Top 5 BBQ Recepten 2016

Het is inmiddels 2017. Iedereen heeft zijn goede voornemens weer uit de kast gehaald, of ze misschien zelfs al weer terug gestopt. Ik zelf heb voor komend jaar weer genoeg BBQ plannen, maar ik dacht dat het wel leuk was om nog even een terugblik te doen op de recepten die ik in 2016 met […]

Review: The Bastard

Als echte BBQ verslaafde, die begon op een Kettle BBQ van Weber, zonder thermometer in het deksel zelfs, was een kamado natuurlijk een grote wens. Zo’n groot bakbeest in de tuin, dat was wel een droom. En die droom werd een kleine twee maanden geleden werkelijkheid, toen ik The Bastard in mijn bezit kreeg. Hoog […]

Winactie: Smokey Goodness

BBQ Junkie gaat bestaat inmiddels alweer even en gaat zelfs al richting een tweejarig jubileum. Naast de website ben ik ook actief op Facebook en Instagram. Op deze social media deel ik net als hier mijn recepten, maar ook foto’s van de voorbereidingen, etentjes en allerlei andere food zaken die mij bezighouden. Op Instagram heb […]

SPEKLAB: Leren BBQ Schorten

Je ziet ze de laatste tijd steeds vaker. In restaurants, op foodfestivals, in bars en zelfs op televisie. Stoere leren schorten. En aangezien ik tijdens het koken of BBQ’en altijd mijn kleren vies weet te maken, was ik superblij met de post die ik kreeg van SPEKLAB. Zij stuurde mij namelijk één van hun schorten […]

Boeken: Julius Jaspers – BBQ Bijbel

Laatst kreeg ik de BBQ Bijbel van Julius Jaspers. En ik kan zeggen dat ik daar nog wel even zoet mee ben. Ruim 500 pagina’s BBQ, waaronder talloze recepten, maar ook uitleg over alles rondom de BBQ. Julius Jaspers houdt BBQ’en simpel en dat zie je terug in de recepten. Niet te veel ingrediënten, gewoon […]

7 Winter BBQ Tips

De winter BBQ begint inmiddels een trend te worden en dit jaar is het zelfs al dé tip voor de Kerst. En zeg nou zelf, een winter BBQ met vrienden of familie is misschien nog wel leuker dan een BBQ in de zomer. In dit blog heb ik 7 zaken beschreven die je winter BBQ […]

(H)eerlijk vlees van Cow Under

Vorige week kreeg ik bericht van Cow Under. Een bedrijfje dat ik al volgde op hun social media. Cow Under is een Nederlands bedrijf dat rundvlees inkoopt bij de Australische familie Angus. In het bericht dat ik kreeg van Cow Under werd ik uitgenodigd om één van hun stukken vlees uit te proberen en er […]

Bij het BBQ-en zijn de bereidingstemperatuur en kerntemperatuur erg belangrijk voor een perfecte garing.

Alles draait om (kern)temperaturen

Of je nu voor low and slow gaat, of voor een gezellige BBQ met vrienden, temperatuur is erg belangrijk. En dan gaat het niet alleen over het hebben van een hete BBQ, maar vooral over de bereidingstemperatuur en de kerntemperatuur die het vlees, gevogelte of de vis die je gaat BBQ-en moet hebben voor de […]

Nederlanders zijn saaie BBQ-ers volgens onderzoek Beslist.nl

BBQ Onderzoek: Nederlanders zijn saai

In de zomer van 2014 heeft Beslist.nl onderzoek gedaan naar de BBQ cultuur in Nederland en de resultaten zijn, hoewel ik er pas sinds vandaag bekend mee ben, precies de reden dat ik mijn website ben gestart. De Nederlander is namelijk een vrij saaie BBQ-er. Als ik kijk naar de meest populaire stukken vlees en […]