top10 bbq burgers uitgelicht

Top 10 BBQ Burgers

Zoals je wellicht weet ben ik niet alleen verslaafd aan BBQ’en, maar ook aan hamburgers. Nu vallen die 2 prima te combineren en dat resulteert er dan weer in dat er regelmatig een nieuw hamburger recept bij komt op de site. Die zijn trouwens ook allemaal terug te vinden in de ‘Burger Friday’ sectie, waar je ook nog recepten vindt om zelf burger broodjes of sauzen en andere toppings voor je burgers te maken. Het leek me echter ook wel eens leuk om te kijken wat nu de meest populaire hamburger recepten voor de BBQ zijn, dus dook ik even in de cijfers om deze top 10 met je te delen. Samenvattend kan ik in ieder geval zeggen dat alle burgers in dit lijstje de moeite waard zijn om eens te proberen!

De 10 Beste BBQ Hamburgers
French Onion Burgers

10. French Onion Burgers

Op nummer 10 in dit lijstje een hamburger met een Frans tintje, waarbij Emmentaler en uien de hoofdrol spelen als toppings. Hier thuis één van de favorieten, vanwege de grote hoeveelheid uien en kaas. Het is een eenvoudige burger zonder te veel poespas, die gewoon erg lekker is. Zeker een aanrader om eens op de BBQ te bereiden dus!

Halloumi Burgers

9. Halloumi Burgers

Dat een vegetarische burger deze top 10 zou halen had ik niet verwacht, ondanks dat deze halloumi burgers echt lekker zijn! De burger zelf is hier dus de halloumi en die combineert geweldig met onder andere de avocado en de saus van granaatappelsap. Mocht je eens vegetarische gasten over de vloer krijgen, dan is deze burger dan ook echt een aanrader om te serveren!

Ultieme Dubbele Cheeseburgers

8. Ultieme Double Cheese Burgers

Een dubbele burger, 2 verschillende soorten kaas en bacon jam als ultieme topping. What’s not to like? Dit bouwwerk is een hele hap, maar vertegenwoordigt toch wel hoe een over de top burger als dit moet zijn. Daarbij is de zelfgemaakte bacon jam een topping die je nog vaak zal gebruiken op burgers, tosti’s etc. Dat ‘ultieme’ in de naam is dan ook niet onterecht naar mijn mening.

Gorgonzola Burgers

7. Gorgonzola Burgers

Op zoek naar een iets gewaagdere burger zonder een overvloed aan verschillende ingrediënten? Deze Gorgonzola burgers bevatten logischerwijs gorgonzola, die perfect combineert met de gekarameliseerde rode uien en het spek op de burger. Het bewijs dat je ook met slechts een paar ingrediënten een zeer smaakvolle burger kunt maken.

Mexicaanse Nacho Burgers

6. Mexicaanse Nacho Burgers

De Mexicaanse keuken combineert goed met BBQ, maar ook zeker met burgers van de BBQ. Deze Mexicaanse Nacho Burgers staan dan ook zeer terecht in deze top 10. Dit is dan wel weer een burger met wat meer toppings, waaronder nacho chips, cheddar, guacamole en ingelegde jalapeños. Maar de ingrediënten vullen elkaar mooi aan en resulteren in een heerlijke burger van de BBQ.

Ultimate BBQ Burgers

5. The Ultimate BBQ Burgers

Op het moment van schrijven niet de knapste foto, maar wel een erg lekkere burger. In dit recept maak je zelf de rode uien marmelade en de burger salsa die op de burger gaan. Die combineren top met de burger met cheddar, de krokante ontbijtspek en de saus met ijsbergsla. De voorbereiding voor deze burgers is dus wel iets langer, maar dat is de tijd volkomen waard!

Beercan Burgers

4. Beercan Burgers

Op nummer 4 in de top 10 staat een vreemde eend in de bijt, want de Beercan Burger zit niet tussen een broodje en wordt niet gegrild op de BBQ. Wat? Ja, deze beercan burgers zijn eigenlijk gevulde burgers, die je rookt op de BBQ. Met de vulling kun je lekker variëren en als je echt een grote eter bent mag je hem tussen een broodje schuiven, maar grote kans dat dat niet nodig is.

DJ BBQ Burgers

3. DJ BBQ Burgers

Dj BBQ, wellicht ken je hem wel van zijn kookboeken, social media activiteiten of tv-werk. Hij bracht wat jaartjes terug The Burger Book uit en als daar dan een burger in staat die hij naar zichzelf heeft vernoemd kan je niets anders dan die burger proberen. Bleek dus echt een topburger te zijn en mijn versie is ook erg populair op de site!

MOINK Burgers

2. MOINK Burgers

Eén van de populairste burgers op de site is er één die je niet grilt, maar op lage temperatuur rookt. De burger is geïnspireerd op de misschien wel bekende MOINK Balls, een heerlijke BBQ snack, en vertaald naar een heerlijke low & slow burger van de BBQ. Perfect voor een middag rustig aan doen en dus echt een aanrader om eens op de BBQ te leggen.

Smashburgers

1. Smash Burgers

En dan de nummer 1. Dat is de zogeheten Smash Burger geworden. De laatste tijd erg populair en daarom niet gek dat ie hoog scoort. Voor deze smashburgers heb je wel een gietijzeren plancha, een bakplaat of een grote skillet nodig, want je bakt deze burgers niet op het rooster. Door de burgers te smashen krijg je een heerlijk krokante korst, die met enkel de toevoeging van kaas en een lekker burger saus perfect smaakt!

Nog meer BBQ Burgers

Dat waren dan de 10 populairste hamburger recepten voor de BBQ, maar er staan nog veel meer hamburger recepten online voor je. Die vind je makkelijk via de filters op de pagina met alle BBQ recepten of door op de Burger Friday pagina te kijken. Voorlopig hoef je je dus niet te vervelen en kun je op zoek naar jouw favoriete hamburger! Ik hoor natuurlijk ook graag wat jouw persoonlijke favoriet is en ben benieuwd of er burgers zijn die ik zeker nog eens moet proberen! Laat het me weten middels een reactie onder dit blog!

2 reacties

  1. Mooie top 10 Roy 👍🏻. Ik ga toch voor de Gorgonzola. Dat 8s voor mij een unieke smaakmaker. Staan er ook wat in de lijst die ik nog nooit gemaakt heb dus helemaal eerlijk kan ik het niet vergelijken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *