Food Hotspot: Pier Scheveningen

Inmiddels is iedereen wel bekend met de Foodhallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam. Twee te gekke food hotspots, waar iedere liefhebber van heerlijk eten zich kan volstoppen met al het lekkers dat er te krijgen is. Maar er zijn meer van deze plekken! Of plekken die in ieder geval de potentie hebben om zo’n plek te worden! De Pier in Scheveningen is wat mij betreft zo’n plek. Ik was er een kleine twee weken geleden en vond het mooi om te zien wat daar allemaal gebeurt. Mocht je […]

Restaurant Review: Black Smoke

Als echte BBQ verslaafde ben ik natuurlijk in het bezit van hét BBQ boek van Nederlandse bodem van afgelopen jaar: Smokey Goodness, van Jord Althuizen, de BBQ Koning van Nederland. En als liefhebber had ik dan ook zeker meegekregen dat hij begin november Black Smoke opende in Antwerpen. Een heus BBQ restaurant, gevestigd boven stadsbrouwerij De Koninck. Afgelopen weekend bracht ik door in Antwerpen en dus werd er op zondag geluncht met burgers en pulled pork! Vanuit het centrum was het ongeveer een kwartiertje rijden en vanaf de ring ben […]

Top 5 BBQ Recepten 2016

Het is inmiddels 2017. Iedereen heeft zijn goede voornemens weer uit de kast gehaald, of ze misschien zelfs al weer terug gestopt. Ik zelf heb voor komend jaar weer genoeg BBQ plannen, maar ik dacht dat het wel leuk was om nog even een terugblik te doen op de recepten die ik in 2016 met jullie deelde. En hoe kan ik dat beter doen dan met een top 5 BBQ recepten van 2016? Al met al schreef ik afgelopen jaar 50 recepten. Van grote stukken vlees low & slow bereiden, […]

Review: The Bastard

Als echte BBQ verslaafde, die begon op een Kettle BBQ van Weber, zonder thermometer in het deksel zelfs, was een kamado natuurlijk een grote wens. Zo’n groot bakbeest in de tuin, dat was wel een droom. En die droom werd een kleine twee maanden geleden werkelijkheid, toen ik The Bastard in mijn bezit kreeg. Hoog tijd om mijn eerste stappen in de wereld van keramische BBQ’s te delen dus! Wat is een Kamado? De kamado is tegenwoordig vooral bekend in de vorm van The Big Green Egg. Het groene ei […]

Winactie: Smokey Goodness

BBQ Junkie gaat bestaat inmiddels alweer even en gaat zelfs al richting een tweejarig jubileum. Naast de website ben ik ook actief op Facebook en Instagram. Op deze social media deel ik net als hier mijn recepten, maar ook foto’s van de voorbereidingen, etentjes en allerlei andere food zaken die mij bezighouden. Op Instagram heb ik inmiddels meer dan 1500 volgers en dat moet gevierd worden! Als echte BBQ liefhebber ben ik natuurlijk fan van Jord Althuizen. Jord is wereldkampioen BBQ en heeft zijn eigen BBQ catering bedrijf Smokey Goodness. […]

SPEKLAB: Leren BBQ Schorten

Je ziet ze de laatste tijd steeds vaker. In restaurants, op foodfestivals, in bars en zelfs op televisie. Stoere leren schorten. En aangezien ik tijdens het koken of BBQ’en altijd mijn kleren vies weet te maken, was ik superblij met de post die ik kreeg van SPEKLAB. Zij stuurde mij namelijk één van hun schorten op, waardoor ik nu niet alleen mijn kleding schoon houd, maar er ook nog eens bijzonder stoer uit zie achter de BBQ! Wat is SPEKLAB? SPEKLAB is een Nederlands merk, gevestigd in Woerden, midden in […]

Boeken: Julius Jaspers – BBQ Bijbel

Laatst kreeg ik de BBQ Bijbel van Julius Jaspers. En ik kan zeggen dat ik daar nog wel even zoet mee ben. Ruim 500 pagina’s BBQ, waaronder talloze recepten, maar ook uitleg over alles rondom de BBQ. Julius Jaspers houdt BBQ’en simpel en dat zie je terug in de recepten. Niet te veel ingrediënten, gewoon mooie smaken en het vlees, de vis of de groenten het werk laten doen. Wat mij betreft een mooi boek dat zeker niet mag ontbreken in je collectie. Het boek De BBQ Bijbel begint met […]

7 Winter BBQ Tips

De winter BBQ begint inmiddels een trend te worden en dit jaar is het zelfs al dé tip voor de Kerst. En zeg nou zelf, een winter BBQ met vrienden of familie is misschien nog wel leuker dan een BBQ in de zomer. In dit blog heb ik 7 zaken beschreven die je winter BBQ echt af maken en die je dus echt niet mag vergeten! Glühwein Er is bijna geen drankje te vinden dat meer winter is dan glühwein. Ok, warme chocolademelk met slagroom misschien, maar verder echt niets! […]

(H)eerlijk vlees van Cow Under

Vorige week kreeg ik bericht van Cow Under. Een bedrijfje dat ik al volgde op hun social media. Cow Under is een Nederlands bedrijf dat rundvlees inkoopt bij de Australische familie Angus. In het bericht dat ik kreeg van Cow Under werd ik uitgenodigd om één van hun stukken vlees uit te proberen en er een mooi recept mee te maken. Natuurlijk zei ik ja, want een mooi stuk rundvlees is altijd welkom! Wat doet Cow Under? Zoals gezegd is Cow Under een Nederlands bedrijf dat rundvlees inkoop bij de […]

Bij het BBQ-en zijn de bereidingstemperatuur en kerntemperatuur erg belangrijk voor een perfecte garing.

Alles draait om (kern)temperaturen

Of je nu voor low and slow gaat, of voor een gezellige BBQ met vrienden, temperatuur is erg belangrijk. En dan gaat het niet alleen over het hebben van een hete BBQ, maar vooral over de bereidingstemperatuur en de kerntemperatuur die het vlees, gevogelte of de vis die je gaat BBQ-en moet hebben voor de perfecte garing. Een thermometer in de deksel van je BBQ is daarom erg belangrijk en een (digitale) kernthermometer mag ook niet ontbreken. Hieronder heb ik de algemene kerntemperaturen voor vlees, gevogelte en vis opgesomd en […]

Nederlanders zijn saaie BBQ-ers volgens onderzoek Beslist.nl

BBQ Onderzoek: Nederlanders zijn saai

In de zomer van 2014 heeft Beslist.nl onderzoek gedaan naar de BBQ cultuur in Nederland en de resultaten zijn, hoewel ik er pas sinds vandaag bekend mee ben, precies de reden dat ik mijn website ben gestart. De Nederlander is namelijk een vrij saaie BBQ-er. Als ik kijk naar de meest populaire stukken vlees en sauzen zie ik weinig creativiteit en daar mag van mij weleens verandering in komen! Loop een keer voorbij al het standaard BBQ vlees in de supermarkt en bereid zelf iets voor. Eens iets anders voorschotelen […]