weber original opening uitgelicht

Opening Weber Original Store

Afgelopen donderdag was ik op uitnodiging aanwezig bij de opening van de eerste Weber Original Store van Nederland, in Amersfoort. Samen met de bloggers van RTL Niels, BramBBQ en BBQ Proof mochten we een kijkje nemen in deze gloednieuwe winkel, kregen we uitleg over de nieuwste Weber producten én mochten we aan de slag met de BBQ. Het zonnetje deed het prima, de winkel zag er top uit en het was leuk om zoveel BBQ fanaten bij elkaar te zien.
De Weber Original Store in Amersfoort

De Weber Original Store

We kennen Weber natuurlijk als merk van BBQ’s en allerhande BBQ accessoires. Tuincentra en bouwmarkten hebben altijd wel een hoekje met producten, waar de gemiddelde man bij ieder bezoek toch even doorheen moet. Ik ook. In Amersfoort is nu de eerste winkel geopend vanuit Weber zelf. Zonder planten en klusmaterialen dus, maar wel met alles wat er maar te krijgen is van Weber. BBQ’s, accessoires, boeken, houtskool en briketten, rookhout, zelfs speelgoed en kleding is vertegenwoordigd.

Naast dit walhalla aan Weber producten is er ook een workshop gedeelte, dat misschien wel de helft van het pand beslaat. Een uitgebreide keuken met veel werkruimte, waar alles nog zo nieuw was dat de producten nog in het plastic zaten!

Daarnaast is er naast het pand een groot plein, dat nu vol stond met BBQ’s. Een prima plek om deze zonnige dag door te brengen. De BBQ’s stonden al aan en de aangename geur van brandend houtskool kwam ons dan ook al tegemoet.

De Weber Original Store in Amersfoort
De Weber Original Store in Amersfoort

De opening

Rond de klok van 10 werd de winkel officieel geopend. Inclusief de nodige speeches en het doorknippen van een mooi rood Weber lint. Daarna was het tijd om eens goed rond te kijken bij alle BBQ’s en BBQ’ers die daarmee aan de slag waren. Zo waren diverse Weber mannen en vrouwen druk bezig met o.a. pulled pork, soep en picanha met chimichurri.

Tussen 10 en 11 heb ik even kort kennis gemaakt met de Weber Summit. Het antwoord van Weber op de nu erg populaire kamado. En wat een beest is dat! Iemand gaf aan dat ie het formaat van een Big Green Egg XL heeft en de mannen van BBQ Helden, die ’s middags ook even kwamen spieken, hebben hem grotendeels uit elkaar moeten halen om hem in de tuin te krijgen. Dat was even kwijlen dus. Mede omdat men druk bezig was de pulled pork te bereiden!

Daarnaast stonden er diverse andere BBQ’s en buitenkeukens te draaien, waar onder andere tv-kok Jeremy (wie kent hem niet?) hun kunstje vertoonden. Eén ding was zeker: de aanwezigen zouden niet met een hongerig gevoel naar huis gaan.

De Weber Original Store in Amersfoort
De Weber Original Store in Amersfoort

Achter de BBQ

Om 11 uur was het de beurt aan ons bloggers. Wij doen tenslotte allemaal alsof we er verstand van hebben en dat moesten we dan maar eens bewijzen. Maar eerst hadden we wat uitleg nodig over de nieuwste buitenkeuken van Weber: De Genesis II. Iedereen was namelijk meer van de houtskool BBQ’s en dus was er even verwarring over het toevoegen van de kolen! Die uitleg kregen we van Reitse Spanninga. Nog zo’n bekende naam!

Naast de Genesis II kregen we ook de Weber Kettle Plus tot onze beschikking, dus we mochten ook nog kolen aansteken!

Na de uitleg over al deze producten, kregen we een black box overhandigd met daarin onze ingrediënten voor die dag. Aan ons de uitdaging én eer om hier iets moois, maar vooral lekkers mee te maken. Gauw gingen de koppen bij elkaar en, alsof we dit dagelijks doen, hadden we al snel onze gerechten bepaald en de taakverdeling gemaakt. Aan de slag dus.

In een uur tijd hebben we heerlijke hamburgertjes gemaakt met een mooie salsa van gegrilde groenten en gepofte knoflook. We hebben daarnaast spiesjes van varkenshaas gemaakt en, mede dankzij de bacon van Bastiaan van BBQ Proof, hele varkenshaas in spek.

Een uur later waren al onze gerechten klaar en was het voor het aanwezige publiek (en onszelf) de tijd om te gaan proeven. Al onze gerechten werden zeer goed ontvangen en we waren zelf ook meer dan tevreden. Dat hadden we toch maar ff mooi geflikt in een uurtje tijd, onder het toezicht van nog meer mensen die er verstand van zeggen te hebben.

De Weber Original Store in Amersfoort
De Weber Original Store in Amersfoort

Steak Wedstrijd

Na ons BBQ avontuur bestond de dag voor mij en de andere BBQ bloggers voornamelijk uit genieten van de zon, een drankje en al het lekkers dat de verschillende BBQ’s te bieden hadden.

Ook was er ’s middags een heuse steak cook off, waarin 6 grillmasters het tegen elkaar opnamen op het vlak van de ribeye en bijbehorende garnituren. Onder leiding van een kundige jury werd bepaald wie de beste steak kon grillen en er zodoende met de nieuwste buitenkeuken van Weber vandoor zou gaan. Helaas heb ik geen van de steaks kunnen proeven, maar alles zag er meer dan smakelijk uit.

De rest van de middag bestond voornamelijk uit het praten over onze allerliefste hobby en ervaringen van een ieder. Als snel werd er een Whatsapp groep aangemaakt, om in ieder geval alle foto’s met elkaar te kunnen delen. Direct ging het echter ook over een gezamenlijke BBQ sessie die we maar eens in moesten plannen. Een goed plan wat mij betreft, want ik vond het schitterend om met een stel gasten met dezelfde passie bezig te zijn!

Al met al

Zoals waarschijnlijk al duidelijk is geworden was de opening van deze eerste Weber winkel wel een vrije dag waard. Niet alleen ziet de winkel en workshop ruimte er fantastisch uit, ook heb ik een hoop mensen leren kennen en kennis gemaakt met nieuwe producten. En dat alles onder het eerste zomer zonnetje van dit jaar. Tot slot kan ik enkel zeggen dat ik gelukkig niet te dichtbij deze prachtige Weber winkel woon, want dat zou niet goed zijn voor mijn portemonnee!

De Weber Original Store in Amersfoort

4 reacties

    • Voor ons BBQ verslaafden is dit ook een speelgoedwinkel 😉 En, voor de kids hebben ze zelfs speelgoed haha! Maar het was inderdaad een hele gezellige dag!

Reacties zijn gesloten.