerlijke Flammkuchen!
The Beer Craft Bar op De Pier serveert, zoals de naam al zegt, prachtige speciaalbieren. Uit de omgeving, maar ook uit de rest van Nederland en zelfs België. Helaas moest ik nog rijden, dus geen lekker biertje voor mij. Wel gingen we voor de heerlijk ruikende flammkuchen die ze ook serveren. De heerlijke dunne en knapperige korst smaakte naar meer. En bacon is altijd goed!

MOINK Balls van The Rough Kitchen

The Rough Kitchen is een concept dat mede is opgericht door Jord Althuizen. Een bekende naam in de BBQ wereld en voor mij dus wel een plek waar we iets moesten eten. Omdat ik nog meer wilde proberen namen we alleen een portie MOINK Balls en die waren heerlijk! Rechtstreeks van The Big Green Egg, waar ze ook een Xl van hebben staan. Met name de gebruikte BBQ saus vond ik erg lekker!
The Rough Kitchen op De Pier serveert de heerlijkste BBQ gerechten, zoals deze MOINK Balls!

De Jalapeño Burger bij Pickles

Bij Pickles weten ze hoe ze burgers moeten serveren. Wij namen de Jalapeño burger!
We begonnen al wat vol te raken, maar ik wilde toch ook wat proberen bij Pickles. Een lekkere hamburger gaat er namelijk altijd in! We besloten de Jalapeño Burger te delen. De keuze voor extra hot sloegen we af en dat was maar goed ook. Deze burger is van zichzelf pittig genoeg. Het gebruik van picalilly op deze burger vond ik erg geslaagd. Dat ga ik dus ook eens proberen!

Conclusie

Zoals hierboven te zien valt hebben wij heerlijk gegeten! Wij zijn een beetje op de BBQ/Vlees tour gegaan, maar er is meer dan alleen vlees. Kibbeling, friet, pannenkoeken, een ijssalon. Er is voor ieder wat wils en hopelijk wordt dat steeds meer.

Wat er dan nog moet gebeuren om van De Pier een echte food hotspot, zoals De Foodhallen, te maken? Meer horeca en gedeelde terrassen. Nu staan er nog allerlei verkopers met prachtige, eigengemaakte producten. Soms food gerelateerd, soms totaal niet. Gebruik deze ruimte voor meer eetgelegenheden, voor meer variatie en keuze. En deel de terrassen. Waar nu iedere tent zijn eigen zitplekken heeft en je soms aan tafel wordt geholpen, zou het mooi zijn als het, net als bij De Foodhallen in Amsterdam, algemene terrassen worden, waar je zelf bepaalt waar je je eten gaat halen en met zijn allen geniet van een heerlijk drankje!

Kortom: Je kunt er al lekker eten en de potentie is er om een drukbezochte food hotspot te worden!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *