brood bakken bbq uitgelicht

8 x Brood Bakken op de BBQ

In Nederland staan we nog altijd bekend als grote broodeters tijdens de BBQ. Hele stokbroden gaan er doorheen tijdens een avondje BBQ en dat is ergens best zonde, want zo geniet je minder van de gerechten die van de BBQ komen. Ik raad dan ook regelmatig aan om geen brood te serveren tijdens je BBQ, maar juist in gangen te werken en passende bijgerechten te serveren. Maar nu dan toch een blog over brood bij de BBQ. Klinkt gek, maar is het niet. Want brood kan als voorgerecht of bijgerecht zeker bijdragen aan een BBQ maaltijd. Alleen moet je niet een oneindige hoeveelheid brood op tafel kwakken, maar er een mooi gerecht mee maken. Daarom in dit blog 8 leuke BBQ brood recepten!

Brood bakken op de BBQ is top! In dit blog deel ik 8 leuke BBQ Broden met je!
Plukbrood van de BBQ

1. Plukbrood

We beginnen met een eenvoudige en wellicht telt ie eigenlijk niet eens echt als brood bakken. Maar dit is wel een heel goede vervanger van die oneindige stroom stokbrood. Het plukbrood is eenvoudigweg een brood dat je in twee richtingen in snijdt, waarna je de inkepingen vult. In dit geval met boter, knoflook, rode ui, peterselie en geraspte kaas. Het resultaat is een heerlijk brood om te serveren als voorgerecht of bij de borrel.

Knoflook Knopen bakken op de BBQ

2. Knoflook Knopen

Bij dit recept maak je zelf eerst een pizzadeeg, dat je in slierten uitrolt en in een knoop legt. Bestrijken met een lekkere olie met knoflook, Parmezaanse kaas en basilicum. Nog wat extra Parmezaan voor je gaat bakken en je hebt heerlijke knoflookbroodjes die je prima als bijgerecht kunt serveren.

Roosterkoekies van de BBQ

3. Roosterkoekies

Dan een recept met de roots in Afrika, dat erg lekker is als voorgerecht. Ook bij dit recept maak je zelf eerst je deeg, dat je vervolgens in kleine bolletjes opdeelt. Nog even rijzen en je kunt ze recht boven de kooltjes grillen op je BBQ rooster. Wat lekkere (kruiden)boters er bij en je hebt een perfect voorgerecht.

Jalapeño Cheddar Cornbread in de skillet

4. Jalapeño Cheddar Cornbread

Cornbread zie je in Amerika veel voorbij komen als bijgerecht in BBQ restaurant en mag daarom niet ontbreken op mijn blog. Dit brood wordt gebakken in een skillet en is voorzien van maïs, cheddar en jalapeño door het deeg. Heerlijk bij wat low & slow BBQ gerechten, maar eet er niet te veel van.

Turks Brood van de BBQ met een pizzasteen

5. Turks Brood

Ook dit brood is er één om te serveren als voorgerecht met wat lekkere smeersel en dips. Het maken van het deeg is makkelijker dan makkelijk, want je hoeft het deeg niet eens te kneden. En het resultaat is een heerlijk luchtig brood. Je bakt dit brood op een pizzasteen in zo’n 15-20 minuutjes. Wat wil je nog meer?

Zelf Pita Broodjes bakken op de BBQ

6. Pita Broodjes

Op vele manieren in te zetten, maar voor mij het best bij shoarma of gyros van het spit. Je bakt deze broodjes op je pizzasteen en je zal zien dat ze helemaal opbollen tijdens het bakken. Dit zorgt er voor dat de broodjes vervolgens gemakkelijk kunnen worden geopend en gevuld met je gerecht naar wens. Aanrader, want deze broodjes zijn zoveel lekkerder dan die afbak gevallen uit de supermarkt!

Focaccia bakken op de pizzasteen

7. Focaccia met Gekarameliseerde Uien

Vers gebakken brood combineren met gekarameliseerde uien? Klinkt goed! Je kunt eventueel zelfs nog wat kaas gebruiken om er over te smelten. Het deeg voor dit brood is eenvoudig en heeft alleen even wat tijd nodig om te rijzen. Het bakken van deze focaccia doe je in een kwartiertje op de pizzasteen.

Dutch Oven Brood van de BBQ

8. Dutch Oven Brood

En dan eindigen we met mijn favoriet. Brood uit de Dutch Oven. Dit recept werkt volgens het zogenoemde ‘No Knead’ principe, waarbij je het deeg dus niet hoeft te kneden. Je moet wel wat geduld hebben want het deeg voor dit brood moet ruim 4 uur rijzen in totaal, maar het resultaat is een heerlijk luchtig brood met een krokante korst. Zó lekker!

Nog meer brood recepten

Dit was slechts een kleine greep uit de brood recepten op mijn website, want er staan een stuk of 30 brood gerelateerde recepten online. Denk aan hamburger broodjes, naan, braaibroodjies en zelfs een kerststol. Via de volgende link vind je alle BBQ Brood Recepten op mijn blog. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.