inkbird iht 2pb uitgelicht

Review: Inkbird IHT-2PB

Al eerder schreef ik een aantal reviews over producten van Inkbird en dit keer werd me gevraagd de IHT-2PB thermometer te testen om er iets over te schrijven. Nu heb ik al een aantal kernthermometers in mijn bezit, maar toch was ik direct erg benieuwd naar dit product van Inkbird. Deze thermometer is namelijk een combinatie van een zogeheten ‘Instant Read’ thermometer en een kernthermometer met een probe aan een draad, die je van afstand uit kunt lezen. Op het eerste oog een combinatie die best interessant is voor bijvoorbeeld vakantie. In deze review lees je meer over mijn ervaring met de Inkbird IHT-2PB, inclusief alle voordelen en nadelen in mijn ogen. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze review, laat ze dan achter in een reactie onder deze review!

Review Inkbird IHT-2PB kernthermometer

Over Inkbird

Inkbird is een Chinees bedrijf dat is gestart in 2010 en zich richt op slimme domotica producten. Denk hierbij aan slimme controllers en sensoren voor in huis, maar ook keuken en BBQ gerelateerde producten, zoals (BBQ) thermometers, sous vide sticks en vacuüm sealers. Hierbij is het voor ieder product dat Inkbird op de markt brengt belangrijk dat het de levens van de gebruikers makkelijker maakt.

Hoewel Inbird dus als sinds 2010 bezig is, is het nog niet zo lang een bekende naam in de BBQ wereld. Ik kwam de naam in 2019 denk pas voor het eerst tegen. Maar ondanks het feit dat dit nog relatief kort geleden is, zijn ze bij Inkbird in hoog tempo bezig om een plekje te veroveren in het Nederlandse BBQ landschap. Dit doen ze door producten geregeld door te ontwikkelen, goed te luisteren naar de wensen van hun gebruikers en door hun producten via diverse kanalen in de markt te zetten. Grote kans dat je de thermometers en sous vide producten en bijbehorende (kortings)acties regelmatig op social media voorbij ziet komen.

Review Inkbird IHT-2PB thermometer

Ervaringen met de IHT-2PB kernthermometer

Zoals gezegd was ik erg benieuwd naar deze kernthermometer met dubbelfunctie. Ik heb de thermometer dan ook bij diverse low & slow sessies, als wat kortere sessies gebruikt. Een aantal van die sessies waren ook reverse sear bereidingen, waarbij ik de combi van probe met draad en daarna instant read heb kunnen gebruiken.

Bij het uitpakken zag ik direct dat de thermometer compleet naar mogelijkheden wordt geleverd, inclusief 2 probes met draad. Je ziet nog wel eens thermometers waarbij je 4 probes kunt gebruiken, maar er worden er maar 2 meegeleverd. Dat is hier dus niet het geval.

Na een uurtje opladen kon ik met de eerste sessie van start en daarbij is direct duidelijk dat het scherm niet zo groot is, maar dat het toch goed leesbaar is. Helemaal als je de schermverlichting inschakelt.

Met dat opladen kun je trouwens ook wel weer even voort, want na een aantal korte sessies met de bedrade probes en wat meetwerk met de instant read probe was de batterij nog zeker half vol. Een lange pulled pork sessie moet met deze thermometer dus ook wel lukken.

Het instellen van de thermometer (denk aan doeltemperatuur en alarmen) kan op het apparaat zelf, maar dat is wel wat lastig door het beperkt aantal knoppen. Wil je dat gebruiken, dan gaat dat gemakkelijker in de app waarmee je de thermometer kunt via bluetooth kunt verbinden.

Dat verbinden via bluetooth ging overigens soepel. Het bereik rondom de BBQ is prima en de verbinding is stabiel. Zodra je naar binnen gaat in een goed geïsoleerde woning en vervolgens ook nog een verdieping omhoog gaat heeft de thermometer het wel lastig met verbinding houden.

De app kende ik al van een eerdere review van de IBBQ-4BW, waardoor een oprechte eerste indruk niet mogelijk is. Ik vind de app makkelijk in gebruik. Je kunt er voor de 2 probes met draad diverse zaken instellen en inzien, zoals beoogde kerntemperaturen en alarmen. Daarnaast kun je in een grafiek het verloop van de temperatuur inzien.

Review Inkbird IHT-2PB kern thermometer

Voordelen:

Compact & Multifunctioneel

De Inkbird IHT-2PB is compact en licht van gewicht én heeft ook nog eens een dubbelfunctie. Dit maakt de thermometer geschikt voor diverse doeleinden, waaronder die van ‘mee op vakantie’. Ondanks de dubbelfunctie is de thermometer ook gewoon goed te hanteren bij het gebruik van de instant read probe.

Scherm goed af te lezen

Ondanks het compacte formaat van het scherm is alles toch prima af te lezen. Zeker als je één van de toetsen indrukt om de schermverlichting te activeren. Alle belangrijke informatie is direct in beeld. Daarnaast heb je voor langere sessie natuurlijk de mogelijkheid om via de app alles uit te lezen en nog duidelijker in te zien.

Perfect voor reverse sear bereidingen

De dubbelfunctie van deze thermometer maakt hem perfect voor reverse sear bereidingen. Eerst met een bedrade probe rustig je vlees op temperatuur laten komen en tijdens het afgrillen meet je de kerntemperatuur snel met de instant read probe. Ideaal voor de perfecte picanha!

Instant Read thermometer is enorm snel

Met de instant read probe weet je binnen 2 seconden de kerntemperatuur van je vlees of vis. Die snelheid is wel zo fijn bij de kortere bereidingen op hoge temperatuur en bij bereidingen zoals steaks, waarbij de garing erg belangrijk is.

Calibreren van probes is mogelijk

Ik heb alle 3 de probes in kokend water gehouden en de temperaturen liepen niet veel uiteen. Mocht dat wel zo zijn voor één van de probes, dan is het mogelijk om deze te kalibreren. Zo weet je zeker de kerntemperatuur die je meet ook klopt.

Nadelen:

Enkel Bluetooth verbinding

Zoals gezegd beschikt deze thermometer enkel over een bluetooth verbinding, om de bedrade probes via de bijbehorende app uit te kunnen lezen. Vooral thuis, in een goed geïsoleerde woning, is het bereik met bluetooth beperkt. Tot een meter of 20 gaat het prima, maar naar boven of bij de voordeur weer naar buiten wordt lastig.

Rubberen afsluiters

De ingangen voor de bedrade probes en voor de laadkabel zijn voorzien van een rubbertje ter afsluiting, om de thermometer bestand te maken tegen bijvoorbeeld een regenbui of afspoelen. Ik vind de rubbertjes echter wat lastig te hanteren en ben ook benieuwd op welke termijn ze lam worden en niet meer goed afsluiten. Bij telefoons heb ik daar in het verleden slechte ervaringen mee.

Instellen op apparaat lastig

Doeltemperaturen en alarmen kunnen op de thermometer zelf ingesteld worden, maar door het beperkt aantal knoppen is het instellen niet altijd even makkelijk. Een verkeerd knopje indrukken en je kunt weer opnieuw beginnen. Verbinden via de app en daar alles instellen is dan een stuk eenvoudiger.

Inkbird IHT-2PB Review

Conclusie:

Deze thermometer van Inkbird beoordeel ik wederom positief. Voor mij is het de perfecte thermometer voor mee op reis. Dankzij het compacte formaat en de dubbelfunctie neem je deze namelijk eenvoudig mee en de bluetooth verbinding is goed genoeg om in een vakantiewoning de thermometer met de app te verbinden.

Voor thuis werk ik bij lange sessies liever met een thermometer die ook via WiFi te verbinden is, omdat dat toch wat stabieler is en ook cloud mogelijkheden biedt. Maar de Bluetooth verbinding van deze thermometer is oké voor de wat kleinere afstanden.

De instant read probe van de IHT-2PB is snel en dat is erg fijn. Zeker bij bereidingen zoals steaks, waarbij de garing uiterst belangrijk is. De thermometer is dus erg fijn voor de kortere sessies, kleinere steaks en bereidingen op hogere temperatuur. Even snel meten en je weet of je vlees of vis al op temperatuur is.

De combinatie van 2 bedrade probes en een instant read probe maakt de IHT-2PB ook perfect voor reverse sear bereidingen en daar zal ik hem thuis dan ook zeker voor gebruiken. Een mooie picanha eerst indirect garen en in de gaten houden met een probe aan een draad, om vervolgens tijdens het afgrillen de instant read probe te gebruiken. Perfect!

Al met al ben ik dus erg tevreden over deze thermometer, al zou ik hem zelf niet aanschaffen als ik voornamelijk low & slow BBQ sessies zou doen. Zoals gezegd zou ik dan eerder voor een thermometer met Wifi verbinding gaan. Deze thermometer biedt echter voordelen dankzij de dubbelfunctie, waardoor het een fijne thermometer is om in de kast te hebben en mee op reis te nemen. Zeker voor de prijs die je voor deze thermometer betaalt.

p.s.: Deze review is gesponsord door Inkbird. Deze review is echter niet geschreven door Inkbird. Alles wat je leest in deze review is mijn persoonlijke mening. Ik wil Inkbird bedanken voor het leveren van de IHT-2PB kernthermometer, waardoor ik deze uitgebreid heb kunnen testen voor deze review.

6 reacties

    • Hi Benno, dat is een goede vraag. Ik zie even geen situatie voor me waarbij ik het zelf zou willen gebruiken, dus ik heb het nog niet uitgeprobeerd. Als ik er aan denk doe ik dat van het weekend nog even!

  1. Hoi Roy,. Ik ben een beginnende bbq ontdekker en heb dus ook de IHT-2PB aangeschaft. Helaas zit er een Engelse beschrijving in de verpakking en ben ik op zoek naar de Nederlandse beschrijving van hoe je zaken kan instellen. Ook ik heb moeite om temperaturen, op de meter,in te stellen omdat je elke keer door het menu gaat. Ik zal het voortaan via de app doen. Mijn eerste ervaring is dat, als het instellen van een kerntemperatuur met alarm via de probes gelukt is, het ook prima werkt.
    Ik ga verder ontdekken met de thermometer en zoeken naar een Nederlandse beschrijving.

    • Hi Roel, mijn ervaring is inderdaad ook dat als het instellen gelukt is er geen problemen zijn, maar door het gebrek aan knoppen is het instellen altijd weer even puzzelen. Een NL handleiding ben ik zelf niet tegengekomen. Maar zoals je zei, via de app instellen werkt gelukkig prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *